Reklama

Reklama

VOD (1)

Mírumilovný Steven Grant zjistí, že je nejen prodavač, ale i žoldák a dost možná i superhrdina. (Disney+)

Recenze (78)

Klajnik

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Proč dělaj takové akční scény, když nemaj peníze na dobrý CGI? Moc dobře to ví. Té akce by bylo více, kdyby tu nebyla možnost střihu v souvislosti s tou psychickou poruchou. Každopádně sledujeme život jednoho nesympatického ňoumi (Steven). Asi by mělo být vtipné, jak se vždy objeví v nějaké šílené situaci, do které ho dostalo jeho nové já, ale nebyla to nikdy trefa do černého. Tvůrci nejsou dostatečně komediálně nadaní. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Strašně se mi to líbí. To jak seriál na nic nečeká, na vysvětlování není čas a tempo se žene kupředu. V dalších dílech ty odpovědi určitě přijdou. Isaac a Hawke si užívají svoje role a sledovat je, je radost. Má to hororový nádech, jak slibovali prvotní reakce a mě se to hodně líbí. Velice dobrá hudba, fungující humor. Největší mínus je digitální honička, kde MCU šláplo hodně vedle, zbytek ale vypadá dobře. Jo tohle na mě udělalo ze všech dosavadních MCU seriálu ten největší dojem. Těším se na další díly. :-) ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Steven je dobrák. Vzorne chodí do práce, číta knihy a stará so o svoju zlatú rybku. Všetko sa v jeho živote obráti naruby, keď zistí, že má štvordňové okno a musí dohľadať čo sa v jeho živote deje. Prevedenie: Pohľad na klasický deň normálneho schizofrenika. Až na to, že druhá osobnosť v tomto tele je žoldnier, ktoré pán sa snaží trestať duše vinníkov na tomto svete. Na to aký to má potenciál je to dosť chabý rozjazd. A tie flesche kde sa vlastne v akčných scénach nič akčné nedeje tomu tiež moc nepridali.  55% ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Isaac je vyborny herec, o tom "zadna". I v nedavnom SNL-ku hostoval paradne. Avsak tu ma vyslovene iritoval. Je to scenar? Verim, ze ked tu rolu vzal, tak tam toho snad bude "viac" ako som videl v prvej epizode. Dufam, ze sa prepaleny blaznivy dej posunie dostatocne na to, aby "mesacny rytier" nebol len dalsi z lacnych "kopirovanych" marveloviek pre nastrocne konzumne publikum - no offence. Pretoze tento uvodny diel ma sklamal svojou prostoduchostou. Cim ma serial zaujat...?! Meh. Jednemu-dvom dielom dam este sancu, ak by tvorcovia prisli s niecim..."zabavnejsim". Ak nie..je to cisty "urevany" brak. ()

MikeZ 

všechny recenze uživatele

Chudák Oscar Isaac mohl být novodobý Pacino, ale má příliš rád peníze, takže je z něho maximálně tak Pacino v Jack a Jill. Z toho jeho trapného pitvoření a tradičního marvelovského cringe humoru (přestože slibovali, že tohle takové nebude) jsem se chtěl zabít. Zbytek sterilní CGI rutina, která si invenci představuje tak, že při automobilové honičce pustí ironicky Wake Me Up od George Michaela. Na rozdíl od ostatních MCU seriálů tomuhle ale ještě dám šanci, protože několik dílů by mělo režírovat duo Benson & Moorhead, což jsou šikovní kluci. Ale moc si nenalhávám, že by se jim z té zavedené formule podařilo nějak výrazně vymanit. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (27)

  • Úvodní scéna odkazuje na to, že Arthur (Ethan Hawke) je v komiksech vědecký expert na tzv. teorii bolesti – jak blokovat nervovou reakci na bolest. Sám totiž trpí nevyléčitelným stavem, který mu způsobuje neustálou agónii. (Kubaaa97)
  • V úvodní scéně si můžeme všimnout tetování na pravém předloktí Arthura (Ethan Hawke). Jsou na něm vyobrazeny hlavy krokodýla. Jedná se o odkaz na Ammit (v češtině Amemait), což je mytologická bytost pocházející ze starověkého Egypta spojená s podsvětním soudem. Zobrazuje se s hlavou krokodýla, trupem a nohami lva a zadní částí těla hrocha. Egypťané věřili, že když člověk umře, bůh smrti Anubis položí na váhu lidské srdce oproti váze pírka, a pokud je srdce těžší, člověk je předhozen právě Amemait k sežrání. (NiWi)
  • Když poprvé vidíme Stevena (Oscar Isaac), slyšíme skladbu „A Man Without Love“ od Engelberta Humperdincka. Tato píseň je o muži, který se každý den probudí s uvědoměním, že je sám. V první sloce zpěvák vzpomíná na svou bývalou lásku, což reflektuje scénu, když si Steven projíždí mobil se zmeškanými hovory. Třetí rým: „Moonlight to show the way so we can follow,“ odkazuje na Chonsua, kterého si zatím Steven neuvědomuje. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama