Reklama

Reklama

Natočeno podle neuvěřitelně skutečného příběhu, film osvětluje i ta nejtemnější místa. Po záchraně mladého chlapce před nelítostnými obchodníky s dětmi se federální agent dozví, že chlapcova sestra je stále v zajetí, a rozhodne se vydat na nebezpečnou misi, aby ji zachránil. Když se mu krátí čas, dává v práci výpověď a vydává se hluboko do kolumbijské džungle, nasazuje svůj život, aby ji osvobodil od osudu horšího než smrt. (bianci)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (102)

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Veľmi kontroverzná téma a priebojná aura cenzúry vyvolávali v Sound of Freedom čierneho koňa medzi divákmi sledujúcich streamovacie platformi. Ide o patetickú poctu odvážnemu hrdinovi, ktorý bez presvedčivo obhájiteľnej motivácie nasadzuje vlastný život ďaleko od svojho domova, aby hájil princípy spravodlivosti a správnosti. A dotkol sa citlivých emócií. Pripomína to Nessonovskú pomstu voči mašinérii ziskuchtivých bastardov, ktorí sa nezriekajú podmaniť najbezbrannejšie články (deti) pre vlastný profit. Film využíva zaručenú schému, ktorá už v dnešnej dobe nemá taký efekt, keďže sa aj divácky vkus predsa len niekam posúva. Najviac ma dojal Caviezelov outro speech na konci počas záverečných tituliek, než hocičo vo filme samotnom. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Člověk by očekával, že film, kolem kterýho se strhla neřízená vlna kontroverzí, bude mít alespoň koule odprezentovat všechnu tu zrůdnost s náležitou grácií, hloubkou, dynamikou, se schopností vybudit v divákovi silný deprese z toho, v jak pomatenym světe žijeme. Jenomže ono to působí, jakoby se uražená církev – po všech těch nařčeních ze zneužívání nezletilých – jenom snažila strhnout na chvíli pozornost i jiným směrem, aniž aby se reálně pokoušela sdělit něco novýho nějakou zajímavou optikou, výsledkem čehož je (z hlediska filmařiny) Životní zkouška pro děti. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Akce vyvolává reakci. Libtardi, včetně těch z moviezone, kdoví proč, tenhle film nenáviděli dřív, než ho kdokoli vůbec viděl (snad se báli, že v něm padne poznámka o Epsteinově ostrově, do kterého je jich spousta namočená až po viagrou vytuněné genitálie), a tím z něj nesmyslně udělali modlu pro konzervativní část společnosti. Zbytečný řev a kontroverze, Sound of Freedom je prostě film o jedné z těch hnusných věcí, které se ve světě dějí, ale moc se o nich nemluví a ani rodina Clintonů ani nikdo jiný ze světa, co sám sebe nazývá svobodným, se nemusí cítit jako potrefená husička, protože o nich není. Důležité je, jestli je to dobrý film. Podle mě ano. Jistě by někteří jiní tvůrci podobný příběh natočili jinak, ještě syrověji, ale vzhledem k tématu mi myslím plně stačí toto pojetí, které se snaží vybalancovat to, aby přímo a otevřeně neukázalo ve spojení s dětmi nic vysloveně nechutného a zároveň zůstalo syrové a znepokojivé. Vlastně nevím, jak to udělat jinak, než právě tady. Výsledek je stále působivý víc než dost a asi zasáhne zvláště rodiče. Být jedním z nich, určitě během stopáže zajdu dítě třikrát zkontrolovat a hodně si rozmyslím, kdy ho nechám bez dozoru byť na dětském hřišti. Takže za mě spokojenost. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taký jednoduchý, nenáročný, v žiadnom ohľade nie explicitný film (čo som bol vlastne aj rád, už aj z rozhovoru dvoch chlapov o tom ako sa tešia na malého chlapca mi bolo na grcanie), ktorý nám odhaľuje hierarchiu obchodovania s deťmi pre odporné chúťky pedofilov. Celé je to orámované príbehom záchrany dvoch detí z jednej rodiny. Film, ktorý ma do mainstreamu priniesť túto tému pred ktorou všetci zatvárajú oči. V tomto smere film uspel a hystéria extrémistov z obidvoch strán tomu pomohla. Tak aspoň na niečo sú títo blázni dobrí. Snáď to primäje kompetentných, aby to riešili vo väčšej miere. Samotný film je ale priemer v každom ohľade a tretiu hviezdu dávam hlavne za tému. 5/10. ()

Muel 

všechny recenze uživatele

| Santa Fe Films | Úprimne, Caviezel tu veľmi dobré nehrá, ale filmu to kvalitu nezhadzuje. Pretože Sound of Freedom ma silu v niečo úplne inom. A to v téme. Málo je takýchto filmov a ja som rád, že jeden takýto vznikol, aj za cenu kontroverzie a hoaxov a disinformácií. Je mi ľúto, čo sa o tom filme rozpráva, pretože samotná snímka v podstate politická vôbec nie je a iba poukazuje na problémy unášania detí a pedofílie. Inak je to celkovo skôr rutínne a nie najkvalitnejšie nasnímané, ale emocionálne to funguje, čiže pre emočne založeného diváka, aký som ja, to bude stačiť na mierne nadpriemerný zážitok. Viac TU. | Hodnotenie: 7/10 | ()

Galerie (23)

Zajímavosti (10)

  • Tim Ballard (James Caviezel) uvedl, že USA je jedničkou v počtu objednávek lidí a lidských orgánů na světě. Uvedl též, že místy je USA na 1. místě i v produkci a vývozu dětí za učelem obchodu ven ze země. Záznam za rok 2022 čítal 85 000 evidovaných ztracených dětí v USA, z toho tisíce z nich bylo pod 5 let, které dodnes nikdo neviděl a které mohou a dle statistik nejspíše jsou oběťmi těchto zločinů. Uvedl také, že nejdůvěryhodnější statistika čítá až na 2 miliony dětí ročně, které jsou nuceny k sexuálním činnostem po celém světě. (Cooller)
  • James Caviezel (Tim) uvedl, že když mu Eduardo Verastegui ukázal poprvé scénář, hned mu zároveň oznámil, že nikdo, komu roli nabídl, předtím nechtěl být s timto filmem nikterak spojovaný. James si tímto možným otřesem kariéry prošel už při účasti na kontroverzním projektu Umučení Krista (2004) s Melem Gibsonem, kde se na filmu podilel dle svých slov pro Boha, ve kterého sám hluboce věří, a proto pro něj není těžké vyslyšet žádné jeho volání. (Cooller)

Reklama

Reklama