Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Santa je na tom špatně a musí vyrábět náhradní díly pro armádu. Dvanáctiletý pomstychtivý darebák si na něj objedná nájemného vraha. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (133)

rublik05 

všechny recenze uživatele

To se tak člověk nechá zlákat svým oblíbeným hercem doufajíc v pěkně drsnou akční podívanou, avšak bohužel dostane jen podivnou multižánrovou směsici, u které se po většinu času šíleně nudí a přemýšlí, co to jako má vlastně být. Nesliboval jsem si žádnou prvotřídní podívanou, námět nezněl zas až tak špatně, nicméně zpracování je extrémně divné, absolutně bez atmosféry, hloupé, snad jen ty krvavější scénky se jakž takž povedly. Nejvíc mě zaujal Walton Goggins, tomu jeho role sedla jak ulitá, bavil mě mnohem víc, než Santa Mel Gibson Klaus, patrně jen díky němu jsem byl schopný film dokoukat a trochu si ho i užít. Jinak děs a hrůza. 2/10. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo hrozný šajze.Jediný co na tomhle eintopfu je dobrý,je samotný Walton Goggins,který tu byl jediný koukatelný a měl snad jediný napsaný scénář.Inu scénář je tu nejspíš sprostý slovo,ale tohle je vážně film do odpadních vod.Čekáte akční komedii a za celý film nedostane ani jednu hlášku.Film mohl být hláškující bombou a místo toho tu máte rádoby Fatmana,kterýho hraje nevýrazný Mel,ale není se čemu divit,protože vlastně ani on nevěděl co hrát má a jeho škaredná manželka,pro USA frančízu černé pleti.Do toho absolutní "little shit" kluk,který nařídí právě sejmout nájemným vrahem rádoby Santu,kterýmu poslal uhlí:) Do toho dalších deset minut o hovně o jedný holce,aby byl charakter kluka o kterém ten film vůbec nemá být,ještě víc dechberoucí neherectví.Jestli někdo tomuhle dá pět hvězd,tak musí rád zimu a Mela má vylepenýho i na hajzlu,protože tohle je doopravdy příšerný film,který doopravdy nebýt Waltona jako nájemnýho vraha,tak to vypnu z fleku za půl hodiny a udělal bych dobře.Tolik zářezů a krávovin,jakože armáda někde na statku.Proč proboha.Chemie mezi manželama je asi taky jasná všem.20% za Waltona. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Výborný, bohužel nedotažený nápad. Premisa, rozmazlené děcko si na Santu najme vraha, za to že mu nadělil pod stromek uhlí je sice super, provedení má ovšem mdlé a akci přinejlepším průměrnou. Nejzajímavější jsou tak bonusové informace dokreslující prostředí. Santa vyrábějící zbraně pro armádu, aby měl na jídlo a elektřinu pro elfy, jeho celkové zklamání násilnickými dětmi, nebo to že má za ženu afroameričanku (nebo afrokanaďanku). Gibson hraje uvěřitelně a jeho frustrace z práce je nakažlivá. Gogginsův zabiják je klasické dospělé děcko, které touží po odplatě. Fajn jednohubka, nic víc, nic míň. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Překvapivě a netradičně pojatý příběh o Santovi, který podle mě otevře dveře dalším podobně zprcanovaným vánočním titulům. Je to další příklad dnešní zvrhlé doby. Pokud má někdo opravdu dost tradičního a sladkého zobrazování Santy a jeho příběhu, tak bude s tímto počinem spokojený. Já toto ovšem beru, jako špatný dárek od Santy pod stromeček. Přiznám se, že jsem s hrůzou sledoval co ještě přijde. Čekal jsem od začátku něco jiného, něco sice surového, ale ne takto nablble krvavého a akčního. Moje hodnocení ovšem neznamená, že bych nebyl spokojený s výkonem herců. I v blbém příběhu mohou dobří herci zářit. ()

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Docela jiný pohled na vánoční filmy. Jasně, Fatman má hodně much a k dokonalosti daleko, ale originální premisa a fakt, že totálně absurdní zápletku podává zcela seriózně a dramaticky (vědom si obou poloh), docela stačí k zábavné one night stand. Gibsonův Santa je esence badassství a Goggins si užívá jednoho z nejzábavnějších psychopatů poslední doby. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (6)

  • Přibližně na 55. minutě filmu vystupuje nájemný vrah (Walton Goggins) ze sámošky, která nese jméno obou režisérů: „Nelmsova sámoška“. (kowalski)
  • Natáčení vrcholné sekvence přestřelky trvalo čtyři dny, přičemž teplota dosáhla až minus 36 stupňů Celsia. (Untentrauer)

Reklama

Reklama