Reklama

Reklama

VOD (1)

Shadyside, rok 1978. Škola končí a letní aktivity v táboře „Nightwing“ právě začínají.  Jenže v okolí se potuluje místní psychopat, který je posedlý touhou zabíjet. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Principiálně jde vlastně o totéž, co v prvním díle, jen se tentokrát jedná o slasher táborový, ale to mi vůbec nevadilo. Zůstal nádech jisté nadsázky, tvůrci se i tentokrát mohli opřít o sympatické herce, stejně tak se našlo pár chutných krvavých chvilek a  k mé radosti ubylo lesbické blábolení. Oceňuji i soundtrack plný dobových fláků, takže dvojka se mi ve finále líbila víc. Na trojku jsem hodně zvědavý. 85% ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Upřímně? Ještě lepší než jednička. Opět to klame místem, kde se děj odehrává. A tím, že doslova některé scény jsou jako opsané z Pátku třináctého. Ale jaký horor tohle nemůže říct o něčem, co už bylo před ním, že. Jenže tady se ponoříme víc do té věci s čarodějnicí. A že se už s ní snažil něco dělat. Jenom mě překvapilo, že na tom campu byl i pan šerif a nějak jsem nechápala zpětně jeho chování v prvním díle. Tam mě napadlo, že musí něco vědět, ale ne až takhle...důvěrně. Sice to bylo pro starší publikum a sekeru v záběru do hlavy dostaly jenom dospělý, ale i tak jsem byla ráda, že děti se lišily mimo kameru. A jasně, hned jak vzal do ruky sekeru, každému je jasný, že to nemůže skočit dobře. Ale jako fajn, hodně dobrý. Každý, kdo mě zná, ví, že za dvě hodiny prostě jména nepochytim. Ale "Max" byla úžasná. Začínám tu herečku mít stále raději :) **** Docela příjemné pokračování, které se mi líbilo víc jak první díl. Tedy až na ten konec. A co se v něm stalo v tom obchoďáku. To byl v až moc fantasy prvek na závěr :D ()

Reklama

UhLee 

všechny recenze uživatele

(6/10). Druhý díl této trilogie byl daleko lepší než ten první. Skutečnost, že druhý díl byl lepší než ten první je na jednu stranu super, ale podle mě Ulice Strachu přišla prvním dílem o hodně fanoušků. První díly mají většinou navnadit. Ne odradit. Každopádně druhý díl vstříknul celé sérii novou mízu do žil a já jsem za to rád. Postavy byly mnohem lépe uchopené a bavilo mě sledovat jejich osudy. Daleko víc jsem se bál o jejich životy. Také Tommy coby hlavní zabiják byl mnohem děsivější, než Skullmask v prvním díle. Prostředí tábora bylo také dobrou volbou a změnou k lepšímu. Celkově to bylo více atmosférické a o třídu lepší než díl první. Jsem zvědavý na poslední díl, protože si moc nemyslím, že by třetí díl byl potřeba. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Oběma dosavadním dílům se doposud povedlo dokonalé oxymoronické spojení "pohádkový horor", protože aby si tvůrci byli takhle jisti ve vraždících gore scénách, ale zazdili náběh na hororovou triádu desetiletí takhle infantilním zpracováním ala disney channel, to se jen tak nevidí. Fakt nekecám, když řeknu, že kdyby se tady nevraždilo hlava nehlava, tak nepoznám rozdíl mezi hororem a nějakou zábavnou rodinnou komedií, kde parta teenagerů hledá "poklad" v kempu skrze (scénaristicky trapné) nástrahy, které se jim staví do cesty. Oproti jedničce se mi více líbí zasazení do letního kempu, za což body nahoru, stejně tak zmíněné gore je místy dost kvalitní (drcení hlavy sekerou, rýčem...). Tím ale pozitiva končí a zbytek nestojí moc za řeč. Film je zbytečně ukecaný a místy nudný, příběh předvídatelný, bez nápadu a strašně plochý, postavy jsou povětšinou uřvaní puberťáci, kterým divák tu smrt vlastně přeje, a snaha o nějakou romantiku či chemii mezi postavami je zde vyloženě směšná. Výsledek působí stejně jako první díl strašně neseriozně a hloupě a opět konstatuji, že tohle spojení žánrů je holý nesmysl. Třetí díl už vynechám a budu se tiše doma chytat za hlavu, čemu jsou lidi schopni napálit plný počet:D ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem sice více a pár výtek mám, ale pořád se jedná o silný žánrový nadprůměr a v rámci Slasher série, tu nic tak výživného nebylo už dobrých pár let. Lidé neseznámeni s oborem v tom vidí vykrádáčku, " The Better ones" v tom vidí fanouškovské nadšení z hororového žánru a poctu starším kouskům. Nightwing je rozhodně nový Crystal Lake a zrzka ze Strangers Things má náběh na novou Scream Queen? Hm, náběh tam je. Nehodlám díly porovnávat, každý má jiné plusy, trochu mě zamrzelo, že se tvůrci vyvarovali nahoty, sice chápu, že knižní předloha je PG-13 a dělaná pro mládež, ale chybí to tu. Film asi nejvíc připomene Sleepaway Camp, Friday 13TH a Burning a kdo tyhle filmy miluje už od 80. let, tak minimálně z nostalgické stránky by si měl užít i tohle. Je zde dost odkazů (Carrie!), retro hudby, sympatických postav a dá se říct, že v rámci žánru je to i šikovně vymyšlené a hezky vše do sebe zapadá. První půlka je sice pomalejší a na první vraždu se čeká déle než bych chtěl a gore mohlo být rozhodně výživnější, odehrává se buď ve tmě, kolikrát i mimo záběr a ve výsledku jsem si zapamatoval jen 2 useknuté hlavy, takže ikdyž pocitově mám spíš k 3 hvězdám, tak jsem se bavil nadprůměrně a hodlám brát všechny 3 díly jako celek, kde doufám, že čarodějnice by to mohly vytáhnout i na plnou palbu. Zatím mám z celé série radost a jsem rád, že se jí chopil Netflix. • Příběh 3/5, Akce 3/5, Humor 2/5, Násilí 3/5, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5. 7/10 ()

Zajímavosti (6)

  • Christine Berman (Gillian Jacobs) je pravděpodobně velkou fanynkou Davida Bowieho. V mládí používala přezdívku Ziggy (odkaz na Bowieho pseudonym Ziggy Stardust) a v roce 1994 vlastní psa jménem Major Tom (odkaz na píseň „Space Oddity“). (Andrejek)
  • Ve 3. minutě hraje skladba „The Man Who Sold the World“ od Nirvany. V čase 01:34:00 lze slyšet tutéž skladbu, ale v podání Davida Bowieho. (pornogrind)

Reklama

Reklama