Reklama

Reklama

VOD (1)

Shadyside, rok 1978. Škola končí a letní aktivity v táboře „Nightwing“ právě začínají.  Jenže v okolí se potuluje místní psychopat, který je posedlý touhou zabíjet. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

UhLee 

všechny recenze uživatele

(6/10). Druhý díl této trilogie byl daleko lepší než ten první. Skutečnost, že druhý díl byl lepší než ten první je na jednu stranu super, ale podle mě Ulice Strachu přišla prvním dílem o hodně fanoušků. První díly mají většinou navnadit. Ne odradit. Každopádně druhý díl vstříknul celé sérii novou mízu do žil a já jsem za to rád. Postavy byly mnohem lépe uchopené a bavilo mě sledovat jejich osudy. Daleko víc jsem se bál o jejich životy. Také Tommy coby hlavní zabiják byl mnohem děsivější, než Skullmask v prvním díle. Prostředí tábora bylo také dobrou volbou a změnou k lepšímu. Celkově to bylo více atmosférické a o třídu lepší než díl první. Jsem zvědavý na poslední díl, protože si moc nemyslím, že by třetí díl byl potřeba. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Mnohem povedenější než jednička. Zatímco v prvním Fear Street je Maya ze Stranger Things, tak ve dvojce to vede Sadie Sink. Přesuneme se pár let do minulosti a to rovnou do dětského tábora Nightwing. Pokud první film měl připomenout Vřískota, tak druhý jasně Pátek Třináctého. Netrvá dlouho a tábor se změní v jatka. Ani podruhé se nešetří krví a gore. Nic ale tak brutálního jako kráječ chleba z jedničky. Atmosféra je vážně vynikající a já se pořád musel ohlížet doma přes rameno. Fear Street vytváří naprosto děsivé a nepříjemné pocity. A to po celý film. Provázanost s celou trilogií samozřejmě nechybí a v trojce se vrátíme až o několik století dozadu. Jak to vlastně s tou čarodějnicí bylo? Parádní tvůrčí nápad jak přivést jeden z opomíjených a zapomenutých žánrů zpět na výslunní. Výborný prostředek téhle velmi očekávané slasher trilogie. PS: Jakmile zazní Carry on my wayward son, tak se moje srdíčko tetelí. (88 %) ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tak druhý díl nás diváky zanese na prosluněný americký tábor na přelomu 70. a 80. let a nutno podotknout, že tahle změna filmu prospěla! Potěší přítomnost Sadie Sink, tu budete znát se seriálu Stranger Things, určitě zafungovala výborně jako marketingový tah, protože už je ve světě známá, na druhou stranu opět ukázala svůj talent. Trochu mě zamrzel fakt, že první hodinku se toho moc nestane, tam film sází zejména na vyobrazení té doby (potěšil peckovní soundtrack) a dialogy, které nepatřily asi k tomu nejlepšímu. Ve druhé půlce už na nás autoři chrstli ten typický slasher, s brutalitou se zde opět nešetřilo (pár hlavinek to odneslo, krev stříká na všechny světové strany). Co se týče příběhu, tak pár otázek bylo zodpovězeno, ale definitivní uzavření této zajímavě rozehrané trilogie přinese až díl tři z roku 1666, který z prvotních ukázek vypadá nejnadupaněji! Tak snad to nějak smysluplně uzavřou. Dvojka za mě žánrově nadprůměrných 6,5/10 ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Lepší než první díl. Tohle mně dost sedlo. Tvůrčí tým je zachován, jen se změnili herci. Leigh Janiak je tady mnohem sebevědomější a více se dokáže urvat ze řetězu. Navíc se už nemusí zdržovat vysvětlování toto, co je špatně a co se děje, ale může se hned věnovat novým postavám. Tato část mi pak přišla ucelenější, údernější a připomněla mi filmy ze série Pátek třináctého. Sedlo mi, jak film vypadá, užil jsem si soundtrack a v neposlední řadě velmi dobře obsazené herce, kteří film táhnou nahoru. Sadie Sink (Stranger Things) je tady opravdu moc dobrá a dokáže utáhnou skoro půlku filmu. Roste z ní velmi talentovaná herečka. Hodně se mi líbil výkon Emily Rudd, protože svou postavu zahrála dobře a sympaticky. Velkou radost mi udělalo, že jsem viděl svou oblíbenou Gillian Jacobs, které tahle role sedla. Film krásně navazuje na první díl a rozšiřuje mytologie daného světa. Navíc je zde opět spoustu pomrknutí a easter eggů. Parádní pokračování. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

.......sympatické téma i spracovanie toho retra .... doba rokov 80-tych fajn zobrazená.......,ale nemožnosť zabiť nadprirodzeno - bola dosť nudná.....jednoducho či do vraha strelíte,zabodnete nôž,odseknete hlavu....ono to stále sa hýbe a chce zabíjať.....hmm čo s tým.....hádam tretia časť to ukončí a objasní v nejaký aspoň trocha logický záver.....možno..... ()

Zajímavosti (6)

  • Christine Berman (Gillian Jacobs) je pravděpodobně velkou fanynkou Davida Bowieho. V mládí používala přezdívku Ziggy (odkaz na Bowieho pseudonym Ziggy Stardust) a v roce 1994 vlastní psa jménem Major Tom (odkaz na píseň „Space Oddity“). (Andrejek)
  • Když odejde Alice (Ryan Simpkins) se svým přítelem z ošetřovny, tak si oba vezmou prášek. Její přítel si ho ale dává do pusy dvakrát. (Duoscop)

Reklama

Reklama