Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anděl Seth se svěří příteli, že lidem závidí schopnost prožívat radost i bolest, vnímat chutě či doteky. Zanedlouho má pocit, že ho lékařka Maggie Riceová, která na operačním sále marně bojuje o život pana Balforda, na okamžik zahlédla. Jeho pokusy uklidnit ji ani dotyky však žena necítí. Seth stále sleduje Maggie, která se nepřestává trápit nešťastnou operací. Jednoho dne ho ale žena zahlédne, a dokonce ho osloví. Oblíbeným místem andělů je knihovna, a právě tady se Maggie opět setká se Sethem, jenž ji upozorní na svou oblíbenou pasáž v Hemingwayově knize. Stráví spolu příjemné chvíle, které Maggii přinesou tolik potřebný klid na další operaci. Pacientem má být poživačný pan Messenger, který k Sethově překvapení vycítí jeho přítomnost a řekne mu, že se ještě nechystá zemřít. Také býval andělem, ale z lásky k současné manželce se rozhodl být člověkem… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (509)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

... tu by už asi Toma Hanksa nikto nikomu nezožral. Každopádne námet je skvelý a v správnych rukách by z toho mohla byť riadna melancholická bomba. A Silberling vyzeral byť tým správnym tvorcom. Chyba. Film sa nesie v príliš pozvoľnom tempe, čo by v princípe nevadilo, vadí ale to, že nad celým filmom plávajú akési emócie, ktoré ale vôbec nie sú preložené do obrazov. Silberling servíruje príliš veľa civilných scén zo skutočného života miesto toho, aby sa do filmu snažil preniesť akúsi nadpozemskú melancholickú mágiu (viď. Burton, Jeunet, Del Toro, či Kelly). A to je hlavný problém. Casting (Cage!) i námet sú úžasné, ale réžia je prekvapujúco totálne nezvládnutá a po ukončení filmu (napriek veľkému potenciálu) mi v pamäti neuviazla ani jedna scéna. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Krásná romantická klasika. Jistě, je to kýč, ale já to tomuto příběhu ráda odpustím. Bylo to atmosferické, působivé a i k zamyšlení. Musela jsem po letech zvednout hodnocení o další hvězdu. Začínám ho mít hodně ráda. Nicolas Cage a Meg Ryan se k sobě krásně hodily. Chemie mezi nimi krásně fungovala a tak by to mělo být. ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Když jsem se jednou tady na profilu zeptala kamaráda, proč ohodnotil tak nízko, odpověděl mi:-kafe s deseti cukrama!-Jasně, že jo......ale krásný..........kdy se do vás zblázní anděl? Tedy ne, že ne, ale pak se z něj vyklube maximálně anděl padlej. Takže - jen oči Nicolase Cage toho udělají hodně.....scéna ve srubu, kdy ona o něm ještě neví, ale silně tuší, ta je nádherná... hezká hudba .scenérie, krásný a smutný, tak jako to někdy bývá i v pozemském životě a nemusíte toho anděla mít...........utřela jsem slzičku, to šlo samo. A stále odolávám tomu, si pustit originál Nebe nad Berlínem.......... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je to hezký příběh, o tom žádná, ale přece jen mě ten závěr tak nějak zklamal. Jako kdyby to už jinak nešlo a muselo to skončit zrovna takhle a na úplný závěr pak ještě metaforické finále. Není to špatné, ale možná by to chtělo nenutit diváka tolik do slz, případně do dalších emocí. Nicolase Cage však můžu a tahle role jeho mnohdy poměrně afektovanému herectví docela sedla. Meg Ryan mě nijak neoslnila, ale tehdy filmu dokonale sedla. Místy docela kalkul, ale myšlenka s anděly vůbec není špatná. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Mesto anjelov nemá antiutopický podtext, ako jeho tematicky podobný originál zo Západného Nemecka. Nestrhne formálne, útočí na túžby a potreby ľudskej blízkosti. Nepojednáva o zmysluplnejších úvahách, skôr nahliada k zástave času, precitnutia okamihu. Úloha "mesiáša" pripadla Cageovi, ktorý do tváre ako nepodarený anjel skutočne vyzerá, herecky je to o pár kategórii slabšie. Stačí sa mu pozrieť do očí a vidíte tú jeho maximálnu úzkosť predania pomocných posolstiev sťa romantickej idylky a súcitu. Ani obrazová hypnóza multimiliónových štúdií ešte nezabezpečuje pečlivo strážené atmosferické zázemie typické pre poctivo budovanú drámu. Takisto aj nebovolajúce zvuky a celkový dojem sa kĺže jednoduchšou story, v takom tom rámci slušného priemeru. Nádej-tragika, aby bol divák v strehu. Mám skôr dojem, že takéto násilné zvraty v konečnom dôsledku viac ubližujú a ako vyvolávajú katarziu. Ak však potrebujete vypnúť a svoje myšlienky kamsi nasmerovať (ako Meg), tak je to celkom fajn. Pre mňa aspoň za pesničku Iris. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (27)

  • Scenáristka Dana Stevens komentovala výber prostredia Kalifornie namiesto Berlína z predlohy Nebo nad Berlínom: „Los Angeles je metaforicky reprezentatívnejšie pre Ameriku ako ktorékoľvek iné mesto... Má každú osobnosť a páči sa mi myšlienka anjelov, ktorí sú medzi všetkými týmito rôznymi etnickými kultúrami.“ (Arsenal83)
  • Videoklip Goo Goo Dolls: Iris (1998) bol natočený na filmových miestach: dlhý tunel, v ktorom kapela hrá, je rovnaký, kde Seth (Nicolas Cage) stretáva Číňanku. Pieseň je súčasťou filmového soundtracku. (Arsenal83)
  • Anjeli sú vyobrazení ľuďmi všetkých etník, aby reprezentovali rozmanitosť ľudskej rasy (aj keď anjeli nie sú ľudia). (Arsenal83)

Reklama

Reklama