Reklama

Reklama

VOD (1)

Shadyside, rok 1978. Škola končí a letní aktivity v táboře „Nightwing“ právě začínají.  Jenže v okolí se potuluje místní psychopat, který je posedlý touhou zabíjet. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Určitě o level lepší než první díl, ale příběhově furt dost nestabilní a upovídané. Každopádně musím pochválit lepší herecké obsazení i volbu letního tábora. Sice tvůrci pořádnou atmosféru navodit nedokázali, ale i tak je to prostě pro slasher fajn výběr. Na závěr trilogie jsem zvědavý, rozjeté to je celkem zajímavě, tak doufám že půjdu s hodnocením zase minimálně o hvězdičku nahoru. ()

J.F.B. 

všechny recenze uživatele

"You’ve read Carrie?" První Fear Street měla své chyby a problémy, ale ty jsem jí mohl s klidem odpustit, neboť se jí stejně dařilo zůstat zábavnou letní oddychovkou s tak akorát vyváženým mixem horroru a humoru, sympatickými postavami, slušným tempem i uspokojivou dobovou atmosférou. Právě díky tomu mne chytla a přesně to jsem čekal také od roku '78. Bohužel marně. Ta příjemně odlehčená nálada prvního filmu je prostě pryč, nahrazená horou špatných klišé. Což by ještě nebylo nic hrozného, kdyby se snímek po vzoru dobových 70s a 80s béček nebral tolik vážně... jak naneštěstí činí. Takže ačkoliv jsou tu mnohé dobré momenty a scény, pár velmi hezkých použití soundtracku i několik vskutku napínavých či emocionálně silných okamžiků – povětšinou zásluhou výborné Sadie Sink – tak nic z toho nedokáže vyvážit všechny ty příšerné sociálnědramatické monology různých jedinců, které, přestože nám o nich dávají mnohem větší backstory než třeba v takovém Friday the 13th, z nich stejně nedokáží udělat sympatické postavy. Možná spíše naopak. Potenciál předvedený prvou částí tu tedy byl dost promarněn (více mrtvol ≠ lepší film) a na Fear Street: 1666 se podívám spíše z "povinnosti" a té malé trošky zvědavosti, která mi ještě zbyla...   Ukončil bych to podle mého velmi vypovídajícím citátem z recenze Nicka Allena: "The rest of “1978” [mimo několika jím výše chválených scén] is more of a frustrating bummer—a summer camp slasher that’s afraid of campiness, and one that’d be a better fit for group therapy sessions than sleepovers." (♪♫) (♪♫) (♪♫) (x/x/x) (x) (x) (x) ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak jo, dvojka sice nepřináší do světa hororu nic nového, ale sakra tenhle díl se povedl na jedničku a to všech směrech. Jednak tady máme trojici hlavních hrdinek a ta chemie mezi nimi je uvěřitelná a každá z nich, má logický důvody, pro svoje chování a pro svoje činy, celkově mi tady ty holky příjdou o tolik lepší než v předchozím filmu. Pak to že se dvojka odehrává v táboře, je prostě vynikající volba a hlavní vrah, je tady taky lepší, jde z něho víc strach a chová jako tank. Gore opět parádní a je to tady slušná řezničina, nikdo nezůstane ušetřen. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Upřímně? Ještě lepší než jednička. Opět to klame místem, kde se děj odehrává. A tím, že doslova některé scény jsou jako opsané z Pátku třináctého. Ale jaký horor tohle nemůže říct o něčem, co už bylo před ním, že. Jenže tady se ponoříme víc do té věci s čarodějnicí. A že se už s ní snažil něco dělat. Jenom mě překvapilo, že na tom campu byl i pan šerif a nějak jsem nechápala zpětně jeho chování v prvním díle. Tam mě napadlo, že musí něco vědět, ale ne až takhle...důvěrně. Sice to bylo pro starší publikum a sekeru v záběru do hlavy dostaly jenom dospělý, ale i tak jsem byla ráda, že děti se lišily mimo kameru. A jasně, hned jak vzal do ruky sekeru, každému je jasný, že to nemůže skočit dobře. Ale jako fajn, hodně dobrý. Každý, kdo mě zná, ví, že za dvě hodiny prostě jména nepochytim. Ale "Max" byla úžasná. Začínám tu herečku mít stále raději :) **** Docela příjemné pokračování, které se mi líbilo víc jak první díl. Tedy až na ten konec. A co se v něm stalo v tom obchoďáku. To byl v až moc fantasy prvek na závěr :D ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Zatímco první část Netflixovského filmového eventu 'Fear street' byl atraktivním mixem slasheru a mysteriózní duchařiny, tak část druhá je nefalšovanou lidskou zabijačkou a čistokrevnou ódou žánru slasher, gore filmů, a hororového kultu Stephena Kinga. Krom toho, že 'Fear street 1978' expanduje tajemnou čarodějnickou mytologii městečka Shadyside, je oproti první části formálně vytříbenější a o několik levelů brutálnější - snímek se totiž nebojí vyobrazení explicitního násilí, jmenovitě vraždění dětí - takže rating R má zde svý unikátní opodstatnění.... Co se týká příběhu, neobvykle pečlivě budovaná expozice nás seznámí s charismatickou Saddie Sink - známou jako Max z hitovky 'Stranger Things' - v roli Ziggy (což byla perfektní volba) a její sestry Cindy hranou Emily Rudd, které jsou v podstatě klíčovým středobodem celého filmu. Děj se sice opět nevyhne klasickým žánrovým klišé, scenáristickým banalitám a předvídatelnosti – odehraje se však během pár hodin, díky čemuž má neskutečně hektický tempo a napínavý spád, který je perfektně doplněn dobovým sedmdesátkovým soundtrackem a až epochálním hudebním doprovodem, který mistrovsky využívá chorály a orchestrální muziku, čímž brilantně zintenzivňuje již tak hrůzu nahánějící divácký napětí. Posléze má pak sám divák takový srágorský schýzy, že se bojí byť si alespoň zajít na záchod, aniž by si nepomyslel, že na něj zpoza rohu vylítne zfanatizovaný Tommy se svou dřevorubnickou sekerou.... Samozřejmě, má to svý neduhy, ale upřímně: koho to sere? 'Fear street 1978' je tak ve výsledku skvělým tribute subžánru slasher, vzrušující retro podívanou a zábavnou žánrovou retro jednohubkou, která perfektně vybudovala velmi temné zázemí pro závěrečný akt. Jen je nutno dodat, že tahle jednohubka určitě není vhodná pro slabý žaludky. Kolektivní konzumace výhodou, strach z cesty na hajzl zaručen 💀 ()

Zajímavosti (6)

  • Christine Berman (Gillian Jacobs) je pravděpodobně velkou fanynkou Davida Bowieho. V mládí používala přezdívku Ziggy (odkaz na Bowieho pseudonym Ziggy Stardust) a v roce 1994 vlastní psa jménem Major Tom (odkaz na píseň „Space Oddity“). (Andrejek)
  • Ve 3. minutě hraje skladba „The Man Who Sold the World“ od Nirvany. V čase 01:34:00 lze slyšet tutéž skladbu, ale v podání Davida Bowieho. (pornogrind)

Reklama

Reklama