Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Santa je na tom špatně a musí vyrábět náhradní díly pro armádu. Dvanáctiletý pomstychtivý darebák si na něj objedná nájemného vraha. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (133)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tak, že malý spratek dostane na Vánoce uhlí nasere se a najme si na Santu vraha, který pro změnu dostal na Vánoce angličák ačkoliv chtěl, aby mu Santa nadělil nové rodiče co by ho nemlátily (WTF). A teď to přijde ten vrah zjistí hned Santovu adresu a jeho jméno i to čím jezdí jak to nevím a film to ani nevysvětlí a přijde si pro něj. Santu mezitím hlídá americká armáda (zmohly se zhruba jen na 10 vojáčků) , která chce po jeho elfech , aby vyráběly pro americké letadla jakési součástky za odměnu mu dá ochranu a peníze. Nemají tam ani kamery a ani žádné zabezpečení a mimochodem Santovu manželku hraje černoška asi pomýšlejí na nějaké ocenění (nově získají ocenění pouze filmy ve kterých bude hrát černoch nebo černoška). Rovnou přeskočte 80 minut a pusťte si posledních 20 co za něco stojí a za to dostanou ty 2 hvězdy. Humor 0 Napětí 0 Akce 40 Herecké Výkony 0 Gore 0 ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Je tu řada super nápadů, viz. Santova spolupráce s vládou, nájemný zabiják - sběratel apod. a hlavně je to předkládáno s vážnou tváří, nikoliv jako komedie. Jen je mi líto, že na samotnou konfrontaci, kdy si Santa vezme do ruky svoje bouchačky čekáme tak dlouho. Ovšem závěr s vyřízením si účtů je ostrej i bez zbraní. ()

Reklama

Sinusiridum 

všechny recenze uživatele

Mě vůbec nevadí zabíjení ve filmech, naopak :) Ale tady se ptám, proč!!!!? Když bude 50 zastřelených v krvi,tak je to zábavnější komedie nebo akčnější  thriller? Nikoho to ani nemůže zajímat, hlavně že je střílečka na max. Jen mě tak napadlo, že bude zas velký divení až nějakej magor vystřílí školu.  Hlavně že máme černou pani Santa Klausovou, na tom nejvíc záleží. Nápad asi fajn, ale je z toho dost rozháraná trapárna, kde nuda vítězí. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Výtečný nápad i námět, bohužel scénář a režie je naprosto v neškodném průměru. Jakoby režiséry ani nebavilo ten film točit, žádná štáva, žádné nadšení, jen rutinně vedou výtečné herce do dobrého, leč šíleně průměrného výkonu. Gibson si svého Santu užívá a Gogginsův ujetý nájemný vrah je neskutečný, ale vše kolem je tak šedivé a bez koulí, že dvojice režisérů by potřebovala nakopat do prdele. Chápu to vlažné přijetí, ono je to řemeslně naprosto v pořádku, ale je to jako sledovat Plíškovou při zápase, ona sice možná vyhraje, ale ten její znuděný výraz a povrchnost Váš začne tak srát, že bude fandit nakonec její soupeřce. Já budu smířlivější, ale že tohle mohla být monumentální kultovka asi netřeba připomínat.55%. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak "Fatman" je celkom slušná dávka sklamania. Myslím si, že film mohol prísť s niečím zaujímavejším. Alebo minimálne svoj koncept zaobaliť nejako zaujímavejšie. Spraviť to buď temnejšie alebo vtipnejšie. Alebo oboje. Film ale na mňa pôsobí ako keby sa bál trošku riskovať a ísť trošku viac za hranu. Výsledne? Absolútne jasný "meh" film, ktorý má síce dvoch dobrých hercov, ktorí ho dokážu udržať v pozerateľnej rovine, ale to je málo. Áno, Mel Gibson a Walton Goggins Sú svkelí. Ja by som ocenil ešte aj Marianne Jean-Baptiste, ktorá pôsobí veľmi presvedčivo. Sú tu tiež 2 vynikajúce scénky, ktoré mi aspoň dali dôvod na to povedať, že som rád, že som film videl raz. Prvá scénka je keď Santa uvidí výsledok svojej práce v obálkach čo mu prinesie manželka. Druhá je na konci, keď sa Chris a Billy konečne stretnú zoči voči. To sú 2 najlepšie momentky filmu. No inak film nemá scénky, ktoré by ma nejako bavili. Je to z každého rožku niečo a výsledne je to mix elementov, ktoré netvoria dokopy zaujímavý film. Je to pozerateľné? Áno. Ale ak chcete dobrú temnú vianočnú komédiu, ktorá je trošku z iného súdka, tak viac odporúčam vidieť film "Krampus". Ten totiž zo svojho potenciálu aj reálne vyťažil. Toto nie. Hodnotenie: C- ()

Galerie (43)

Zajímavosti (6)

  • Filmovalo sa v januári a februári 2020 v kanadskej provincii Ontario a americkom štáte Vermont. (MikaelSVK)
  • Natáčení vrcholné sekvence přestřelky trvalo čtyři dny, přičemž teplota dosáhla až minus 36 stupňů Celsia. (Untentrauer)

Reklama

Reklama