Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Renomovaný režisér Douglas Sirk natočil portrét bohatého muže, kterému nedostatek morálky přinesl úpadek a nakonec i smrt. Robert Stack se představí v hlavní roli jako Kyle Hadley, požitkářský syn texaského magnáta Roberta Keitha, jehož dynastie se začíná hroutit. Ve vedlejších rolích uvidíme hvězdy jako Lauren Bacall v roli Stackovy nešťastné ženy a Rocka Hudsona jako jeho nejlepšího přítele. Dorothy Malone získala za roli Kyleovy nymfomanské sestry Oscara za nejlepší ženský výkon ve vedlejší roli. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (4)

Daleko do nebe (2002)

  • Kromě barevného schématu Todd Haynes použil záběry a úhly odpovídající Sirkovým filmům a době vzniku a scénář využívá přehnaně melodramatické dialogy. Ve scénách jízdy autem tvůrci použili zadní projekci, která se běžně používala ve starších filmech, a pro jeden záběr, kdy Cathy (Julianne Moore) jede na baletní představení své dcery, dokonce znovu použili desku ze Sirkova filmu Psané ve větru (1956). (classic)

Neuvěřitelný zmenšující se muž (1957)

  • Když Lousie mluví po telefonu s operátorem ohledně nového čísla, zní v rádiu úvodní znělka filmu Psané ve větru (1956), který byl natočen studiem Universal rok před Incredible Shrinking Man a hlavní roli v něm také hraje Grant Williams. (HellFire)

Reklama

Reklama