Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Devatenáctiletý posluchač konzervatoře Zdeněk se po bezstarostných prázdninách znovu setkává s dívkou Evou. Eva je jednou z jeho náhodných známostí a čeká dítě. Zdeněk sice pochopí, že není otcem dítěte, je však přesvědčen, že „každý musí někoho mít“. Navíc k jeho vlastnostem patří houževnatost a vůle nepoddávat se těžkostem. A tak se – na rozdíl od Evy – z bezstarostného studenta stane zodpovědným rodičem... Scénář napsal Milan Ležák podle stejnojmenné prózy Zdeňka Rosenbauma. Režisér Karel Smyczek zůstal při realizaci věrný svému stylu: téměř sociologicky zaznamenává jednání postav a zároveň poetizuje všední věci. Na začátku dominuje idylická prázdninová nálada, kontrast k ní pak tvoří počátky soužití studentského páru, Zdeňkovo rozhodování a první měsíce péče o narozené dítě. Důležitou součástí filmu je hudba, jejímž autorem je Emil Viklický. (Česká televize)

(více)

Recenze (111)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Opakování je prý matkou moudrosti a ač netuším, zda je to pravda, mně se opáčko filmu vyplatilo. Zvyšuji hodnocení ze 4* do plných. Vůbec ne lehká cesta přerodu chlapce v muže v podání Vladimíra Javorského mě tentokrát oslovila, dojala a tak... Prostě srdcovka, ke které člověk dospěje časem, zkušenostmi, životem. Krásná věcička, plná hlubokého lidství a milého, jemného humoru. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Film pro nás pro muže. O tom, jak to nemáme s některými ženskými jednoduché, jak odmítají být zodpovědné a vezmou roha, když mají dítě a nechají to na muži. Bohužel poznal jsem osobně dost takových žen, které si ale nemyslí, že jsou špatné (jak jinak, jinak by nebyly takové jaké jsou), ale ve většině případů chtějí mužům vládnout a stále s nimi bojovat, a mít nad nimi vrch, i když je to hra kocoura s myškou. Svého času byl tenhle film dojákem především pro ženy, které se dušovaly, že by nic podobného neudělaly jako představitelka záporné ženy, kterých je ale požehnaně. V.Javorský se touhle rolí zaškatulkoval do hodného, měkkého chlapce, dnes již muže, ale lépe by udělal, kdyby nehrál, neb se přitom svém povolání trápí a moc mu nejde. Ale co by měl v jeho věku dělat? ()

Reklama

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Tak já jsem si z filmu odnesl hlavní poučení, že se nevyplatí škudlit za gumičky, vždy je třeba nosit jich pár po kapsách pro všechny případy. Javorský hrál postavu téměř andělskou, která zátěžové situace vždy řešila na jedničku a nepropadala depresi, i když si svým (možná)morálním činem tak trochu zkazila život. Měl taky štěstí, že mu přáli i autoři scénáře, kdyby byli kapku krvelačnější, vyobrazili by tu malou kukačku jako sígra a né jako roztomilého rozumbradu, který zahřeje u srdíčka každou ženu a nejednoho muže. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

60% — Motiv muže, který sám vychovává dítě poté, co mu ho nechala na krku jeho matka, která si pak pro něj po čase „přijde“ a chce ho zpět, vzdáleně připomíná americký film Kramerová versus Kramer. Tady je však tím mužem sotva dospělý mladík, trochu lehkovážný student vysoké školy, který zatím hledá sám sebe. Starost o dítě i setkání s podivínským malířem mu pomůže si to v hlavě trochu srovnat. Působivý film. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nádherný film. Javorský je v té roli naprosto geniální, skvělá je i Yvetta Kornová, Petr Čepek (samozřejmě) a hromada začínajících talentů v miniaturních rolích. Příjemně tragikomický příběh, ve kterém se sešlo všechno (a všichni) tak dobře, až mě mrzí, že tenhle film nejspíš není moc známý. Je to vážně škoda, protože už hodně dlouho se mi na žádný film nekoukalo tak hezky. A ani trochu nevadí, že samotný příběh je více než předvídatelný. 85%. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (9)

  • Stavení malíře Doudy (Petr Čepek) se nachází v Jinonicích na adrese K Nové Vsi 245/2. Dům byl zcela přestavěn. (sator)

Reklama

Reklama