Reklama

Reklama

Kulový blesk

TV spot

Obsahy(1)

„Máňa říkala, že to není směroplatný..." „Kulový blesk" je největší akce v dějinách stěhování. Bytová dvanáctisměna, orgranizovaná JUDr. Radostou, vyžaduje dokonalou koordinaci. Tu však narušuje celá řada komplikací. Neustálé váhání báby Jechové, svatba postarších snoubenců Fliegera a Opatrné a nakonec i opilecké řádění skupiny pod vedením doktora Knotka. To vše a další problémy doženou ustaraného Radostu k ďábelské improvizaci až za hranicí zákona... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (639)

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické 4* Tuhle klasiku nejde ani hodnotit slabší známkou. Typická Smoljak-Svěrákovina s jejich milým humorem a osvědčená herecká parta a tak nemohlo vzniknout nic špatného. Spoustu legendárních hlášek si určitě bude pamatovat většina z Vás, teda aspoň těch pamětníků. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Koniec sedemdesiatych rokov nebol pre československú, presnejšie povedané českú, komédiu príliš priaznivý. Nájdeme tam crazy komédiu Což takhle dát si špenát, sci-fi komédiu Zítra vstanu a opařím se čajem a podobné pokusy. Nad šedý priemer vynikli originálna Adéla ještě nevečeřela a Kulový blesk. I keď pravdupovediac Kulový blesk u divákov bodoval predovšetkým hojnou účasťou vtedajších populárnych hercov a u mňa osobne najmä dvojicou Smoljak-Svěrák s ďalšími cimrmanovcami. Z dnešného hľadiska je to už poriadne zostarnutý film, ktorého nuansy mladý divák ani poriadne nepochopí. Tri hviezdičky sú v podstate z milosti, pretože mi na spočítanie počtu zasmiatí postačí jedna ruka. Výskyt Kulového blesku v prvej trojstovke najlepších filmov všetkých čias je pre mňa väčším pobavením, než celý film. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kulový blesk je sice nápaditý, jak u komedií, kde spolupracuje Smoljak a Svěrák bývá pravidlem, ale musím se přiznat, že jsem se u něj chvílemi také vcelku nudil, což by nemělo připadat v úvahu, když je to komedie takového formátu, ale bohužel to tak dopadlo. Kulový blesk nemá takový spád jako ostatní komedie, táhne se ucelenou formou a i když vtipem srší vcelku často nezdá se mi, že bych se na něj podíval znova s radostí a čistým svědomím. Škoda toho, na druhou stranu herecké výkony prakticky všech herců film na danou kvalitu každopádně povyšuje. Možná si musím dát dobrou brazilskou kávu, aby mě to dokázalo tak pobavit. --- Kolik máš hodin? - Osm, pane Klabouch. - A už jsi dostal v osm přes držku? ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem bláznivou komedii a la sedmdesátá léta a dostala jsem - bláznivou komedii a la sedmdesátá léta :) Snad to bude autorským duem Smoljak - Svěrák, možná to bude díky povedenému obsazení hlavních rolí a pravděpodobně to bude dobrým nápadem na filmový scénář. Nejspíš všechno dohromady :) Milada Ježková (paní Jechová) a její dotazy na nový byt byly kouzelné, uhlí přenášející a upachtěný Josef Abrhám se svou pragmatickou ženou tvořili dokonalý pár. Docela děsivý název mě hodně dlouho od filmu odpuzoval, ale po zhlédnutí musím říct, že strach nebyl na místě. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších československých filmov. Skvelé hlášky, ktoré už dávno zľudoveli. Výborná je tiež hudba. Nesmrteľná komédia o jednom veľkom sťahovaní. Opäť sa dokazuje, že československé komédie sme vedeli robiť a táto snímka nie je výnimkou. Dá sa na ňu pozerať stále dookola a napriek tomu neomrzí. Toto je bezchybná vec. Ako z banálnej veci ako je táto urobiť komédiu, ktorá je postavená na životných situáciách, ktoré aj po určitej dobe sú zábavné a samozrejme aj smiešne. Ako združiť toľko rôznych ľudí a príbehov a ľudí čo sa nehádajú, ale hrdinsky sa zapoja. Úplný výkvet, všetko toto domyslené do posledného detailu. Zišlo sa tu toľko výborných hercov, ktorí nehrali role ale sám život. Tento film sa dá vidieť kedykoľvek. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (42)

  • Knotek (Josef Abrhám) poté, co musel vynést uhlí ze sklepa, má v mnoha dalších filmových záběrech, i když je vykoupaný a převlečený, kolem očí černé linky. Není pravděpodobné, že by se točilo chronologicky, je to nejspíše jistá připomínka hornických krajů, kde takto horníci vypadali a tento nechtěný „makeup“ už nedokázali umýt. (sator)
  • Anežka Jechová (Milada Ježková) bydlí v domě U Gürtlů Na Kampě 497/3 na Malé Straně. Nynější nárožní dům s malým dvorkem vznikl jako novostavba v místě staršího domu podle projektu Klementa Zobela z r. 1832. (sator)
  • Počátek scény z nočních manévrů se odehrává v činžovním domě za tmy, je pouze slyšet povídání a zvuky postav. Zmatení diváci v kině reagovali pískotem, neboť se domnívali, že jde o poruchu. (cariada)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Reklama

Reklama