Reklama

Reklama

VOD (1)

Shadyside, rok 1978. Škola končí a letní aktivity v táboře „Nightwing“ právě začínají.  Jenže v okolí se potuluje místní psychopat, který je posedlý touhou zabíjet. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Fear Street Part 2: 1978" je podľa mňa lepším filmom, než sme tu mali naposledy. Je pravdou, že som si prvý diel užil, no s výnimkou jednej vraždy a jedného pokusu zlikvidovať všetkých zabijakov si z toho asi až tak veľa neodnesiem. Tento film trošku má "Friday The 13thfeeling a musím povedať, že mi zapasoval lepšie. Plus musím uznať, že finálny zvrat bol spracovaný dobre. Absolútne som nečakal, že to všetko prinesie ešte jednu zaujímavú otočku. Čo ale na filme najviac oceňujem je fakt, že sa dočkáme aspoň nejakých odpovedí a prípadne aspoň náznakov toho, čo sa vlastne mohlo odohrať. Lebo začínam mať tak pocit, že tie osoby, ktoré sa stanú vrahmi nie sú tak úplne náhodné a je tam niečo, čo majú spoločné. Možno je to len môj pocit a finále mi to vyvráti, no minimálne je super, že som dokázal nad niečím trošku aj premýšľať počas klasického slasheru. Film je síce počas svojho rozjazdu neskutočne pomalý a trvá mu dosť dlho kým sa konečne začnú veci diať, no potom je to skutočne poriadny masaker a jazda až do konca. Takže máme tu jednu tretinu, ktorá je biedna a 2 slušne krvavé tretiny, ktoré ma držali. Takže vo výsledku poviem, že ma film bavil. Uvidíme čo prinesie finále. Hodnotenie: B+ ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Zasytí, ale chuťově neuspokojí. Prostřední část "Fear Street" trilogie se nese ve stejnym duchu, takže pokud se TI líbila sterilní jednička, bude se ti nejspíš líbit i sterilní dvojka. Změnilo se tentokrát jen prostředí. Pátek třináctého ale rozhodně nečekejte. Tady se jede na volnoběh PG-13, takže počítej jen s vykastrovanou nudou - vražd není tolik, polovina z nich jde mimo záběr, a s erotikou nepočítej už vůbec. A tady bych se, s dovolením, na chvíli zastavil. Pro koho je, kurva, tohle vlastně točený?! Dnešní puberťáci jen těžko docení nějaký nenápadný pomrkávání na kempařský slashery, protože tyhle 40 let starý filmový dějiny je generačně naprosto míjí. Pro naše babičky nebo strejdy tenhle film taky nebude. Tudíž zbýváme my, veteráni, co v osmdesátých či 90. letech chodívali spát s Jasonem, Michaelem a Leatherfacem a tyhle vyvražďovačky známe zpaměti. Má tedy smysl servírovat nám tuhle polívčičku? Studenou, s hromadou do nosu i očí bijící klišé, za to bez chuti, bradavek a bez masových koulí? Nemá, alespoň za mě ne. Takže jak jsem zmínil v úvodu - sice zasytí, ale chuťově neuspokojí. P.S. Tvůrcům bohužel chybí i jakýkoliv smysl pro humor, protože třeba moment láskyplného sesterského objetí hnedka po tom, co jedna z nich vyleze z hromady sraček, si nějaký ten ostrý joke zasloužil. Tak třeba jindy a jinde. Na následující ročník 1666 už však nemám chuť. ()

