Reklama

Reklama

Gumídci

(seriál)
  • USA Adventures of the Gummi Bears (více)
Animovaný / Fantasy / Rodinný
USA, (1985–1991), 24 h 1 min (Minutáž: 11–22 min)

Série(6) / Epizody(67)

Obsahy(1)

V stredovekom Anglicku, za doby rytierov, žijú v lese Gumkáči. Stránia sa ľudí, pretože tí neveria, že Gumkáči existujú a považujú ich za obyčajnú legendu. O ich existencii vie len kráľovská dcéra Klára a Kryštof - kráľovské knieža. Hlavným nepriateľom Gumkáčov je knieža Igor, ktorý žije na hrade Lotorník spoločne s obrami. Hlavným cieľom Igora je získať pre seba hrad Strdín, hrad dobrého kráľa Kristiána. Igorovi sa zatiaľ jeho sen nesplnil a majú na tom veľkú zásluhu Gumkáči... (TV JOJ)

(více)

Recenze (350)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Vrchol disneyovské seriálové tvorby, spolu s Duck Tales samozřejmě, který tak trochu předznamenal ty bizarní převrácené Hasbro projekty a jiné merchant filmy a seriály.. Gumídci se totiž údajně zrodili v hlavě Michaela Eisnera před miskou oblíbených gumových medvídků, přičemž další motivy byly převzaty samozřejmě z ikonické Sněhurky a sedmi trpaslíků, na niž se velmi zdárně ve většině epizod i okázale odkazuje.. Mě osobně ovšem nesmírně baví ta tichá, jakkoli hravě samoúčelná, intertextualita.. ()

Barush 

všechny recenze uživatele

Nejoblíbenější seriál mého dětství, kvůli němuž se odjíždělo z chalupy dřív. Vždycky jsem se těšila, jak zase gumídci převezou tupouny v čele s Vaším Ignorantstvem. A hopsinková šťáva? Vždycky mě zajímalo, jak chutná... I po nějakých 15ti letech mě tihle méďové, co skáčou jako míčky gumové, vykouzlí úsměv na rtech. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Souhlasím, že lepší Disneyovský produkt naši televizi návštěvou nepoctil, co myslíš ty, Stoupo? Ano, knížo, jistěže, knížo, samozřejmě, vaše ignorantská lotrounskosti:))) No, tak trochu vážněji - je to vynikající dětské disneyovsky naivňoučké fantasy, a má to špičkovou úvodní píseň, kterou si Karel Černoch, budiž mu země lehká, vytvořil věčný pomník. 100% PS: Roztahaná soulová verze Aliciy Keys je skvělý humor a zároveň ukázka toho jak se dá zabít každá píseň:) ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Když to vezmu kolem a kolem, tak i Gumídci samozřejmě patří do pětice Disneyovských pohádek, které doprovázely moje dětství. První tři série, tedy polovina seriálu, rozhodně stojí za to. Bohužel vzhledem k velkému počtu dílů a neustálého opakování příběhu, se ze skvělých příběhů stává stereotyp. Humor bych ocenil taky spíš v první polovině. Ono totiž prvních třicet dílů je báječných. Brepta, Bíďa, Bára, Babča, Brumla a hlavně Brůča, no a nakonec i Bóža, jsou skvělé postavičky, která každá má charakter. Neopomenu samozřejmě i skvělého Knížu Ignora. A některé příběhy jsou nezapomenutelné. Třeba Zlatý slavík v kleci. Dost možná snad nejlepší díl. Hudba je pěkná, animace taky. Zkrátka jen zamrzí ten otravný stereotyp v druhé poloviny seriálu. Toho se Kačeři vyvarovali dobře. I přesto jsou samozřejmě Gumídci senzační seriál pro děti. První tři řady i pro dospělé. "Říkejte si, co chcete! Gumídci by neměli létat!" (88 %) ()

Ice123 

všechny recenze uživatele

Gumítci s hopsinkovou štávou vs. zlý kníže Igor, který vždy dostal na pořádně na frak ;) Vždycky jsem si chtěl taky trochu loknou té šťávy, abych skákal několik metrů do výšky.... jeden z seriálů mého dětství (alias jeden ze seriálů, který za něco stojí, ne jako teď ty hrozný novodobý náhražky). 95% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Křeslo, ve kterém sedává Brůča (Bill Scott), má tvar Disneyho loga Mickeyho hlavy. (Mr.curry)
  • Princezna Klára (v originále Calla) je pojmenovaná po dceři prezidenta NBC Brandona Tartikoffa. (HappySmile)

Reklama

Reklama