Reklama

Reklama

Kdybys jen tušil

  • USA The Half of It
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Nesmělá jedničkářka Ellie pomáhá sympatickému sportovci Paulovi sbalit dívku jeho snů. Všechno se ale zkomplikuje, když se do ní Ellie zamiluje taky. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (89)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Feel good movie. Alice Wu prešla veľkou zmenou od svojej prvotiny. Hrá sa s detailmi a tvorí uveriteľnejšie, ľudskejšie postavy. Som tomu filmu rád, pretože aj napriek lesbickej tématike, je to film o kamarátstve a hľadaní sa. A je podaný decentne a bez explicitných alebo šokujúcich scén. Kladie dôraz na chémiu medzi postavami ( tá tu funguje aj vďaka skvelému catingu. Ústredné trio hrá prvú ligu) ale aj vďaka nenútenému a dobre načasovanému humoru. Ten funguje tiež. Nie je to typický študácky film. Je v ňom trochu viac. Menej cynizmu a predsa viac toho, aký by sme všetci mali byť. A do tých klišé ide sporadicky. Skôr lebo si to situácia vyžaduje, než aby sa v tom musela tvorkyňa účelovo rýpať. Film, ku ktorému sa budem rád vracať. Hodnoteniu ostatných úprimne nerozumiem. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Zajímavé. Odvážné. Nepřehledné jako život. A maličko nejisté. Také jako život. Celý film jsem neměl tušení, jak dopadne. Po skončení jsem začal hledat, podle čeho je to natočené a ukázalo se, že se jedná o originální scénář a scénáristka byla současně režisérkou. Nepochybuji, že dostala na plátno přesně, co chtěla a oceňuji to. Pro některé lidi bude The Half Of It hůř stravitelné, ale dobře jim tak. ■ Dobrý komentář: silentname ()

Reklama

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Docela nevšední psychologické drama z řad mladšího hereckého obsazení. Konečně se Netflix vydal trošku odvážnější cestou jak scénářem, tak stylem výpravy. Film mě příjemně překvapil relativní vztahovou i vírovou všestranností (čekal jsem osvětu LGBT) a také hereckými výkony. Celkem dobře se zde daří přenést perspektivu středoškolského života a člověka, který se snaží porozumět nejen svému okolí ale hlavně sám sobě. Každopádně po delším přemýšlení mě nic úplně konkrétního neláká to vyzdvihnout mezi vyšší nadprůměr. Ale je dost možné, že časem ještě změním názor. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Jemná teenagerská romance bez drsných či kontroverzních pasáží. A to je její největší problém. Ničím nepřekvapí, a už vůbec nešokuje. Není tu žádný twist, ani překvapivý nebo alespoň silný závěr. Cílovka filmu je teenager, který bloudí sám v sobě, není si jistý svou sexualitou a prožívá první (platonické) lásky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jak může filmu vládnout nesmělá holčina bez charakteru a bez jakékoliv možnosti ji fandit, tak to fakt nevím. Ale zase je to upřímné, působí to hodně realisticky a navíc to má téma, které není úplně běžné. V zakřiknuté Americe by to asi plno lidí nerozdýchalo, ale na myšlenkářsky pokrokovou Evropu je to pohodová romantika s pár zajímavými nápady. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte New York. Trvalo od 22. apríla 2019 do 31. mája 2019. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama