Reklama

Reklama

Kulový blesk

TV spot

Obsahy(1)

„Máňa říkala, že to není směroplatný..." „Kulový blesk" je největší akce v dějinách stěhování. Bytová dvanáctisměna, orgranizovaná JUDr. Radostou, vyžaduje dokonalou koordinaci. Tu však narušuje celá řada komplikací. Neustálé váhání báby Jechové, svatba postarších snoubenců Fliegera a Opatrné a nakonec i opilecké řádění skupiny pod vedením doktora Knotka. To vše a další problémy doženou ustaraného Radostu k ďábelské improvizaci až za hranicí zákona... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (640)

Greg 

všechny recenze uživatele

"To je ale pěkná půdička. Ta se vám povedla. Tady se mi to bude věšet." Další z řady výborných komedií z pera mistrů Smoljaka a Svěráka. Na ně mi připadalo ve filmu hodně černého humoru, což ale vůbec nebylo na škodu. Povedený film o největší akci v dějinách stěhování je plný výborných hlášek, situací a hlavně úžasných herců, z nichž vyniká hlavně Ladislav Smoljak se Zdeňkem Svěrákem a i Rudolf Hrušínský a Josef Abrahám podali velmi slušný výkon. Určitě si ho rád pustím ještě několikrát a velmi rád dávám plné hodnocení. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ta se vám ale povedla, ta půdička, pane Knotek... tady se mi to bude věšet." Já tedy nevím, jestli je to směroplatné, ale jestli se ještě někdy budu stěhovat, tak logistikou pověřím doktora Radostu a s nebývalou ochotou přitom budu vykonávat funkci rychlé spojky. Zároveň budu doufat, že nepůjde o trapnou dvousměnu, ale o pořádný kolotoč, do kterého budou zapleteni cikáni, klon paní Jechové, potrhlý vynálezce a ten zbytek nechám na škodolibosti osudu. Jsem si jist, že se u toho pobavím se stejnou intenzitou, jakou by prožívala má střeva, kdybych si namixoval výtečnou brazilskou kávu se slivovicí. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kulový blesk je sice nápaditý, jak u komedií, kde spolupracuje Smoljak a Svěrák bývá pravidlem, ale musím se přiznat, že jsem se u něj chvílemi také vcelku nudil, což by nemělo připadat v úvahu, když je to komedie takového formátu, ale bohužel to tak dopadlo. Kulový blesk nemá takový spád jako ostatní komedie, táhne se ucelenou formou a i když vtipem srší vcelku často nezdá se mi, že bych se na něj podíval znova s radostí a čistým svědomím. Škoda toho, na druhou stranu herecké výkony prakticky všech herců film na danou kvalitu každopádně povyšuje. Možná si musím dát dobrou brazilskou kávu, aby mě to dokázalo tak pobavit. --- Kolik máš hodin? - Osm, pane Klabouch. - A už jsi dostal v osm přes držku? ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Geniální šílenou dvanáctisměnu bytů jsem viděl teprve teď. A je to napěchované jedním gagem za druhým včetně legendárního Máte sklep a Máňa říkala, že to neni směroplatný. Jedno z těch stěžejních děl autorské dvojice S&S, které táhne celá plejáda tehdejších herců v čele s Hrušínským i nejznámější neherečky Milady Ježkové. Přesto všechno považuji Vrchní Prchni za to lepší, kde hlavní roli hraje Abrhám. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

"Nejhorší na tom všem je, že člověk musí komunikovat s lidmi, se kterými nemá vůbec nic společného." Československý film mal vždy tú vlastnosť, že aj z mála dokázal vyťažiť maximum. Z úplne nevinného a jednoduchého námetu ako je dvanásťnásobná zámena bytov sa dokázal natočiť hotový filmový zázrak sršiaci inteligentným humorom, vtipnými hláškami a schopnosťou skryť za pozlátko humoru aj myšlienky, ktoré stoja za zamyslenie. Niet sa ale čomu čudovať, veď dvojica Zdeněk Svěrák a Ladislav Smoljak je osvedčenou filmovou značkou úspechu. Záverom sa mi nedá spýtať sa: ...nemá někdo z panstva už chuť na pravou brazilskou kávu? 85/100 Videné v rámci Season Challenge Tour. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (42)

  • Legendární scéna, kdy matka (Daniela Kolářová) nutí svého syna nakreslit to, co maluje spolužačkám do sešitu, slovy: „To není celé,“ je autentický zážitek Petra Bruknera s jejich synem Martinem. Brukner ve filmu hraje Pivoňku. (sator)
  • Když ve svém domě plaší Ing. Severín (Ladislav Smoljak) veverky, vidíme v dalším záběru na ulici, po srážce s cyklistou, dámu v černém s kropicí konvicí a kyticí. V závěru filmu, když se probouzí domněle mrtvý pan Bílek (Karel Kalaš) v posteli, prochází kolem stejná dáma v černém s kyticí a konvicí. (sator)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Reklama

Reklama