Reklama

Reklama

Kulový blesk

TV spot

Obsahy(1)

„Máňa říkala, že to není směroplatný..." „Kulový blesk" je největší akce v dějinách stěhování. Bytová dvanáctisměna, orgranizovaná JUDr. Radostou, vyžaduje dokonalou koordinaci. Tu však narušuje celá řada komplikací. Neustálé váhání báby Jechové, svatba postarších snoubenců Fliegera a Opatrné a nakonec i opilecké řádění skupiny pod vedením doktora Knotka. To vše a další problémy doženou ustaraného Radostu k ďábelské improvizaci až za hranicí zákona... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (639)

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické 4* Tuhle klasiku nejde ani hodnotit slabší známkou. Typická Smoljak-Svěrákovina s jejich milým humorem a osvědčená herecká parta a tak nemohlo vzniknout nic špatného. Spoustu legendárních hlášek si určitě bude pamatovat většina z Vás, teda aspoň těch pamětníků. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Největší akce v dějinách stěhování pod taktovkou dvou geniálních scénáristů Svěráka a Smoljaka je zdárným příkladem klasické české komedie. Navíc tolik českých hereckých es v jednom filmu, to se hned tak nevidí. Herecké partičce samozřejmě vévodí Rudolf Hrušínský, který jako obvykle strhává všechnu pozornost na svou osobu a celému filmu dominuje jeho brilantně zahraná postava doktora Radosty. Sled nesmrtelných hlášek, kultovních dialogů a celého konceptu dělají z Kulového blesku nesmrtelnou klasiku české kinematografie a rád se na ni znovu podívám. Já bych si prosím tu brazilskou kávu dal. [Přesná stopáž: 82 min] ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Když už se jednou sejde taková herecká smetánka, tak to dopadnout špatně snad ani nemůže. Pokud v kolonce režie stojí jméno Ladislav Smoljak, tak je úspěch zaručen. Všem hercům jejich role dokonale sedly. Nejvíc nejúžasnější byl však Ladislav Smoljak v roli spojky a úžasného vynálezce. Ostatní za ním však mnoho nezaostávali. Prostě se jedná o takový lehký inteligentní humor. Přesně takový, který v českých komediích současnosti nelze najít. Co dodat? Raději už nic. Solidní 4*. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Guľový blesk nie je ani zďaleka tak frekventovanou komédiou, ako iné Smoljakove komédie a je otázka, či je to dôsledkom jej neveľkej obľúbenosti u masového diváka. Pri pohľade na tunajšie hodnotenia má človek pocit, že by sa malo jednať o jednu z divácky najobľúbenejších. Možno je téma komediálne trochu mimo masový obzor, ale urobiť si na tento film objektívnejší názor v zrelšom veku by som si mohol iba vtedy, ak by ho v tej televízii niekedy aj uviedli. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Nezlobte se, že vás obtěžuju, ale já jsem si vzpomněla, že jsem se vás nezeptala, jestli mate sklep. Máte sklep?..." Komédia, ktorú som si po dlhých rokoch rád opäť pripomenul. Pamätám ešte z detstva a dostal som na to chuť. Zapôsobilo i pobavilo i po rokoch, čo tvorcovia pokojne môžu brať ako pochvalu. Komédie, ktoré kedysi Češi chrlili jednu za druhou dnes akosi nikto nevie (alebo nechce?) točiť. Po revolúcii zabodoval iba B. Polívka z Kurva hoši..., ale inak v tomto žánri akoby zdochol pes. Alebo sme sa my alebo doba, v ktorej žijeme tak zmenili? Štyri brazílske kávy. 80%. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (42)

  • Dům na Masarykově nábřeží, v němž bydlí a z něhož se stěhuje operní pěvec mistr Bílek (Karel Kalaš), nechal vystavět Spolek českých pěvců Hlahol. Je to napsáno na mozaice a na pamětních deskách na průčelí, čímž vzniká zajímavá souvislost. (ČSFD)
  • Dr. Ječný (Zdeněk Svěrák) se při nočních manévrech ptá, kde bydlí Kadlecovi. Vzhledem k tomu, že se k nim stěhuje i naostro, musel už při schůzce na začátku filmu vědět, kde to je a co je to za byt, když se směnou souhlasil. (gug)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Reklama

Reklama