Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anděl Seth se svěří příteli, že lidem závidí schopnost prožívat radost i bolest, vnímat chutě či doteky. Zanedlouho má pocit, že ho lékařka Maggie Riceová, která na operačním sále marně bojuje o život pana Balforda, na okamžik zahlédla. Jeho pokusy uklidnit ji ani dotyky však žena necítí. Seth stále sleduje Maggie, která se nepřestává trápit nešťastnou operací. Jednoho dne ho ale žena zahlédne, a dokonce ho osloví. Oblíbeným místem andělů je knihovna, a právě tady se Maggie opět setká se Sethem, jenž ji upozorní na svou oblíbenou pasáž v Hemingwayově knize. Stráví spolu příjemné chvíle, které Maggii přinesou tolik potřebný klid na další operaci. Pacientem má být poživačný pan Messenger, který k Sethově překvapení vycítí jeho přítomnost a řekne mu, že se ještě nechystá zemřít. Také býval andělem, ale z lásky k současné manželce se rozhodl být člověkem… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (509)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Krásná romantická klasika. Jistě, je to kýč, ale já to tomuto příběhu ráda odpustím. Bylo to atmosferické, působivé a i k zamyšlení. Musela jsem po letech zvednout hodnocení o další hvězdu. Začínám ho mít hodně ráda. Nicolas Cage a Meg Ryan se k sobě krásně hodily. Chemie mezi nimi krásně fungovala a tak by to mělo být. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Je to zase ta typická ukázka filmu mezi třemi a čtyřmi hvězdami. Město andělů disponuje vším, co má správné romantické drama obsahovat. Režisér snímku Brad Silberling odvádí svou práci dost dobře a jeho citlivá a svědomitá režie je ve filmu znát na každém kroku. Vůbec celková formální stránka je skvělá. Jen je to občas lehce kýčovité a příliš učesané. ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Překrásný romantický snímek s excelentním Nicolasem Cagem (neuvěřitelně procítěně a citlivě zahraná role anděla) a krásnou Meg Ryan, do které se "anděl" zamiluje. Celý film je navíc doprovázen úžasnou hudbou. Je to sice krásný, dojemný snímek s ne zrovna klasickým, ale za to k slzám dohánějícím happyendem, ale na pět hvězdiček tomu něco málo chybí....P.S. kdybych viděl nebe nad Berlínem možná bych hodnotil trochu jinak...... ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Sentimentální příběh, jehož největším mínusem je častá hra na city, ze které se cca po 45 minutách vytratí šarm a hloubka. Poté už mi celý ten sled romantických výlevů neříkal téměř nic. Nick s Meg mi přišli standardní a hudební kompozice na mě působila až příliš obyčejně. Jedno se ale filmu musí nechat. Málokterý je obdařen tak uklidňujícím dojmem jako právě tento lék na nervy. ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Ak by som to nebral ako "remake" Neba nad Berlínom, je to na pomerne solídne 4* kvôli zaujímavej melancholickej atmosfére a slušnej hudbe. Ak by som ale išiel do porovnávania, musel by som Mesto anjelov skopať pod čiernu zem, lebo ide prinajlepšom o totálne sploštenie a zhollywoodštenie originálu, kde filozofická hĺbka je nahrádzaná prílišnou jednoznačnosťou, pomalé "spoznávanie" človeka a jeho duchovného sveta sladko-romantickým príbehom, hĺbavé vnútorné monológy vykecávaním sa a pod. Nebo nad Berlínom je dielo, ktoré človeka obohatí, ak je ochotný premýšľať, Mesto anjelov je instatný produkt, ktorý treba len "spotrebovať". V hodnotení volím zlatú strednú cestu a dávam alibistické 3* a 6 / 10 ()

Galerie (34)

Zajímavosti (27)

  • Scenáristka Dana Stevens komentovala výber prostredia Kalifornie namiesto Berlína z predlohy Nebo nad Berlínom: „Los Angeles je metaforicky reprezentatívnejšie pre Ameriku ako ktorékoľvek iné mesto... Má každú osobnosť a páči sa mi myšlienka anjelov, ktorí sú medzi všetkými týmito rôznymi etnickými kultúrami.“ (Arsenal83)
  • Videoklip Goo Goo Dolls: Iris (1998) bol natočený na filmových miestach: dlhý tunel, v ktorom kapela hrá, je rovnaký, kde Seth (Nicolas Cage) stretáva Číňanku. Pieseň je súčasťou filmového soundtracku. (Arsenal83)
  • Cage povedal, že s touto úlohou musel prejsť od svojich bežných metód neustálych pohybov k snahe byť „efektívny“, pričom často nehybne. Poznamenal, že si musel osvojiť zmýšľanie dieťaťa a konať pod dojmom bežných zážitkov, ako je pocit dažďa alebo slnečného svetla. (Arsenal83)

Reklama

Reklama