Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Studenti druhého ročníku jednoho pražského gymnázia jedou na povinný lyžařský kurz. Nikoho příliš netěší, že hlavním vedoucím je přísný profesor Karda, který vzal s sebou dceru Mariku. Kromě Kardy tvoří dozor mladá učitelka Hanka, zkušená a skeptická učitelka Boženka a pohledný instruktor Vláďa. Od počátku kurz provázejí drobné konflikty. U Vikyho Cabadaje, který je vůdčí osobností třídy, najde Karda rozbitou láhev vína. Hned první večer se po večerce kluci vydají na dívčí pokoj a profesor je málem přistihne. Další den začíná výcvik, ale také zápolení mezi Vikym, Radkem a Karlem o Maričinu přízeň. Té se však líbí instruktor, a tak se jejich snahy soustředí na to, jak Vláďu znemožnit. Zatímco se ho snaží vyšachovat, má Karda problémy s věčně opilým kotelníkem, který odmítá topit, protože má koks složený před chatou. Kardovu žádost, aby mu pomohli uhlí složit, kluci odmítnou. Potom se však domluví s kotelníkem, že jim za složení obstará alkohol. Když pak Karda odjede na celý den a noc mimo chatu, využijí příležitosti a benevolence učitelky Hanky a uspořádají v kotelně tajný mejdan. Karel se opije do bezvědomí, a když jej ostatní najdou ve sněhu, zavolá Radek i přes nesouhlas ostatních učitelku. Ta začne případ vyšetřovat, ale všichni předstírají, že o ničem nevěděli, a nechají v tom Radka samotného. (TV Nova)

(více)

Recenze (614)

Mertax 

všechny recenze uživatele

Nemůžu než nevzpomenout na svůj lyžák na základce a potom na gymplu. Jak vidno, je to pořád dost podobný. Pití, opačné pohlaví a zase to pití. Vtipní jízda, žádnej prudkej sjezd, ale spíš výlet na běžkách a navíc s pěknou hudbou Zdeňka Johna + sympatickej blonďák Radek. DVD: Velmi originální menu rozdělující obrazovku na sněženky a machry, filmografie R. Johna, K. Smyczka a několika herců, krátká fotogalerie a 2 rozhovory s tvůrci (spíše vzpomínání na natáčení). Na tak (relativně) starý film vcelku svižné dvd bonusy. ()

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

S odstupem času (mám stejný ročník narození jako film) už velmi oslabený zážitek. Přesto pár dobrých vtipů, trocha moralizování a především "konzerva doby" - oblečení, účesy, mluva atd. Za zmínku ještě stojí postava Radka - romantického a čestného snílka, který se tolik liší od svých pubertálních a prepubertálních kamarádů. Film jsem viděl s anglickými titulky, takže na závěr překladatelské okénko: Gee, such a member you have, Vicky! (podivné, že?) ()

Reklama

Bauer 

všechny recenze uživatele

A tak nevím, zda-li si to zaslouží místní vysoké hodnocení. První polovina je skvělá ale ta druhá je nic moc tedy. Věřím, že ve své době to musel být hit a muselo to být něco nového ale v dnešní době je to slabší. Se svými 3* si zde budu připadat jako vetřelec ale mně to až tak neoslovilo. Jako samozřejmně je to pohodová komedie z prostředí studentů druhého ročníku, což je mi momentálně hodně blízké. Najdou se zde legendární hlášky, které se zcela jistě používají i v dnešní době. A ty studenti? No tak ty byli na pěst a to tak, že celkově za všechno. Zejmena tedy děvčata mi byla velice nesympatická a navíc ošklivá. Jedina ta trojce kluků tam byla sympatická. Jan Antotnín Duchoslav (Viky), Václav Kopta (Radek) a malý, roztomilý Michal Suchánek (Karel), který hlásil o sto šest. Z dospělých herců stoji za reč snad jen Brzobohatý a Feinmanová. Česká a průměrná komedie s označením "teenage"! ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Dřepkins! A rovnou na zadek. V osmdesátých létech bylo natočeno hned několik, do dneška občas reprízovaných filmů o "teenagerech", ale tenhle je rozhodně ze všech nej. Apolitický, bez šalamounských popisů toho, jaká ta mládež dělá příšerné chyby a jak jim ti dospělí, kteří koneckonců všemu rozumějí, musejí podat pomocnou ruku. Vydrž, Prťka, vdrž!!! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Prosím vás, tady všichni píšou pořád dokola jednu stejnou hlášku, tak se chci zeptat - ten Viki Cabadaj, on má nějakou firmu na výrobu tlačných pružin..? Hořká komedie z období sladkého mládí, v které Smyczek předvádí lehkost a nenucený humor tam, kde Janák o generaci později tlačí na pilu, jejímž prostřednictvím chtějí hanební prcíři Kotek s Mádlem mermomocí něco přeříznout. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (41)

  • Celé natáčení málem ztroskotalo poté, co štáb nemohl v zimní sezoně sehnat ubytování pro osmdesát osob. (Karlos80)
  • Jeden ze žáků se jmenuje John, stejně jako scenárista filmu Radek John. (Monco)
  • Václav Kopta, když přijeli natáčet na hory, vůbec neměl zimní oblečení, jelikož nikdy před tím na horách nebyl. (cariada)

Reklama

Reklama