Reklama

Reklama

Gumídci

(seriál)
  • USA Adventures of the Gummi Bears (více)
Animovaný / Fantasy / Rodinný
USA, (1985–1991), 24 h 1 min (Minutáž: 11–22 min)

Série(6) / Epizody(67)

Obsahy(1)

V stredovekom Anglicku, za doby rytierov, žijú v lese Gumkáči. Stránia sa ľudí, pretože tí neveria, že Gumkáči existujú a považujú ich za obyčajnú legendu. O ich existencii vie len kráľovská dcéra Klára a Kryštof - kráľovské knieža. Hlavným nepriateľom Gumkáčov je knieža Igor, ktorý žije na hrade Lotorník spoločne s obrami. Hlavným cieľom Igora je získať pre seba hrad Strdín, hrad dobrého kráľa Kristiána. Igorovi sa zatiaľ jeho sen nesplnil a majú na tom veľkú zásluhu Gumkáči... (TV JOJ)

(více)

Recenze (350)

Ice123 

všechny recenze uživatele

Gumítci s hopsinkovou štávou vs. zlý kníže Igor, který vždy dostal na pořádně na frak ;) Vždycky jsem si chtěl taky trochu loknou té šťávy, abych skákal několik metrů do výšky.... jeden z seriálů mého dětství (alias jeden ze seriálů, který za něco stojí, ne jako teď ty hrozný novodobý náhražky). 95% ()

Mr.Floyd 

všechny recenze uživatele

Pán Disney bol veľký človek a spoločnosť, ktorú založil, ľudstvu priniesla to najlepšie čo sa dá na poli rozprávok pre deti nájsť. Či už hovoríme o klasických celovečerných filmoch alebo o seriáloch, vždy je nám od prvej sekundy jasné, kto je tvorcom a čo môžeme od snímku očakávať. Pre deti, ale aj ich rodičov, jednoznačne jeden z najlepších takmer nenásilných seriálov. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Sú dobrí a statoční, rýchli a smelí, bystrí a verní, to svet o nich vie, ženú sa lesom a pieseň im velí, do ríše záhad sa vypravíš s nimi, iste ti dajú sladký gumidžúš.“ Slovenská ústredná pesnička sa musí páčiť snáď úplne každému a vyvolať v ňom spomienky na detstvo, kedy sme sa hrali s plastelínou, nič nebolo viac cool ako mať v sušiarni vlastný bunker a po nociach vonku na záhrade naháňať duchov. Bohužiaľ, samotné príbehy (a klišé postavy) ma zďaleka nezaujali tak, ako napríklad hrdinovia mestečka Káčerovo. „Gumkáči“ ma bavili asi tak, ako „Rýchla Rota“ – priemerne. Vizuálne pekne spracované (je to Disney), ale nikdy ma to naplno nechytilo a to sme si ako malí v umelohmotných pestrofarebných vrecúškach v potravinách kupovali „gumidžús“ (mal pomarančovú príchuť, ale nikdy sme po jeho vypití neskákali, aspoň teda nie dva metre). ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Další z klasik mého mládí, kdy jsem podobné seriály v televizi občas sledoval. Gumídci měli chytlavou úvodní znělku, sympatickou partu a správně odporné záporáky v podobě Tupounů. :-) Příběhy byly přesně zacíleny pro mladší děti na základce… dobrodružné a napínavé. Nutno říct, že mě jako dítě bavily více příběhy Rychlé roty a seriál My z Kačerova. Možná to bylo i tím, že jsem měl doma papírové komiksy, což mi u Gumídků chybělo. Také jsem je nedávno zkoušel pouštět dětem a ty to moc nebavilo. Skončili jsme po pár dílech... ()

Annevintage 

všechny recenze uživatele

Tohle byl jeden z mých nejoblíbenějších Disney animovaných seriálů pro děti, a snad taky jediný animovaný seriál ve kterém jsem si zamilovala všechny hlavní zvířecí v tomto případě medvědí hrdinové. Medvídky zasazený do Středověké Anglie do vymyšleného Gůmdolí Brepta, Babča, Brůča, Bumla, Boža, Arta, Bída, Barů a jejich lidské přátelé královské páže Kryštofa a Princeznu Kláru z hradu Strdín chráněný řekou Medůnie si nešlo nezamilovat, a tu legendární znělku nazpívanou podle mně našim jedním z nejlepších Československých zpěváků Karlem Černochem taky. Rázní a smělí a s hrdými čely, chtějí se dělit o zážitky své. Hlubokým lesem se jejich zpěv nese nebojme se, že jsou nemluvové. Méďové, skáčou jako míčky gumové, v příbězích, jež mají úroveň, Gumídci méďové Kouzla a divy jdou staletí s nimi, i tajemství šťávy, jež nedají si vzít. Jsou hrdí a vědí, že silou medvědí, se kdykoliv budou za správnou věc bít. Méďové, skáčou jako míčky gumové, v příbězích, jež mají úroveň, Gumídci méďové, Gumídci méďové. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Princezna Klára (v originále Calla) je pojmenovaná po dceři prezidenta NBC Brandona Tartikoffa. (HappySmile)
  • Křeslo, ve kterém sedává Brůča (Bill Scott), má tvar Disneyho loga Mickeyho hlavy. (Mr.curry)

Reklama

Reklama