Reklama

Reklama

Želvy Ninja

(seriál)
  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles (více)
USA, (1987–1996), 73 h 57 min (Minutáž: 21–47 min)

Tvůrci:

David Wise

Předloha:

Kevin Eastman (komiks), Peter Laird (komiks)
(další profese)

Série(10) / Epizody(192)

Želvy Ninja – kdo by je neznal? ovládají bojová umění a zachraňují celý svět! Leonardo, Donatello, Michelangelo a Rafael jsou nejsenzačnější želvy na světě, které statečně bojují se svým úhlavním nepřítelem Krangem a jeho pravou rukou Trhačem. Mají jen jednu slabost – pizzu. (oficiální text distributora)

Recenze (361)

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele

Kdo jako malej nechtěl bejt hrdinou v krunýři, ať se přihlásí! Já chtěl bejt Leonardo. Ani nechci počítat, kolik peněz jsem do nich narval; komiksy, figurky, alba samolepek. Když to vezmu kolem a kolem, Želvy dost zásadně ovlivnily moje dětství a za vším stojí tenhle seriál. Atraktivní ninja tématika tvořila ve skutečnosti jen zástěrku pro víceméně komediální děj, spousta epizod stála za starou bačkoru, Rocky a Bob byli naprostí dementi, a největší zábavu skýtaly hádky Trhače s Krangem, kterého nadaboval Nárožný nasosaný héliem. Nejvostřejší na tom všem byla úvodní znělka. Něčemu tak důležitýmu pro můj mentální vývoj ale míň než plný kotel jednoduše dát nemůžu! 100 % ()

Anderas 

všechny recenze uživatele

Absurdní se stalo realitou, konečně jsem sehnal aspoň pár dílů své někdejší modly. A co vám budu povídat, i po těch dlouhých dekádách je to pořád stejně úžasné:-) Čtyři frajírci s páskou přes oči (já byl Leonardo), mistr Krysa, sexsymbol animáků April a komando dokonalých perverzáků, Wolverinem vykradený Trhač, maniakální mozek (nebo chobotnice?:-)) Krank, dvě zoologické obludy Roxteady a Beabob a absolutně dokonalá úvodní píseňka, škoda že ji nemůžu přes ty písmenka zazpívat. Bože, má tahle genialitka vážně už 20 let??? ()

Reklama

sidzej 

všechny recenze uživatele

No jasné partička na nezaplatenie, žiaľ v pamäti mi zotkveli asi už len 3 epizódy, bolo to dávno no miloval som tento seriál EDIT: uff tak je pravda že Ninja korytnačky opätovným zhliadnutím po rokoch strácajú a to dosť značne z dnešného pohľadu 3* z časov keď som bol malý usoplenec a žral každý diel 5* takže nakoniec aj z nostalgie volím primeraný kompromis. ()

buldock 

všechny recenze uživatele

V dětství to byl můj nejlepší seriál , který jsem hltal jako o život a s odstupem let musím říct , že bych se na něj mohl dívat i dnes :-) Nádherná úvodní píseň , krásná animace , skvělé a originální kladné i záporné postavy , velmi dobré příběhy jednotlivých dílů , prostě pohlazení na duši a pastva pro oči. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Rafael, Donatelo, Michalangelo a Leonardo! Nie, to nie sú tí slávni umelci, to sú úplne perfektné a zmutované korytnačky. Jeden má meč, ďalší dýky, ďalší má palicu a ďalší nunčáky, čo sú pre neznalých dva drevené obušky spojené reťazou. K tomu všetkému moje obľúbené jedlo pizza, na ktorom si skoro každý deň na "výške" pochutnávam cez obed. Pre mňa ako dieťa, to bola asi najobľúbenejšia rozprávka, kazety s týmto som vraj až priam zodral, ako som ich stále púšťal. Spolu s Káčerovom a jednou rozprávkou, na ktorú si už asi nikdy nespomeniem, maximálne asi zázrakom (ale aj tie sa dejú, tak prečo nie), to bola moja srdcovka. Shredder, Krang, April a Splinter to bola pecka! Dimenzia X nemala chybu a tá zvučka celého seriálu, to bol hotový detský duševný orgazmus! Dokonca aj dnes ma to vie neskutočne pobaviť, tie vynálezy, to multifunkčné auto v rýchlosti v tej atmosfére, v tom zápale boja, tá animácia, no hotová paráda. Naozaj nostalgia, chcel by som zažiť ešte v živote chvíľu, keď budem naozaj šťastný, budem mať manželku, deti, budem niekde na horách, ale kľudne aj v teple, ale na Vianoce ráno vstanem a zapnem video, či televíziu a tam bude celá séria tohto seriálu a ja si ju s celou svojou rodinou pozriem. Megaskvelé, nádherné, jednoducho to milujem! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (29)

  • Zákerný mozog Krang je inšpirovaný postavami mimozemskej rasy Utrom z pôvodných komiksov o ninja korytnačkách. (donnie22)
  • V původním komiksu nosí všechny čtyři nindža-želvy červené pásky přes oči a hnědé chrániče loktů a kolen. Navenek se vzájemně odlišují pouze rozdílnými zbraněmi. (Poker_Face)
  • Britové – a nejen oni – znají seriál pod názvem „Teenage Mutant Hero Turtles“, protože slovo „Ninja“ je údajně příliš násilné. (Zdroj: metro.co.uk) (JORDY)

Související novinky

Želví ninjové se dočkají rebootu

Želví ninjové se dočkají rebootu

02.07.2020

Želvy Ninja už se za ty roky dočkaly tolika rebootů, že by další verze klidně mohla vyprávět o čtveřici stárnoucích želv, co místo karate cvičí jógu a prochází si krizí středního věku. Naštěstí to… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno