Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anděl Seth se svěří příteli, že lidem závidí schopnost prožívat radost i bolest, vnímat chutě či doteky. Zanedlouho má pocit, že ho lékařka Maggie Riceová, která na operačním sále marně bojuje o život pana Balforda, na okamžik zahlédla. Jeho pokusy uklidnit ji ani dotyky však žena necítí. Seth stále sleduje Maggie, která se nepřestává trápit nešťastnou operací. Jednoho dne ho ale žena zahlédne, a dokonce ho osloví. Oblíbeným místem andělů je knihovna, a právě tady se Maggie opět setká se Sethem, jenž ji upozorní na svou oblíbenou pasáž v Hemingwayově knize. Stráví spolu příjemné chvíle, které Maggii přinesou tolik potřebný klid na další operaci. Pacientem má být poživačný pan Messenger, který k Sethově překvapení vycítí jeho přítomnost a řekne mu, že se ještě nechystá zemřít. Také býval andělem, ale z lásky k současné manželce se rozhodl být člověkem… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (509)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch drama/ romantických kousků, které můžu, ač se jim jinak snažím vyhýbat jako čert kříži. Příběh nabitý emocemi, který je postaven především na solidních hereckých výkonech ústřední dvojice. Okouzlující Meg Ryan a charismatický Nicolas Cage ruku v ruce propluli celým filmem, který chytne nejednoho diváka u srdce. Smrt si nevybírá a i když je někdy krutá, stejně jednou přijde pro všechny… ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Mesto anjelov nemá antiutopický podtext, ako jeho tematicky podobný originál zo Západného Nemecka. Nestrhne formálne, útočí na túžby a potreby ľudskej blízkosti. Nepojednáva o zmysluplnejších úvahách, skôr nahliada k zástave času, precitnutia okamihu. Úloha "mesiáša" pripadla Cageovi, ktorý do tváre ako nepodarený anjel skutočne vyzerá, herecky je to o pár kategórii slabšie. Stačí sa mu pozrieť do očí a vidíte tú jeho maximálnu úzkosť predania pomocných posolstiev sťa romantickej idylky a súcitu. Ani obrazová hypnóza multimiliónových štúdií ešte nezabezpečuje pečlivo strážené atmosferické zázemie typické pre poctivo budovanú drámu. Takisto aj nebovolajúce zvuky a celkový dojem sa kĺže jednoduchšou story, v takom tom rámci slušného priemeru. Nádej-tragika, aby bol divák v strehu. Mám skôr dojem, že takéto násilné zvraty v konečnom dôsledku viac ubližujú a ako vyvolávajú katarziu. Ak však potrebujete vypnúť a svoje myšlienky kamsi nasmerovať (ako Meg), tak je to celkom fajn. Pre mňa aspoň za pesničku Iris. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ale jo, je to pekna romantika. Nastesti to neni moc komedie, ale spis fantasy a drama, coz je jedine dobre. Pribeh je sice vicemene klasickej, ale diky pritomnosti andelu rozhodne zajimavej. Jeste bych ale chtel videt film, keryho je tohle remake. Mozna by filmu neuskodila kratsi stopaz. Taky je fajn, ze konec nedopad klasicky, jak to v podobnejch filmech bejva, i kdyz mi prislo, ze ten zaver tu je takovejhle, aby se rozbrecelo co mozna nejvic lidi. Nejlepsi jsou sceny s andelama, jak stoji a kontrolujou Cage. Co se tyce hercu, Cage odvadi svuj lepsi standart a k Meg Ryan se docela hodi a spolu jim to slusne jde. Proste takovy klasicky, slusne natoceny romanticky drama se solidnima hercema, ale diky ty myslence s andelama se to dostava do slusnyho nadprumeru, takze to ty 4* da. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Kýč nejtvrdšího ražení, ale moc hezky natočený. Díky schopnému Silberglingovu vedení má Město andělů velmi silnou, v podstatě snovou atmosféru. Minimalismus Nicolase Cage se pro roli zmateného anděla hodí a stejně tak mi do role ženy, která dokáže získat i srdce i toho, jenž "není schopen cítit", sedne okouzlující Meg Ryan. Výsledek je vykonstruovaný a tvrdě upřednostňuje formu nad obsahem, ale jde o tak stylisticky podmanivé dílo (vynikající práce kamery + citlivá hudba), že jde o kýč krásný, který sice nemá nic společného s realitou (a s předlohou), ale to mi naprosto nebrání v tom, abych jím nebyl okouzlen a na jeho konci nebyl dojatý. 4 a 1/2*... ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Každý má nějaký ten film, pro který má slabost, ale stydí se to přiznat. Nemám rád romantický filmy, ale tohle je vyjímka. Velký podíl na tom má režie, soundtrack, který vždy pohladí, ale hlavně Nicolas Cage s Meg Ryan, mezi nimiž skvěle funguje chemie. Pro mě to má prostě své kouzlo anděla, ikdyž je to sebevětší kýč... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (27)

  • Cage povedal, že s touto úlohou musel prejsť od svojich bežných metód neustálych pohybov k snahe byť „efektívny“, pričom často nehybne. Poznamenal, že si musel osvojiť zmýšľanie dieťaťa a konať pod dojmom bežných zážitkov, ako je pocit dažďa alebo slnečného svetla. (Arsenal83)
  • Slovo „anjel“ sa v celom filme spomína len dvakrát, počas krátkeho dialógu medzi Sethom (Nicolas Cage) a Cassielom (Andre Braugher), keď sa obaja prechádzajú po pláži, aby videli západ slnka. Je to jediný raz, kedy jasne tvrdia, že sú anjelmi. (Arsenal83)

Reklama

Reklama