Reklama

Reklama

Želvy Ninja

(seriál)
  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles (více)
USA, (1987–1996), 73 h 57 min (Minutáž: 21–47 min)

Tvůrci:

David Wise

Předloha:

Kevin Eastman (komiks), Peter Laird (komiks)
(další profese)

Série(10) / Epizody(192)

Želvy Ninja – kdo by je neznal? ovládají bojová umění a zachraňují celý svět! Leonardo, Donatello, Michelangelo a Rafael jsou nejsenzačnější želvy na světě, které statečně bojují se svým úhlavním nepřítelem Krangem a jeho pravou rukou Trhačem. Mají jen jednu slabost – pizzu. (oficiální text distributora)

Recenze (361)

Paity 

všechny recenze uživatele

Legendary animák. Co dodat víc, čtveřice "zeleňáků" (nikoli zelenáčů) + mistr Krysa, to bylo něco. Jen těch mechandisových pitomostí, co se kolem toho točilo, od žvýkaček, přes kartičky, obleky, postavičky, skládačky, omalovánky a já nevím co všechno. Přesto nikdo nás nebyl proti. A proč? Protože jsme se do tohoto seriálu, my malí kluci, prostě zamilovali. ()

Al44... 

všechny recenze uživatele

Pěkný, kreslený seriál o partičce mutantních ninja želv, které ochraňují svět před nebezpečnými, kriminálními živly. Perfektní jsou záporňáci včele s Trhačem a Krangem. Jejich důmyslné nápady jak se konečně zbavit želv mě vždycky dokázaly pobavit (škoda, že jim to alespoň jednou nevyšlo). Místy se seriál snaží vsázet i na výchovnou notu, ale působí to spíše neohrabaně a rušivě. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Čtveřice zmutovaných, fosforově zelených a po umělcích pojmenovaných želv, které umí parádně kung-fu. K nim jedna krysa (rovněž zmutovaná), sexy reportérka (nezmutovaná), tuny pizzy (převážně nezmutované) a proti nim hromady mutantů (zmutovaných) a zlounů (povětšinou zmutovaných). To vše odehrávající se v New Yorku a pod ním. Neuvěřitelná slátanina, která však pro jednu generaci znamenala kult a důvod proč být každý úterní podvečer před televizí "stůj co stůj". Nostalgie sice v tomto případě působí mohutně, ale jisté guilty pleasure kvality i zábavnost želvákům upřít nelze ani po letech. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Rafael, Donatelo, Michalangelo a Leonardo! Nie, to nie sú tí slávni umelci, to sú úplne perfektné a zmutované korytnačky. Jeden má meč, ďalší dýky, ďalší má palicu a ďalší nunčáky, čo sú pre neznalých dva drevené obušky spojené reťazou. K tomu všetkému moje obľúbené jedlo pizza, na ktorom si skoro každý deň na "výške" pochutnávam cez obed. Pre mňa ako dieťa, to bola asi najobľúbenejšia rozprávka, kazety s týmto som vraj až priam zodral, ako som ich stále púšťal. Spolu s Káčerovom a jednou rozprávkou, na ktorú si už asi nikdy nespomeniem, maximálne asi zázrakom (ale aj tie sa dejú, tak prečo nie), to bola moja srdcovka. Shredder, Krang, April a Splinter to bola pecka! Dimenzia X nemala chybu a tá zvučka celého seriálu, to bol hotový detský duševný orgazmus! Dokonca aj dnes ma to vie neskutočne pobaviť, tie vynálezy, to multifunkčné auto v rýchlosti v tej atmosfére, v tom zápale boja, tá animácia, no hotová paráda. Naozaj nostalgia, chcel by som zažiť ešte v živote chvíľu, keď budem naozaj šťastný, budem mať manželku, deti, budem niekde na horách, ale kľudne aj v teple, ale na Vianoce ráno vstanem a zapnem video, či televíziu a tam bude celá séria tohto seriálu a ja si ju s celou svojou rodinou pozriem. Megaskvelé, nádherné, jednoducho to milujem! ()

anli 

všechny recenze uživatele

Čtyři zmutované želvy jsou dnes vlastně klasika.Je to taková kombinace komiksu a japonské anime.Jednoduché a napínavé příběhy plné tajemného dobrodružství,u kterých děti neodlepí oči od obrazovek(ani já nebyl vyjímkou),April je k sežrání a padouši správně padoušský.Celé to brouzdá napříč téměř všemi žánry a pro děti to je vlastně kultovní záležitost.Jako dítě jsem hltal každý příběh(i když Želvy nepatřili k mým nejoblíbenějším hrdinům),no jako dospělého už mě to nějak přešlo.Pro dětské publikum má tenhle seriál stále svou výpověď,už tím,že se od ostatních trochu liší.Animace je na úrovni doby vzniku a příběh je uzpůsoben dětskému publiku a příjemně ubíhá.U mě nostalgických 75% jako vzpomínku z dětství.Jsou ale kreslené seriály,které ve mě nechaly stopu silnější až do dneška(Smolíkovy,Rychlá rota atd.). ()

Galerie (6)

Zajímavosti (29)

  • V dvoch častiach 3. serie sa objaví Usagi Yojimbo-Zajac samuraj, známa postava z amerických komiksov autora Stana Sakai-ho. (donnie22)
  • Britové – a nejen oni – znají seriál pod názvem „Teenage Mutant Hero Turtles“, protože slovo „Ninja“ je údajně příliš násilné. (Zdroj: metro.co.uk) (JORDY)

Související novinky

Želví ninjové se dočkají rebootu

Želví ninjové se dočkají rebootu

02.07.2020

Želvy Ninja už se za ty roky dočkaly tolika rebootů, že by další verze klidně mohla vyprávět o čtveřici stárnoucích želv, co místo karate cvičí jógu a prochází si krizí středního věku. Naštěstí to… (více)

Reklama

Reklama