Reklama

Reklama

VOD (1)

Mírumilovný Steven Grant zjistí, že je nejen prodavač, ale i žoldák a dost možná i superhrdina. (Disney+)

Recenze (78)

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

10/10. Panečku, tak to bylo něco! Na MK sem se zatím těšil ze všeho nejvíc načetl jsem si i komiks a věřil sem že mě seriál nezklame a ono se tak stalo! Máme tu famózního Oscara Isaaca, který si svou postavu mimořádně užívá a je vidět že hrát prostě umí, Ethan Hawke má parádní potenciál na super záporáka, akce tu nepohořela a bavila mě, sice CGI kterýho mohli užít s mírou. Hrozně miluju Stevena Granta prostě si s tou postavou mega rozumím a vciťuji se do něj. Miluju ten blbej MCU humor, baví mě nehorázně ten děj a prostě jo! A také tu hlavně musím vyvrátit jednu věc a to, že to není z dalších šablon MCU seriálů či filmů, seriál má vlastní hubu a je vidět, že si to jede svým stylem a tím, že sem u Torena v novinkovým mixu slyšel, že tvůrcům by tu bylo jedno propadák tak proto tu více experimentovali a to se mi strašně na tom líbí, že se fakt nesnažili o jednu z dalších MCU šablon. I když první trailery docela dost vyspoilerovaly z 1. ep a všechny karty vyndali na stůl už při první ep tak pořád to vypadá na slibný seriál, kdy si další esa v rukávu nechají na další epizody. Co bych k tomu asi ještě dodal, no prostě jedním slovem úžasnost! Těším se už na další epizody. ()

SamVimes

všechny recenze uživatele

Tvůrci správně chápou, že při současné saturaci komiksových adaptací se už nikdo nechce dívat na generický první akt, který představí normální život budoucího hrdiny, incident poskytující schopnosti a první osahávání si tajné identity. A tak protagonistu potkáváme ve chvíli, kdy už je spojen s egyptským bohem Khonshu, jenž z něj dělá Moon Knighta. Jen Steven o tom zatím neví. Oscar Isaac si prý dal záležet na rozdílném ztvárnění jednotlivých osobností i jejich odlišných přízvuků, v první epizodě k tomu však ještě nedostane šanci. Ethan Hawke se zatím představí jen v krátkém prologu a dvou scénách, jeho náboženský fanatik Arthur Harrow ale už teď působí dostatečně děsivě a přitom charismaticky. Na definitivní soudy je ještě příliš brzy, minimálně první dojmy ale rozhodně ukazují na castingovou trefu v obou případech.   Po formální stránce si epizoda hraje s neskonale vděčnými zrcadly i jinými odrazovými plochami jako vitríny nebo kaluže. Steven ve skle vidí jiné části svého já, Arthur sklo zase rozbíjí a dobrovolně si působí bolest. Moon Knight se snaží oproti jiným komiksovkám působit odlišně, ambiciózněji, v rozjezdu se mu to ovšem daří jen zčásti. Limitující hranice dané sounáležitostí s MCU jsou možná neviditelné, ale pevné. Schizofrenní atmosféru výpadků paměti nebo stihomamu pronásledování vizí egyptského boha zase průběžně narušují snahy o odlehčení. Atmosféru nabourává i výběr písní, který je ve vztahu k ději až neúnosně prvoplánový. Na začátku Stevenova dne třeba hraje A Man Without Love (s opakujícím se "Every day I wake up, then I start to break up"), střídání osobností zase provází skladba Wake Me Up Before You Go-Go. Hlas a projev boha Khonshu ve Stevenově hlavě až nebezpečně připomíná Venoma. A v samém závěru pak epizoda nahodí čistě komiksovou vějičku, v níž i přes její efektnost jasně prosvítá především záměr neztratit zájem nikoho z diváků o pokračování. Moon Knight se rozjíždí solidně, zároveň toho však zatím nenabízí mnoho neokoukaného. Formou i obsahem je výrazně konzervativnější než nejen skutečně experimentální Legion (s nímž sdílí komiksový původ i téma disociativní poruchy) na FX, ale i WandaVision taktéž na Disney+. ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele

Chlapci, když se vykašlete na to CGI dřevo a pozadí, uděláte dobře. Kazíte si totiž fantastickou epizodu, která je opravdu jiná a díky Isaacovi perfektně šlape. Kola mytologie se rozjíždí na plné obrátky a Ethan Hawke má potenciál na velmi charismatického záporáka. Střih mi sedl na první dobrou a rád bych podotkl, že tu "akci za oponou" jsem ještě vidět nepotřeboval. Ono je celkem osvěžující, když tvůrci nevytáhnou všechny karty na stůl hned v prvním díle. Potyček a brutality si určitě užijeme ještě v dalších epizodách. Není třeba spěchat. Až na zbytečný digitál je to za mě prozatím naprostá lahoda. ()

Elio 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kde končí sny a začíná skutečnost? Moon Knight si klade na bedra řadu dost obtížných psychologických i filozofických otázek, které ještě více "zamotává" díky šíleným střihům, hry se zrcadly a dokonalému hereckému řádění Oscara Isaaca. Všichni jsme myslím věděli, že Isaac hraje dobře, ale tady opravdu dostal široké pole působnosti a já jsem jen zvědavá, co všechno ještě předvede. Z hlediska tempa a příběhu jsem se celou dobu bavila, užívala jsem si dokonalý hororový nádech a s napětím sledovala, kam se to celé pohne. A i když rozjezd to byl opravdu chytlavý a příběh prozatím zajímavý, schovám si tu jednu hvězdičku na později, protože předpokládám, že se ještě bude hodit. Čeká nás myslím pořádná jízda. Mimochodem, jsem jediná, kdo atmosféru tohoto dílka vidí jako kombinaci Venoma a Lokiho? ()

lookin328 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Věděl jsem, že zde bude hrát roli téma více indentit, že hlavní hrdnina bude trpět schizofrenií, ale tohle jsem teda nečekal. Byl jsem hozen do 45 minutového tripu, a ještě teď nevim, co jsem to vlastně viděl. S nadsázkou řečeno, samozřejmě. Oscar Isaac, aspoň dle mého, exceluje, Ethan Hawke je správně záhadný a démonický… ,,Horrorová” scéna ve výtahu skvělá. Bohužel 5* nedám, díky naprosto otřesnému CGI v Alpách, přitom je takových možností jak to udělat jinak, přitom podobně. Ale jinak super start, 4*, a doufám, že až večer půjdu spát, neprobudím se ráno někde na ulici. I když, kdo ví… ()

Galerie (10)

Zajímavosti (27)

  • V úvodním logu Marvelu proběhly menší změny. Přidán byl výjev, ve kterém vidíme všechny postavy z Eternals (2021), a zároveň Spider-Mana v popředí nahradil Rocket Raccon. Spider-Man totiž může figurovat pouze ve filmech, které jsou v koprodukci se Sony. (NiWi)
  • Když Steven (Oscar Isaac) ukazuje malé dívce (Anouk Christiansen) v muzeu sarkofág, vidíme vedle QR. Pokud jej naskenujeme, odkáže nás na digitální kopii komiksu „Werewolf by Night #32“, v němž se Moon Knight poprvé objevil. (Kubaaa97)
  • Scény z alpského prostředí se natáčely ve Slovinsku. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama