Reklama

Reklama

Kdybys jen tušil

  • USA The Half of It
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Nesmělá jedničkářka Ellie pomáhá sympatickému sportovci Paulovi sbalit dívku jeho snů. Všechno se ale zkomplikuje, když se do ní Ellie zamiluje taky. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (89)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Milé prekvapenie! Také modernizované prevedenie Cyrana z Bergeracu - resp. v tomto prípade Ellie zo Squahamish. Na prvý pohľad to možno pôsobí prvoplánovo, ale v širších filozoficko-psychologických súvislostiach je to skutočne vydarený film, pri ktorom treba občas čítať aj "medzi riadkami". A práve to vytiahlo tento film z hladiny priemernosti. Tá (takmer) všadeprítomná LGBTI agitácia väčšinou ide na nervy, ale v tomto prípade to vnímam skôr pozitívum, ktorý umocnil celú atmosféru a rozvoj dejovej línie. Ústredná trojica bola veľmi sympatická, a je zaujímavé sledovať psychologický vývoj týchto postáv, ktoré sa v závislosti od okolností menia z povrchných puberťákov na emočne vyspelé bytosti schopné ľúbiť aj to, čo nie je na prvý pohľad očami viditeľné. Niektoré situácie v deji pôsobili trochu nelogicky, ale ako celok veľmi vydarené, vrátane konverzačnej stránky filmu. 4* ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Docela nevšední psychologické drama z řad mladšího hereckého obsazení. Konečně se Netflix vydal trošku odvážnější cestou jak scénářem, tak stylem výpravy. Film mě příjemně překvapil relativní vztahovou i vírovou všestranností (čekal jsem osvětu LGBT) a také hereckými výkony. Celkem dobře se zde daří přenést perspektivu středoškolského života a člověka, který se snaží porozumět nejen svému okolí ale hlavně sám sobě. Každopádně po delším přemýšlení mě nic úplně konkrétního neláká to vyzdvihnout mezi vyšší nadprůměr. Ale je dost možné, že časem ještě změním názor. ()

Reklama

gemi 

všechny recenze uživatele

Jemná teenagerská romance bez drsných či kontroverzních pasáží. A to je její největší problém. Ničím nepřekvapí, a už vůbec nešokuje. Není tu žádný twist, ani překvapivý nebo alespoň silný závěr. Cílovka filmu je teenager, který bloudí sám v sobě, není si jistý svou sexualitou a prožívá první (platonické) lásky. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

7/10. Hodně fajn romantika. A vlastně i hodně fajn feel-good komedie. Většinou jsou tyhle Netflix slaďárny na jedno brdo, ale už jen samotný ústřední koncept, pozměněného milostného trojúhelníku naznačuje, že se tvůrci vydávají trošku odlišnou cestou. Velkou službu tomu dělají herci, jenž jsou správně přirození a nikterak hnaný do extrému. Otřepaná storka díky tomu volněji dýchá a máte čas se do určitých rozhodnutí a příběhových linek pořádně dostat. A finále vlastně umí taky překvapitě potěšit. Jakože... fakt spokojenost. Nečekal jsem to. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zpočátku je tam těch oduševnělých monologů možná až moc, ale postupně si to sedne a je to jinak napsané s takovou lehkostí a zároveň tak příjemně sebevědomou leč nenucenou odvahou, že divák všechny ty divoké pocity a propletené vztahy bere jako naprosto přirozené. Mile umírněný scénář, parádní casting, skvělý soundtrack, neokoukané prostředí a zvláštní, pro tento filmový žánr nezvykle ponurý kamerový filtr s utlumenými barvami, z toho dělají opravdu příjemné indiečko. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte New York. Trvalo od 22. apríla 2019 do 31. mája 2019. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama