Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režijný debut černošského režiséra Johna Singletona sleduje osudy troch chlapcov v černošskom ghette South Central v Los Angeles. Stretávame sa s nimi ako s desaťročnými a potom znovu po siedmych rokoch: jeden z nich sa stáva obeťou zločinu a druhý mieni jeho smrť brutálnym spôsobom pomstiť. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

Bauer 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu jsem se dostal opravdu náhodou, když jsem hledal na youtube jeden klip od Ludacrise, tak jsem objevil jen písničku k tomuhle filmu a hned bylo jasné, že půjde o stylový kousek s " motherfucking niggaz " , který musím za každou cenu vidět.Dále jsem si zde našel, že režisérem je John Singleton, režisér cool filmů jako je Rychle a zběsile 2 nebo Čtyři bratři ,takže pátrání všude možně po tomto filmu začalo ve velkým a jsem rád, že jsem ho nakonec objevil. Sledujeme život tří chlapců, kteří žijí v černošském ghettě a kterým změní ke konci filmu něco život. Scénář bych řekl, že je opravdu špičkový, originální, bez jakýchkoliv chyb a hlavně realistický, což Vám umožní lépe se vžít do děje. Laurence Fishburne v roli otce, jenž se stará o svého syna, nemá opravdu chybu. Cuba Gooding Jr je v těch jeho hadrech taky výbornej ale rapper Ice Cube mně mile překvapil, nedávno jsem ho viděl v xXx 2 a to byl tedy příšerný herecký výkon. Takže herecké výkony jsou opravdu na velmi vysoké úrovni. Tento film doporučuji každému a bez váhání dávám 5*! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

První a zároveň nejlepší film Johna Singletona o tom, že černí těžší to maj. Reálně a bez příkras natočený film o černošském ghettu, kde jsou na denním pořádku drogy a přestřelky mezi gangy, po kterých vždycky zůstávají mrtví. Film zaujme především drsnou atmosférou a hereckými výkony Laurence Fishburnea, Cuba Gooding Jr. a dokonce i Ice Cube se pohybuje na hranici herectví. Velice dobrý film, který kazí jen kýčovita a předvídatelná závěrečná třetina. ()

Reklama

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Dobrý film,který odsýpá a člověk se nenudí i když je to celé hodně předvídatelné a to poselství mi připadá už trochu zašlé časem.Tohle už prostě každý asi párkrát viděl.Od začátku je jasné co se bude dít a to se taky přesně děje.Taky mi přijde,že je to nevyslyšené poselství,vzhledem k tomu,že tohle chování a všechno kolem se stává víc a víc mo'dním.Představa,že čeští pozérští blbečci s kšiltovkama nakřivo,kalhotama ze kterých by si člověk ušil duchnu,touhou narodit se černí a prodávat crack na vás kvůli nechtěnému žduchnutí vytáhnou pistoli je sice směšná,ale je mi jasné,že by moc chtěli.Aaj bíjač?!Celkem překvapil Ice Cube,který tu hraje.Slabší 4. ()

lskala 

všechny recenze uživatele

" ... ó, teď jsi zlý, teď jsi zlý a hned musíš někoho zabít?!..." Výbornej "black movie", ve kterém viniká Laurence Fishburne. Říkám si, jak by nám na tom světě bylo krásně, kdyby každý z nás měl takovéhoto otce. Atmosféra z předměstí, kde vládne nuda, ruku v ruce se zbraněmi a drogami, se režiserovi náramě povedla zachytit! Prvně jsem tenhle film viděl ještě na škole, naposledy před pár dny a je to stále skvělý zážitek - 90% - 5***** ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Traja chalani , kamaráti z ulice, v pomere 2:1 z rovnakej spoločenskej vrstvy ale vyrastajúci v odlišnom zázemí, jednom príde pre miesto typicky tvrdom, v druhom zázemí zasa vychovávajúcim stoickým spôsobom. Vyobrazenie ich odlišných osudov, názorov, hľadania svojej pozície v živote , ich vzťahoch a pocitoch v špinavom prostredí plného morálnej prázdnoty - násilia, prostitúcie, drog..., ktoré je výraznou súčasťou každodenného miestneho stereotypu. Zatiaľ čo jeden z nich je s miestnou vládnucou hodnotovou "stokou" konfrontovaný, ďalší dvaja sú do nej potopený, sú jej súčasťou, praktikantami a priamymi obeťami. BOYZ N THE HOOD zakladá na úsečných a priamočiarych (civilných) dialógoch, ktoré nás zblízka zoznamujú s postavami a do detailov vykresľujú atmosféru miesta, dostávame sa do centra deja vizuálne vyváženej drámy o medziľudských vzťahoch v "hodnotách" prostredia, filmom pomerne kultivovaným štýlom vyobrazených (nejakú výraznú explicitnosť tu nájdeme maximálne v replikách postáv) a kritizovaných emocionálnym spôsobom, smerujúcim až k moralizovaniu - deštruktívna aura miesta naberajúca obete a stav sa nemení, nezmení. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (24)

  • Mnoho postav ztvárněných ve filmu inspirovány osobami ze života režiséra filmu Johna Singletona. (Ignus.cz)
  • John Singleton se nominací na Oskara za nejlepšího režiséra stal v té době nejmladším režisérem, který si nominaci vysloužil. (Ignus.cz)

Související novinky

Zemřel americký režisér John Singleton

Zemřel americký režisér John Singleton

30.04.2019

Ve věku 51 let zemřel americký scenárista a režisér Daniel John Singleton. Jeho filmovým debutem byl snímek Chlapci ze sousedství s Laurencem Fishburnem a Cubou Goodingem Jr., za který byl nominován… (více)

Reklama

Reklama