Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zámožný velkostatkář Orlický (T. Pištěk) je po třech nevydařených manželstvích zapřisáhlým nepřítelem žen. Od všech svých zaměstnanců vyžaduje stejný postoj. Ani jeho synovec Ríša (R. Schránil), jenž žije na statku jako adjunkt, není výjimkou. Jenže Ríša se za strýcovými zády pravidelně stýká se sousedovic dcerou. Orlický brzy pojme podezření a rozhodne se, že přivede mladíka k rozumu. Proto mu opatří konkurenci. Pozve na statek jiného svého synovce, kabaretního zpěváka Ádu Bártů, který má diplom z hospodářské školy. O Ádově existenci měl Orlický dosud jen matné tušení, avšak vzpomněl si na něj díky jeho fotce v novinách. Orlický zatím netuší, že Áda je ve skutečnosti dívka (A. Mandlová), která jen vystupuje na jevišti v mužském kostýmu. A že se do Ríši zamiluje… (Česká televize)

(více)

Recenze (79)

Véronique 

všechny recenze uživatele

Holka nebo kluk? Mám ráda zápletky, kdy se dívka převleče za hocha, stejně jako tomu bylo v případě "Pozor, straší". Co by dnes asi neprošlo, dřívější diváci doslova hltali. A stejně tomu může být i dnes, když se necháme unést duchem První republiky a tehdejší filmařinou... Tradiční dvojice Mandlová-Schránil nezklame, ale ani nepřekvapí. Jsou sice milí, ale nemají charisma... Jedná se však především o komedii a v tomto případě se divák nad tím povznese. Další kaňkou pak je i samotná délka filmu, která tu tradiční stopáž 90 minut poněkud prodlužuje... ()

dobytek odpad!

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to v baru, kde je asi 6 (slovy ŠEST) televizí, takže ať se podíváte, kam se podíváte, vždycky čumíte na televizi. Ten film mě sral od samýho začátku takovym způsobem, že jsem myslel, že ani nedopiju pivo a přemístim se do jinýho baru asi o 200 metrů dál. Naštěstí mě zachránil telefon s MP3kama a sluchátka, takže jsem si vesele chlastal dál. Jinak tomu, že je Adina Mandlová chlap, to bych spíš věřil tomu, že Paroubek je ženská. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Prevleky a zámeny, čo iné by mohlo byť v českej komédii z roku 1938. Tu je to dovedené do absurdna, keď jedna z najväčších kočiek toho obdobia sa prezlieka za chlapa. To by až tak nevadilo, skôr mi vadilo, že film nie a nie skončiť, akoby mal cez dve hodiny. Vynahradzujú to aspoň skvelé vedľajšie postavy, hlavne Anatol, ktorému je neustále špatne. –––– Copak se může ženit kluk s klukem? ()

Marrianna 

všechny recenze uživatele

Adina jako holka/kluk zde ztvárnila spíše průměrnou roli. Mě však zde odbzbrojil Theodor Pištěk, který svou antiláskou k ženskému pohlaví byl naprosto k sežrání. A když se k němu přidal Václav Trégl - roztomiloučký člobrdíček, kterému je vždy špatně (a v domě není ani kapka alkoholu), když už se blížil moment, kdy by se mohlo provalit, že Ada je vlastně hezká slečna - jde prostě o perfektní komedii, která si zrovna nezaslouží takto nízké hodnocení. ()

crackonosh 

všechny recenze uživatele

Asi začínám být sentimentální, ale je to jedna z nejlepších předválečných komedií, zejména díky Mandlové, která je rozkošná od začátku až do konce. Námět je pochopitelně od té doby tisíckrát provařený a možná i lépe zpracovaný, ale stejně to má i po osmdesáti letech docela šmrnc. Navíc krásné dobové plakáty k filmu. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Přestože ve většině filmů byl zpěv Adiny Mandlové dabován, zde skutečně sama zpívá píseň "Dejte si radit". (Teres)
  • Premiéra proběhla 3. února 1939 v kinech Amerika a Juliš. (Cucina_Rc)
  • Když Ada Bártů (Adina Mandlová) boxuje, udeří boxera činkou a následně činku odhodí na žíněnku. Ovšem hned v dalším záběru činka na žíněnce již není. (Redyx1)

Reklama

Reklama