Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Julia Robertsová získala Oscara za nejlepší ženský herecký výkon v tomto vzrušujícím, zábavném a nekonvenčním dramatu natočeném podle skutečných událostí. Erin Brockovichová (Robertsová) se ocitne ve svízelné situaci poté, co po automobilové nehodě, kterou nezavinila, prohraje spor o odškodné. Erin, která je bez peněz, bez práce i bez jakýchkoli vyhlídek, přiměje svého advokáta Eda Masryho (Albert Finney), jenž pro ni u soudu nedokázal vymoci slíbenou náhradu, aby ji zaměstnal ve své advokátní kanceláři. Tam náhodou narazí na případ znečišťování půdy a podzemních vod, které má zhoubné následky pro členy zdejší komunity. Svou neústupností a osobním zaujetím si Erin nakonec získá důvěru místních a pomůže Edovi vyhrát soudní spor s energetickou společností, která musí více než 600 poškozeným vyplatit nejvyšší odškodnění v dějinách Spojených států. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (389)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Erin Brockovich není klasický film, je na životopisné drama krásně zábavný, s nechybějícím konfliktem v pozadí, kde love story je zajímavější než samotné řešení konfliktu. Režisér se opravdu ukázal v tom lepším světle, stejně jako Julia Roberts, i když Oskar.. no nevím. Je zde až příliš mnoho klišé, než aby to byl ucházející zážitek z něčeho nového. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Vida. Steven Soderbergh dokázal natočit lidský film bez patosu u něhož je jeho přítomnost skoro jistá. Erin Brockovich je profesionální a především citlivý snímek, co nechce jen vzbudit falešné emoce. Kdo překvapil (mimo Robertsové která si odnesla Oscara) je Albert Finney, jenž hraje advokáta a zároveň pomocníka Erin naprosto bezchybně. Jeden z filmů roku. ()

Reklama

Lynn 

všechny recenze uživatele

Mám velmi ráda Julii Roberts, i když ne všechny filmy, ve kterých hrála, byly dobré. Tento ale patří mezi ty skvělé. Myslím, že zde podává nejlepší výkon své kariéry vůbec - naprosto zasloužený Oscar. I ostatní herci jsou velmi dobří, především Albert Finney (nedávno jsme ho mohli vidět ve Velké rybě Tima Burtona - i zde byl vynikající). ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Soderbergh někdy umí a někdy naopak strašně otravuje. A osobní příběh ženy v současné společnosti prostě nemohl dopadnout jinak než druhým případem. Když Julia Roberts hraje snahu, hraje odhodlání a hraje zaslouženě úspěšnou, může to dopadnout i tak, že jí to neuvěřím ani za mák. Z žádného z přítomných herců neukápne ani troška upřímné emoce a Soderbergh celou dobu kašle na diváka, který chce vidět slibované drama. Zato nenápadně pochlebuje všem kritikům společnosti (ohavně prospěchářská veřejnost vs. svoboda a rodinné hodnoty). Američané se někdy nechají zmást pouze změnou závoje. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Abych citoval Ace Venturu: "Není to špatný, ale představoval jsem si to jinak." Aneb prostě jen další film, kterého hodnocení je za to duševno a ne za zábavnost. Julii toho Oskara vážně přeju, jak řekl Sebevědomí v Červeným trpaslíku: "A nikdo si to nezaslouží víc!" a to i s tím ironickým podtónem, kterej tam byl míněn. Ale naprosto chápu, proč ho dostala, ten rok prostě nebylo z čeho vybírat (Rekviem za sen, Kandidáti, Čokoláda a Na mě se můžeš spolehnout). Film mě nijak moc nechytil, Případ pelikán nebo Miluju trable jsou mnohem zábavnější a vlastně o tom samým, až na to, že tady se jedná o DRAMA a podle skutečnosti. A tak tam není humoru ani co by se za nehet vešlo, všecko je furt vážný a prostě mě to nijak nechytilo. Mnohem víc si dokážu užít i kdejaký pitomý akční béčko, než tohle. Julia mi přišla stejná jako ten film, dramatická a vážná až kamsi. Ještěže to nedostalo nejlepší film, protože to by potvrdilo jen, že to dávají kdekomu. Vlastně to je jen další ukázka americkýho snu. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (20)

  • Všimněte si, že když jde poprvé Erin (Julia Roberts) do archívu, má kopírka modré tlačítko pro start. Když tam přijde podruhé, má už zelenou barvu. (don corleone)
  • Skutečný Ed Masry se ve filmu objevuje v čase 10:20 v roli zákazníka v restauraci, který sedí za Erin (Julia Roberts) ve chvíli, kdy si objednává u servírky, kterou hraje skutečná Erin Brockovich. (Hawaj)

Reklama

Reklama