Reklama

Reklama

Želvy Ninja

(seriál)
  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles (více)
USA, (1987–1996), 73 h 57 min (Minutáž: 21–47 min)

Tvůrci:

David Wise

Předloha:

Kevin Eastman (komiks), Peter Laird (komiks)
(další profese)

Série(10) / Epizody(192)

Želvy Ninja – kdo by je neznal? ovládají bojová umění a zachraňují celý svět! Leonardo, Donatello, Michelangelo a Rafael jsou nejsenzačnější želvy na světě, které statečně bojují se svým úhlavním nepřítelem Krangem a jeho pravou rukou Trhačem. Mají jen jednu slabost – pizzu. (oficiální text distributora)

Recenze (361)

sidzej 

všechny recenze uživatele

No jasné partička na nezaplatenie, žiaľ v pamäti mi zotkveli asi už len 3 epizódy, bolo to dávno no miloval som tento seriál EDIT: uff tak je pravda že Ninja korytnačky opätovným zhliadnutím po rokoch strácajú a to dosť značne z dnešného pohľadu 3* z časov keď som bol malý usoplenec a žral každý diel 5* takže nakoniec aj z nostalgie volím primeraný kompromis. ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

radioaktivní vlna adaptace comixových ninja želviček, se přes nás přehnala někdy na začátku 90tých let v krásné to době intelektuální dekomprese, kdy se po sídlištích honili pošuci s nunčakama a kultem se stávaly prvotřídní magořiny a béčka toho nejtěžšího kalibru (http://www.csfd.cz/film/15294-commando/). Atmosféra kanálu, zmutované želvy, sensei Tříska, prima dvojka Rocksteady a Beebop, Trhač...to se na nás prostě muselo podepsat (dodnes mám za to, že v kanále je docela pěkně) No ale byly to zlatý časy. btw. Michelangelo ()

Reklama

pursulus 

všechny recenze uživatele

Otázka na tělo.¬         Asi nejpřípadnější poznámkou, co mohu napsati o želvách Ninja, je otázka "Proč se mi průměrná animovaná tvorba Japonců zamlouvá podstatně víc, než animovaná tvorba vzniklá v hranicích soustátí USA; vždyť bych měl míti kulturně daleko blíže ke svým bílým bratrům než ke žlutým barbarům?" ()

foundation 

všechny recenze uživatele

Ninja korytnacky samozrejme patria do mojich TOP detskych serialov. Po nejakej dobe som sa k tomu vratil a vazne som sa nestacil divit ze ten serial nestratil na svojom care skoro nic. Nie su to sice Kacerovky ktore stoja pevne a neoblomne na samotnej spicke ale pre mna to je serial ktory sa k tej spicke vazne splhal. Pri 200 dielnom seriali samozrejme nemozu byt vsetky casti TOP ale vacsina je velmi dobrych, mensia cast vynikajucich a par dielov je naozaj cisto genialnych :) ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, že takové Pokémony jsem žral a koukal na každý díl, ale Želvy Ninja mě osobně tolik nestrhly, přesto, že jsem viděl docela dost dílů, tak dnes už mám narozdíl od Pokémonů problém vybavit si pomalu všechny jejich jména. Jediné, co si vybavuju, že měl každý svoji zbraň a to se mi líbilo :-) Takže 3 hezké hvězdičky. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (29)

  • V dvoch častiach 3. serie sa objaví Usagi Yojimbo-Zajac samuraj, známa postava z amerických komiksov autora Stana Sakai-ho. (donnie22)
  • Britové – a nejen oni – znají seriál pod názvem „Teenage Mutant Hero Turtles“, protože slovo „Ninja“ je údajně příliš násilné. (Zdroj: metro.co.uk) (JORDY)

Související novinky

Želví ninjové se dočkají rebootu

Želví ninjové se dočkají rebootu

02.07.2020

Želvy Ninja už se za ty roky dočkaly tolika rebootů, že by další verze klidně mohla vyprávět o čtveřici stárnoucích želv, co místo karate cvičí jógu a prochází si krizí středního věku. Naštěstí to… (více)

Reklama

Reklama