Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Voják Severu držený ženami jižanské dívčí školy. Je to ale on, kdo je vězněm? ... Během americké občanské války v roce 1863 se raněný desátník Unie John McBurney (C. Eastwood) ocitá na odlehlé jižanské dívčí škole v Mississippi, kterou vede Martha Farnsworthová (G. Pageová). Ta chce Johna co nejdříve vydat konfederačním vojákům, nakonec se ovšem rozhodne jej napřed u sebe ponechat pod přísným dohledem, než se uzdraví. K vězněnému nepříteli se nejprve dívky chovají obezřetně, během svého pobytu si ale John získává jejich důvěru stejně jako jejich náklonost. Když Johnovi začne podléhat jedna dívka za druhou, svým jednáním přivolá nad školu nebezpečný mrak žárlivosti… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak mám dojem, že (ačkoliv je z čeho vybírat) McB je nejlepší role Clinta Eastwooda. Dramatická role tedy rozhodně.Předvedl totiž ohromný výkon, díky němuž divák od začátku do konce naprosto neví, co si o jeho postavě myslet. Je to prolhaný manipulátor? Nebo šarmantní zraněný voják rozdávající vděčné úsměvy a sužovaný jakýmsi válečným traumatem? Nebo je to úplně jinak? I zásluhou všech podobně nevypočitatelných žen atmosféra v tom odříznutém domě neustále houstne a houstne a stát se může doopravdy cokoliv. Nechtějte o ději vědět víc než je nutné a nechte se překvapit. Je čím. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela drsný komorní konverzační film z období Americké občanské války. Clint Eastwood tady hraje postavu, která není úplně černobílá. Jako zraněného vojáka Unie ho najdou poblíž dívčí školy na území Konfederace. Rozhodnou se mu pomoci a nevydat ho místím vojákům. Časem se k sobě sblíží a zvyknou si na sebe. Jeden chlap ale domě plném dívek nikdy nedělá dobrotu a dojde i na násilí. Konec je celkem drsný. Trailer toho bohužel prozrazuje zbytečně moc. Remake je slabší. "Nech ty houby kolovat." ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 9/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// +silný filmový zážitek -nic zásadního mě nenapadá/// Téměř neviděný film, který teď uvedli v telce a mě se ho podařilo nepřehlédnout. Nebudu prozrazovat děj, to by byla škoda, tím bych vám jen zkazil ceklový dobrý zážitek. Navíc uživatelka StarsFan to vystihla za mě zcela přesně. Je to prostě film, který dokáže šokovat, dokáže si udržet vaši pozornost po celou dobu a pokud máte silný žaludek, budete ohromeni./// Celkem 79%/// ()

progression 

všechny recenze uživatele

Méně známé, ale hodně zajímavé drama s výborným Clintem Eastwoodem v hlavní roli (na rozdíl od filmů s drsným Harrym uvidíte "trošku" jiného Eastwooda, který si roli i mnohačetnou dámskou společnost/přesilovku náramně užívá). Výborný scénář, kamera i hudba a asi nemá cenu psát více a spoilerovat. Já sám jsem také v průběhu myslel, že už vím "wo co go" a stejně jsem nevěděl, takže si to sami patřičně užijte až do úplného konce :-) ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Ve stejném roce s populární fraškou Dirty Harry natočil Siegel s Eastwoodem ještě jeden kousek, méně známý, a je to docela jiná třída. Drama o lidské vilnosti, které odsýpá a rychle směřuje ke svému vrcholu. --- Musím se výslovně vzepřít komentářům o snové, pohádkové atmosféře, „neurčitému“ pocitu, že „něco“ je špatně, ba dokonce že McBurney na to šel chytře. Nic takového. Příběh je zcela přímý a doslova archetypální: mlsný kocour mezi nadrženými děvami. McBurney na to šel lehkomyslně, a tedy hloupě; chytře to zvládal třeba takový Karel Gott. --- Sex je tuze silná a tedy nebezpečná substance. Ženy v tomto příběhu vyhrály, ale to neznamená, že jsou větší potvory než muži. Obě pohlaví mají své metody, sexuální soutěž je drsná a nemilosrdná. Tenhle film ji ukazuje pravdivě, není na něm nic snového ani vyfabulovaného, a právě pro to, že mnoho komentářů zde ukazuje zřejmý zmatek diváků, vřele doporučuji jeho pozorné shlédnutí. Důležitý a pro život doslova užitečný film! ()

Galerie (28)

Zajímavosti (22)

  • Natáčení probíhalo v Louisianě. (reich)
  • Film sa podľa Siegela zaoberá témami sexu, násilia a pomsty a bol založený na "základnej túžbe žien kastrovať mužov", hoci ústrednou témou je muž, ktorý má pomer s viacerými ženami. (Arsenal83)
  • Edwina (Elizabeth Hartman) si tu spieva pár riadkov z gospelovej piesne zvanej "In the Garden", ktorá však bola napísaná až v roku 1912, viac ako 50 rokov po príbehu prezentovanom vo filme. (Arsenal83)

Reklama

Reklama