Reklama

Reklama

Natočeno podle neuvěřitelně skutečného příběhu, film osvětluje i ta nejtemnější místa. Po záchraně mladého chlapce před nelítostnými obchodníky s dětmi se federální agent dozví, že chlapcova sestra je stále v zajetí, a rozhodne se vydat na nebezpečnou misi, aby ji zachránil. Když se mu krátí čas, dává v práci výpověď a vydává se hluboko do kolumbijské džungle, nasazuje svůj život, aby ji osvobodil od osudu horšího než smrt. (bianci)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (102)

Cedr 

všechny recenze uživatele

Od začátku do konce jedno velké klišé jak kdyby to napsala AI... nicméně je to prý podle pravdy, takže co s tím? Koukat se na to ale jakž takž dá, téma zajímavé a příběh fascinující. Co ale ta kontroverze? Byl celý ten rozruch jen next-level marketingem? Nebo to woketardům vážně tak moc nesedlo? Proč vést social wars zrovna o tento snímek? Svět se zbláznil. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Balíček nějaké drogy prodají jen jednou. Ale dítě můžou prodávat i třeba pětkrát denně. Klidně po dobu deseti let. Den co den. Obchodování s dětmi je brutální byznys. Obecně je v otroctví v současnosti uvězněno víc lidí než kdykoliv v minulosti, dokonce i v éře, kdy bylo otroctví legální. Zhruba takové je sdělení filmu, o kterém se hodně psalo (provázanost s jistým kontroverzním hnutím či konspiračními teoriemi) a který si nevídaně vedl v amerických kinech. Přitom byl absolutně nechtěný – vznikl už v roce 2018, ale dočkal se dlouhých odkladů. Každopádně je to důležitý film, ale docela jalově uchopený. A vlastně celou problematiku poměrně zjednodušuje, respektive příliš věrohodně nepůsobí kupříkladu to, když James Caviezel prakticky hned natrefí na hlavní naháněčku dětiček z Hondurasu a dalších středoamerických končin, ona i její pohůnci mu obratem uvěří, a když to s malou Rocíou přesto nevyjde, nakráčí do divočiny mezi ozbrojené magory a se svým „úlovkem“ hrdě odkráčí zpět do civilizace. A to nechám stranou vynaložení obrovských finančních i lidských prostředků... Film je přitom inspirovaný skutečným příběhem Tima Ballarda a jeho organizace, která se zabývá osvobozováním dětí z otroctví. Všechna čest. Nicméně tohle místy povrchní uchopení udusává i jinak vcelku povedenou filmařinu. Hodně zkratkovité, plné kostelních zpěvů, zdlouhavých scén i slz stékajících po tvářích. ()

Reklama

Ingtar2 

všechny recenze uživatele

Taký ten prípad, keď nie len látka, ale aj úvodné titulky sú silnejšie ako celý film dokopy. Caviezel je v koži Ballarda vtipný a veľmi mi pripomínal Sama Worthingtona v Chatrči (to nie je kompliment). Na to ako strašne silno dezinfo scéna vychvaľovala tento film do výšin ide vlastne o úplne priemerný thriller, s príbehom na 75% nezaujímavým a s množstvom scén zbytočných. Keď Caviezel asi desiaty krát spomenul boha, mal som chuť celé to vypnúť. Vlastne každá zmienka o bohu v tomto filme je úplne na smiech ("Nenechám niekoho unášať božie deti"... wut? Čie že sú tie deti?). Hudba je úplne nefunkčná (áno idem proti davu a je mi to jedno). Niektoré scény vyložene kričali ochotníckym divadlom - som prekvapený, že Monteverde neprinútil Caviezela na opakovanie. Na druhú stranu sú tu esteticky geniálne zábery, ktoré by sa v pohode dali použiť ako pozadie a finále so zapojením prvej a poslednej scény ako v 12tich opiciach našťastie funguje. Tl;dr: Nič prevratné, často nudné aj napriek silnej téme a príliš prehypované. A ja som sa tešil, že sa konečne dozviem o tom napojení Bidena na židojašterov z Marsu ktorí deťom pijú očné bielka... tak nič, snáď nabudúce. 65%, 3*. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Nepříjemný a silný film. Bohužel se najdou lidi, ne jen v internetovém prostoru, kteří budou celou situaci shazovat do konspirace, nesmyslu a katolické agitace. Takových je mi líto. Protože, i kdyby SoF nebyl natočen, pořád by se stačilo jen podívat na statistiky zmizelých dětí a statisticky prokázané obchody s dětmi v sexuálním průmyslu, nejen v US. Lidem, kteří zpochybňují i tahle tvrzení... Přeju asi fakt hezký život. K filmu - výborná práce. Nedivim se, že hlavounům z filmového průmyslu autoři šlápli na kuří oko. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taký jednoduchý, nenáročný, v žiadnom ohľade nie explicitný film (čo som bol vlastne aj rád, už aj z rozhovoru dvoch chlapov o tom ako sa tešia na malého chlapca mi bolo na grcanie), ktorý nám odhaľuje hierarchiu obchodovania s deťmi pre odporné chúťky pedofilov. Celé je to orámované príbehom záchrany dvoch detí z jednej rodiny. Film, ktorý ma do mainstreamu priniesť túto tému pred ktorou všetci zatvárajú oči. V tomto smere film uspel a hystéria extrémistov z obidvoch strán tomu pomohla. Tak aspoň na niečo sú títo blázni dobrí. Snáď to primäje kompetentných, aby to riešili vo väčšej miere. Samotný film je ale priemer v každom ohľade a tretiu hviezdu dávam hlavne za tému. 5/10. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (10)

  • Mel Gibson natočil osobní vzkaz svým fanouškům a všem lidem, kde vyzývá k ukončení obchodu s dětmi a prosí všechny, aby se na film šli podívat, jelikož první krok k tomu problém vyřešit je o něm mít povědomí. (Cooller)
  • Tvůrci filmu prostřednictvím oficiálního Twitterového účtu filmu pozvali lidi na film do kina s cílem prodat 2 miliony vstupenek symbolicky za 2 miliony dětských obětí obchodu s lidmi, ke kterému dochází dle statistik ročně. Na tweet reagoval Elon Musk s doporučením odvysílat film zdarma na Twitteru, jehož je vlastníkem, s dovětkem, že si nebude nárokovat žádný zisk. Distributor druhý den odpověděl: „Bezvadný nápad. Proberme to!“ Musk už v minulosti proklamoval, že si Twitter koupil s hlavním cílem odstranit dětskou pornografii z platformy. (Cooller)

Reklama

Reklama