Reklama

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Přesně jsem do věděl, že tento druhý díl bude minimálně o jednu hvězdu lepší než jeho předchůdce a byl jsem dost překvapen, že se mi to předsevzetí vyplnilo. Tentokrát se vydáme na pionýrský tábor, teda vlastně v Americe nemají pionýrský tábory, tak prostě na něco podobnýho v americkým duchu, Ale rivalita zůstává stejná jako v předchozím díle, tzn., že zde soupeří dvě znepřátelená města a to jsou Shadyside a Sunnyvale. Sunnyvale si myslí, že jsou nadřazení a také se tak chovají. Až do té doby než se do tábora u jezera přiřítí vrahoun se sekerkou. Asi nějakej myslivec, či co? Kdepak děti, je to jeden z vraždící mordparty, kterou jsme mohli vidět v první části a víc o obsahu psát nebudu, protože bych spoileroval. Ale zároveň musím podotknout, že si tvůrci trochu pohráli se scénářem a také s výběrem herců. I když to byli převážně dětští herci, tak to dopadlo lépe než u prvního dílu a dokonce jsem jim dokonce držel palce i když u takovýchto filmů to držení palců moc nepomáhá, jak jsem si už v minulosti všiml. Taktéž jsme se dozvěděli něco více o potrestané čarodějnici, jejíž příběh se asi dozvíme ve třetím a závěrečném díle této trilogie. Tentokráte mi moc nesedla hudba, která byla většinou tvořena ze skladeb sedmdesátých let, ale zato se mi moc líbilo vyvražďovací prostředí ve kterém se to odehrávalo. Taktéž mi to připomínalo své dětství na pionýrských táborech, kdy jsme vyvražďovali indiány a někdy i kovboje. Druhý díl byl mnohem povedenější než ten první a to hlavně díky výběru dětských herců a lépe napsanému scénáři. Občas se zde objevily nějaké ty lekací momenty, také dost napínáků zde bylo a celkově ta atmosféra trochu připomínala kultovní hororový film Pátek třináctého, ale toto se mi zdálo povedenější, jelikož je to součást hororové trilogie ve které zajisté bude vysvětlena pointa. Já s tím tedy počítám a celkem se těším na třetí a zároveň závěrečný díl této trilogie. Za tento druhý díl dávám lepších 70%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Ulice strachu je lepší. Má důmyslnější prostředí tábora Nightwing a konečně se dozvíte o něco málo více informací o samotné čarodějnici. K tomu všemu tu tvůrci opět nešetřili pekelně vydařeným soundtrackem. David Bowie, Nirvana, The Velvet Underground, The Runaways a samozřejmě ani slasher prvky, které jsou ideálně ve tmě. Atmosféra druhého dílu je ale celkově lepší a už teď mě dost zajímá, jaký soundtrack vytasí na třetí díl, který se odehrává v roce 1666. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Na dvojku som sa po obstojnej jednotke naozaj tešil. Rok 1978 a prostredie tábora Crystal Lake (Piatok 13teho),eehm teda nie ,pardon, Nightwing, sľubovalo klasickejší a oldschoolový slasher, čo sa žiaľ nakoniec nepotvrdilo. Dvojka je štýlom spracovania podobná jednotke ako vajce vajcu, a to aj napriek zmene prostredia, postáv i obdobia v ktorom sa odohráva. Za pochvalu stoja znova samotné vraždy, ktoré sú vymazlenejšie,krvavejšie i brutálnejšie ako v jednotke(zvlášť tá dvojitá v závere je vrcholom filmu a je skutočne nepríjemná) a Sadie Sink, ktorá tu podáva azda ešte lepší výkon než v Stranger Things a prejavuje obrovský potenciál stať sa ďalšou hororovou scream queen. Mimo nej sú žiaľ všetky ostatné postavy absolútne o ničom, tempo viazne a keď sa zrovna nevraždí alebo nevysvetľuje niečo z jednotky, tak nie je moc na čo pozerať. Celkovo Fear Street 1978 úplne neurazilo, no určite ani nenadchlo. 55% ()

Zajímavosti (6)

  • Když má Alice (Ryan Simpkins) sex na stole se svým přítelem, tak nemají spodní díl oblečení. V dalším střihu už ho ale mají. (Duoscop)
  • Když odejde Alice (Ryan Simpkins) se svým přítelem z ošetřovny, tak si oba vezmou prášek. Její přítel si ho ale dává do pusy dvakrát. (Duoscop)
  • Ve 3. minutě hraje skladba „The Man Who Sold the World“ od Nirvany. V čase 01:34:00 lze slyšet tutéž skladbu, ale v podání Davida Bowieho. (pornogrind)

Reklama

Reklama