Reklama

Reklama

Bloody Hell

  • Austrálie Bloody Hell
Trailer 3

Obsahy(1)

Rex (Ben O'Toole) je bývalý voják a před osmi lety zažil jako zákazník banky její přepadení. V příhodném okamžiku vzal spravedlnost do svých rukou a lupiče postřílel. Nešťastnou shodou okolností při tom zemřela jedna pracovnice banky. Soud ho poslal na osm let do vězení, i když ho běžní lidé mají za hrdinu, čímž jenom napomohl rozvoji jeho rozdvojené osobnosti. Po odpykání trestu je Rex známou osobností, což se mu vůbec nelíbí, a tak se rozhodne vycestovat do Finska, kde ho nikdo nezná. Tam ho ovšem hned po příjezdu čeká velmi nemilé překvapení. (C0r0ner)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (93)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Solídna hororová komédia svojim nástupom, vyzeralo to sľubne prvých 20 minút. Potom to tempo podľa mňa postupne klesá a len záver príde s niečím väčším. Ak sa film nebude brať príliš vážne, je celkom pozerateľný. Nie príliš veľa krvi, horor to je vlastne len pár zábermi a dočkáme sa aj zopár dobrých hlášok. Jedna z nich: "Suck my balls! No, it’s fucking disgusting!" ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dlho som vedel o australsom reziserovi Greg Mcleanovi, ktory natocil vyborny film Wolf Creek. Tuna dalsi neznamy australsky reziser natocil horor Bloody hell. Poriadny bad ass ako zaporak, mordy su brutalne, ta finska rodinka bola posahana hodne. Ja bych tam nechal aj to vykecavanie, malo to zmysel prave . 77 % ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Bloody Hell" sa pre mňa stalo absolútne ideálnou oddychovou hororovou komédiou. Dokonca by som sa nebránil tomu sa k týmto postavám niekedy vrátiť a dostať ich do nových príbehov. Lebo potenciál tam je. Je to vynikajúci film? Nie. Má určité problémy? Áno. Dokonca mám pocit, že si zobral niekoľko elementov z iných filmov alebo hororových videohier a trošku ich skombinoval dokopy. Ale bavilo ma to sledovať. Páči sa mi, že náš hlavný hrdina rozpráva sám so sebou a ako si vie situáciu analyzovať. Úvod filmu je podľa mňa tiež dosť dobre spracovaný a keď pochopíme ako sa to vlastne na konci celé odohralo, pochopíme aj trošku lepšie udalosti zo súdu. Film je svojim spracovaním síce viac komédia a neberie sa moc seriózne no vo výsledku dávajú jednotlivé situácie nakoniec aj nejaký ten zmysel. Tá fínska família vie byť celkom strašidelná a hlavne ako to celé prežívajú a sú schopní sa aj celkom slušne brániť. Záverečný súboj je možno trošku sklamanie, kde som čakal od strašidelného brata možno trošku viac, no jeho koniec je tak komický, že som sa skutočne pobavil. Ako malá hororová oddychovka s dobrým hlavným hrdinom mi to stačí. Ale nemôžem povedať, že by ten film bol nejako výrazne výnimočný. Možno s výnimkou toho, že sa snaží pobaviť trošku lepšie ako niektoré iné hororové komédie čo som videl. Hodnotenie: B- ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Kurnik zase Australáci!:-). Ono to bylo jasný hned. Super humor, ale zároveň slušně drsné, prostě skvělá záležitost. Bavil jsem se vážně výborně od začátku do konce. Jeden čas běhala mezi lidem finská písnička Loituma - Ievan Polkka jako vyzvánění. Australáci jí sem rovnou šoupli do soundtracku :-) !!! Netuším co Alisteru Griersonovi Finové udělali, ale museli mu minimálně sežrat nohu! Bylo super, že tam tvůrci nechali tu finštinu. Bez ní by to nemělo šťávu. Jinak znalcům australáckých filmů jistě to jméno není neznámé! Vzpomeňme válečné Kokody nebo klaustrofobického bezkyslíkového Sanctum. Jestli to někomu přišlo ukecané, tak rozhovory s mým já mne právě na tom dost bavily a daly tomu solidní punc originality. Dávám 4 pásy sponek do hobby sešívačky. * * * * ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Velmi sympatický hlavní hrdina (2x), parta šílenců z Finska a jeden dům. Ideální nenáročná podívaná na jedno zhlédnutí, kde se mrtvolami nešetří, sem tam solidní fór a uteče to jako nic, takže dohromady spokojenost, a i když to rozhodně není "velká" filmařina, tak se mi takové podobné věci líbí mnohem víc, než právě ta "velká" filmařina. 75% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (14)

  • Bábika hula na palubnej doske v Helsinskom taxi má iba jednu nohu. (Peter.N.5688)
  • Scenárista Robert Benjamin uviedol, že s týmto nápadom pôvodne prišiel počas cestovania a keď si všimol rodinu cudzincov na letisku, ako na neho čudne hľadia a šepkajú si v ich rodnom jazyku. Prirodzene predpokladal, že ho plánujú uniesť a zjesť, a tak začal premýšľať o všetkom, čo by urobil, keby sa zobudil v temnom suteréne. Kým čakal na svoj let, napísal osnovu filmu. (Peter.N.5688)
  • Scenár mal názov „Blood of an Englishman“ kvôli jemnej väzbe na Jacka a fazuľu. (Peter.N.5688)

Reklama

Reklama