Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Clint Eastwood jako neúprosný šerif stíhající zločince v ulicích New Yorku. Pomocník arizonského šerifa, samotářský sympaťák Walt Coogan, odvádí dopadeného vraha z vězení, aby jej v New Yorku předal spravedlnosti. Zatčený muž mu ale s pomocí bývalých kumpánů uprchne v ulicích Manhattanu. Coogan se rozhodně nechce vrátit domů s pokaženou profesionální ctí a pokouší se uprchlíka najít v prostředí velkoměstské džungle. Jde vytrvale po jeho stopě, přitom potkává místní holky, pasáky, zloděje, mladé hippies i místní policajty… Představitel tvrdých, svérázných a osamělých mužů Clint Eastwood je dobře znám z kriminálek Drsný Harry, Neúprosný, Každý způsob je dobrý, Náhlý úder a celé řady dalších titulů. Největší úspěch si získal ve westernech Sergia Leoneho Pro hrst dolarů a Pro hrst dolarů navíc. Právě film Cooganův trik, který byl natočen v roce 1968 režisérem Donaldem Siegelem, předurčil Eastwoodův typ (drsňáckého detektiva), jak jej známe z dalších titulů. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (123)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Eastwood coby venkovský balík přijede do velkoměsta ukázat těm měšťáckým buranům, zač jsou toho vidle. Jako celek mě film zase až tak moc nezaujal, spíše jednotlivé postavy (fěťačka Raven, psycholožka) nebo scény (hippie klub). Eastwoodův slabší kousek. Na tisící komentovaný film, jsem si mohl vybrat trochu lépe :-) ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Je to tak trochu sebeparodie na Clintovy westernovky a musím říct, že vydařená. Hlavně první půlka, kdy se Clintův "vidlácký" hrdina protlouká New Yorkem a vše je doprovázeno malými vtipnými (a jen opravdu několika málo trapnými) scénkami, je nesmírně zábavná. Hmatatelně tu jsou rovněž cítit už začátky Dirty Harryho. Konec už trošku ztrácí dech, přesto se jedná o dobrý film, ze kterého atmosféra šedesátek (hlavně v onom hippie podniku) dýchá plnými doušky. Jen nějak nevím, v čem měl spočívat onen trik... ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Clint sa presunul z Divokého západu do špinavých ulíc New Yorku, ale žiadna sláva to nie je. Ešte sa len hľadal v novej polohe a ani zápletka ho príliš nepodržala. Detektívka v ktorej pátra po zločincovi, ktorý mu unikol je strašne ukecaná a je tu minimum akcie. Zaujme snáď len jedna väčšia bitka v bare, v ktorej prekvapivo Clint dostane na prdel. Finále na motorkách je nuda rovnako ako prakticky celý film. 4/10. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu krásně vidíte, k jaké změně došlo mezi 50. a 60. lety v Hollywoodu. Ještě v 50. letech by tohle bylo naprosto nemožné natočit. Když to však srovnám s dneškem, není to zase nic převratného. Clint (netypicky) se chová jako prasák, balí každou holku, která mu přijde pod ruku, neustále má nasazen svůj "drsňácký nasraný" výraz, ale občas se chová i dost nerozvážně. Příběh není úplně nic extra, ale zase úplně nuda to taky není. Každopádně znám lepší filmy dvojice Siegel/Eastwood. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Naprosto tradiční Eastwood v naprosto tradiční Eastwoodovské krimi. Opět si zahrál tvrdého policistu, který si z Arizony udělá výlet do New Yorku, aby si odvezl vězně patřícího právě do jeho domoviny. Jenže ouha, on dokáže drsnému kovbojovi utéct, čímž ho pouze víc naštve a motivuje k zběsilým činům. Hodně dobrá, napínavá a drsná krimi. Eastwood prostě byl v té době záruka kvality a i když z dnešního pohledu je už docela omšelá, stále je to kvalitní filmová zábava. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (5)

  • Podle Eastwooda režisér Don Siegel během natáčení neustále vtipkoval. Dokonce Clintovi říkal: „Pokud ten plán vyjde a film bude úspěšný, všechnu chválu shrábnu já. Ale jestli to fungovat nebude, byl to tvůj nápad.“ Eastwood a Siegel byli dlouholetí přátelé. (ClintEastwood)
  • Natáčení probíhalo v New Yorku. (reich)
  • Původně měl film režírovat Alex Segal, který ale odstoupil těsně před začátkem natáčení. (facojurka)

Reklama

Reklama