Reklama

Reklama

Dva mezci pro slečnu Sáru

  • Česko Dva mezci pro sestru Sáru (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když osamělý jezdec Hogan zachrání ze spárů tří násilníků mladou jeptišku, ještě netuší, do čeho se to právě namočil. Sestra Sára je na útěku před francouzskými kavaleristy a míří za mexickými stoupenci prezidenta Juareze. Také nesmlouvavý a tvrdohlavý Hogan má spadeno na francouzské okupanty, ale úplně z jiného důvodu. Plánuje se totiž zmocnit tučné odměny v podobě francouzského pokladu. Sestra Sára mu může poskytnout cenné informace týkající se obrany pevnosti, a proto se tato nesourodá dvojice vydává na společnou pouť nehostinnou mexickou pustinou. Během cesty se nejen sblíží, ale začíná to mezi nimi také pořádně jiskřit. Sestra Sára se totiž nechová úplně jako spořádaná jeptiška a svému průvodci nachystá řadu překvapení. Dobrodružný western amerického režiséra Dona Siegela vyniká zejména živelnou konverzací mezi ústřední dvojicí v podání Clinta Eastwooda a Shirley MacLainové. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

Havenohome 

všechny recenze uživatele

Sú to také omnoho vtipnejšie Madisonské mosty v pohybe plus akcia. Čo replika, to hláška. "Když budu chtít ženskou, nějakou si najdu a nemusím se ženit!" Clintov romantický hrdina je pokračovaním Muža bez mena. Scenár by mohol ísť do scenáristickej príručky - v podstate skoro celý film sú to iba dve postavy na malom priestore a napriek tomu sa tam stále niečo deje. Don Siegel je starý lišiak. Film plne zodpovedá jeho životnému krédu "Jsem děvka, dělám za prachy." Režisér, ktorý nemá umelecké ambície, točí komerčáky pre štúdia, ale je taký šikovný, že nakoniec natočí niečo viac ako umenie. Scéna popravy realisticky nekompromisná a surová, v pozadí sa ozve trubka, ktorú akoby Ennio sám sebe ukradol z prvej dolárovky a ovanie vás pravá westernová osudovosť. A to nehovorím o kláštorných choráloch v hudobnej zložke. Ennio si musel dobre ulietať, keď to skladal. A stretnúť jebtišku ako Shirley MacLaine je asi nedostižným snom. :) ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Shirley MacLaine a Clint Eastwood jsou jedna z nejlepších a především nejvíce překvapivých westernových dvojic. Tím, jak se doplňují, hádají a zároveň spolu flirtují, tak tím zvedají hodnotu tohoto filmu. Jsou naprosto dokonalí a celý ten dobrodružný příběh je jen tak nedůležitou částí filmu. Kromě toho se natáčelo v krásné mexické přírodě, která pohladí divákovo oko, především ty prapodivné skály. Nejlepší scénou podle mě byla ta, když Eastwood potřeboval sejmout dynamit umístěný pod železničním mostem, jenže měl šípem prostřelené rameno. To, jak to spolu se Shirley vyřešili, bylo excelentní a vlak se parádně poroučel k zemi. [1553. hodnocení, 114. komentář, 72%] ()

Reklama

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Lehce laciná romance s westernovou kulisou. Eastwood jako švihák z prérie, na dámu gentleman na banditu hrubián. V kombinaci s prostitutkou v převleku za jeptišku působí jako vhodná zápletka pro tuhle „horse movie“. Naprosto mizerná dějová výstavba s povrchními dialogy tvoří z filmu nenáročnou zábavu pro celou rodinu s poněkud přemrštěnou stopáží. 42% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Výborný lehce humorný western, s výborným Eastwoodem, ten člověk je prostě dokonalej ve všem v čem se objeví. A Siegel umí nádherně režírovat, což samozřejmě už několikrát dokázal. Jen škoda že MacLainová je tak trochu ve stínu, nýbrž byla celkem pěkná v tom jeptiškém hábitu. Western doporučuju už jen díky skvělému Eastovi. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pribehove je to sice trochu slabsi, i kdyz Clint planuje prepadeni francouzsky posadky, vetsinou to je jenom o tom, ze s jeptiskou nekam jede a neustale kecaj a na akci dojde jen minimalne (coz ale zase vynahradi vybusny finale). Ale tady jde hlavne o skvelou hlavni dvojku, kde si Clint dal svyho typickyho drsnaka a Shirley ne zrovna vzorovou jeptisku, ktera huli, chlasta a nadava. A ackoliv je Clint fajn, Shirley ho prekonava, nicmene spolu tvori fakt dokonalou dvojici, kde neni nouze o perfektni hlasky. Jeste bych zminil Morriconeho hudbu, nenapada me jiny slovo nez uchylna, ne ze by byla spatna, jen je to ulet. I kdyz nejde o spatnej western, vic nez tri hvezdicky to bohuzel neda. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení probíhalo v Mexiku. (reich)

Reklama

Reklama