Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anděl Seth se svěří příteli, že lidem závidí schopnost prožívat radost i bolest, vnímat chutě či doteky. Zanedlouho má pocit, že ho lékařka Maggie Riceová, která na operačním sále marně bojuje o život pana Balforda, na okamžik zahlédla. Jeho pokusy uklidnit ji ani dotyky však žena necítí. Seth stále sleduje Maggie, která se nepřestává trápit nešťastnou operací. Jednoho dne ho ale žena zahlédne, a dokonce ho osloví. Oblíbeným místem andělů je knihovna, a právě tady se Maggie opět setká se Sethem, jenž ji upozorní na svou oblíbenou pasáž v Hemingwayově knize. Stráví spolu příjemné chvíle, které Maggii přinesou tolik potřebný klid na další operaci. Pacientem má být poživačný pan Messenger, který k Sethově překvapení vycítí jeho přítomnost a řekne mu, že se ještě nechystá zemřít. Také býval andělem, ale z lásky k současné manželce se rozhodl být člověkem… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (510)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Úplně brutálně teatrální kýč, který zachraňuje především obrazová stránka. Zmateně čučící Cage je tu zábavný (především jeho grimasy při milostné scéně), Meg Ryan je klasicky nesympatická, nicméně celkem to mezi nimi jakousi záhadou funguje a ta snová atmosféra má taky něco do sebe. Není to špatný film, to určitě ne, ale i jakožto fanda (přirozené) romantiky mi to místy přišlo totálně over the top. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pre mňa výnimočný film. Jednak kvôli Meg Ryan, ktorú považujem za krásnu ženu a skvelú herečku - v jej podaní aj úplne banálne vety znejú presvedčivo a zvodne. Potom kvôli Nicolasovi Cageovi, ktorý určite nepatrí medzi prototyp romantického herca a tu bol skvelý. Hlavne to bolo ale celkové poňatie príbehu, ktorý bol síce veľmi jednoduchý, ale poňatý veľmi citlivo. Jeden z najkrajších romantických filmov, kde nechýba krásna hudba. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Ztišují lidské utrpení, ulehčují umírajícím přechod na druhou stranu a jeden z nich se rozhodl, že jednu lékařku přesvědčí o své existenci. Právě přišla při operaci srdce o pacienta a náš osamělý anděl Seth se do ní nadobro zabouchl. Existuje totiž varianta, že se stane smrtelníkem a ochutná tak nejrůznější chutě, pozná vůně a jednou snad i její dotyky. Jak asi tenhle střet rozumu a citu dopadne? Postava velmi dobře hrající Meg Ryan není žádnou naivkou, škoda, že se Meg tak trochu „loučila“ s první hereckou ligou, Nicolas Cage je coby nesmělý anděl minimalistický a velmi solidní, odpočinul si od akčních kousků, kterých natočil v polovině devadesátých let dost (ne že bychom za ně nebyli rádi), a je znovu škoda, kam se jeho kariéra dostala, kdy poslední dekádu jen sbírá drobky v podprůměrných projektech. Režie je svědomitá, celkově je formální stránka skvělá. Závěr na mě ovšem úplně nedolehl, místy je to zbytečně moc učesané, proto volím něco mezi třemi a čtyřmi hvězdami. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Film, na který se moje maminka odmítá podívat znovu, protože ji závěr vždycky rozpláče. Pointu jsem tedy znala už dlouhá léta před prvním zhlédnutím a chtěla jsem si užít i zbytek romantického příběhu, jenže tu zamilovanost jsem bohužel věřila pouze jednomu z páru. Cage se do role roztomilého anděla Setha hodil, Meg Ryan její křehké hrdinky moc nežeru. Hudba ale byla nebesky krásná. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Teda tohle je fakt nefér, bůůůů.... :-( (A ještě se k tomu pojí ono závěrečné "For Dawn", což je věnování tragicky zesnulé producentce Dawn Steel, která se bohužel kvůli nádoru na mozku nedočkala kino-premiéry...) Nicméně zpracování poměrně tradičního hořko-sladkého příběhu o lásce a životě se zde dotýká téměř andělských výšek :-) Meg Ryan ve své nejlepší době a Nicolas Cage ještě s poměrně bujnou kšticí, navíc parádní soundtrack se skvělým songem od Goo Goo Dolls a neméně dobrou skladbou od Alanis Morissette. 9/10! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (27)

  • Věnování "For Dawn" patří producentce Dawn Steel, která zemřela na mozkový nádor před uvedením filmu do kin. (don corleone)
  • Anjeli sú vyobrazení ľuďmi všetkých etník, aby reprezentovali rozmanitosť ľudskej rasy (aj keď anjeli nie sú ľudia). (Arsenal83)

Reklama

Reklama