Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mitch McDeere, mladý právník, vstupuje do firmy kde ho má čekat slibná kariéra. Jenže brzy jsou jeho dva společníci zavražděni. Případ začne vyšetřovat FBI a Mitchův dosavadní hladký život se rázem změní. Může si vybrat:  buď bude pracovat pro FBI, nebo zůstane ve firmě. Ať si však zvolí kteroukoli z těchto možností, jeho život už nikdy nebude takový, jaký býval – a on to ví. A také ví, že jediným řešením bude vymyslet si třetí možnost, vlastní plán… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

"Firma" ... taková solidní, vstřícná, SOUDRŽNÁ, s atmosférou téměř rodinnou - versus Tom Cruise alias Mitch McDeere, kterého polapila. Mladý, sotva dostudovaný právník s velkými ambicemi, kterému se dosažený pozemský ráj poznenáhlu proměňuje v peklo ... taktéž pozemské, leč bez únikového východu. Co udělá, když vykoupení je víc než nejisté a jeho cena je neúměrně vysoká ? Nechá se rozdrtit soukolím, ve kterém se ocitl - nebo se pokusí hrát podle vlastních pravidel ? Jenomže riskuje tak jako tak - nejen profesní budoucnost, ale i svůj život. A co na to psané právo ? Sami uvidíte, jestli může stát na jeho straně - v příběhu, jehož zápletka svým šarmem dovedně zastíní a nenápadně odsune stranou všechny pochybnosti, které by snad mohly souviset s maličko nereálným náhledem na řešení problémů světa ... i advokátů, kteří ještě neztratili všechny iluze. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Provařená a dost staromódně (rozuměj pomalu) točená story a jednom bystrém právníkovi, kterého zahrál relativně solidní Tom Cruise na začátku své bohaté herecké kariéry. Firma toho po filmové stránce může nabídnout poměrně dost. Ucházející dějovou linii, která ač není co se tempa týče tak vyrovnaná, jak by bylo potřeba, nabízí relativně solidní rozpitvání právnického systému a celé řady s tím souvisejících kliček. Navíc způsobem věru přehledným i divákovi, který si směle může říkat v daném sektoru laik. Ke vší škodě je však celý tento obsáhlý a relativně dlouhý kolos dost neosobní a bez většího množství jakéhokoli kouzla, či osobní sympatie. Pollack umí zdatně točit, ale na jiskru tentokrátě v těch stozích papírů zapomněl. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Víte, jak se pozná na právníkovi, že neříká pravdu? Když hýbá rty.. Čistokrevná žánrová lahůdka, která se může opřít o čtyři nosné sloupy. Pollackovu staromilskou režii, účelné převedení Grishamovy předlohy, herce ve vedlejších rolích (Hunter, Strathairn, Harris) a hudbu Davea Grusina (jak v dramatické, tak „odlehčené“ rovině). Hrál někdy Joe Viterelli nějakou postavu, která by neměla ve zvyku jíst špagety a zalívat nepohodlné lidi do betonu? ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Keď je film adaptáciou úspešného bestselleru, je obsadený kvalitnými hercami a na režisérsku stoličku si nesadne nikto menší, ako Sydney Pollack, potom nemožno od výsledku očakávať nič iné, ako divácky úspech a zhovievavý postoj kritiky. Neohrozila ho celá plejáda obdobných filmov z právnického prostredia, ani mierne prepísknutá dĺžka a výnimočne ani nezriedkavá alergia na Toma Cruisa. Je to dobre zapamätateľný, pri premiére celkom napínavý a inteligentne urobený film, na ktorom sa nedajú nájsť výrazné chyby. Veď ani ich netreba hľadať. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Konspirační thriller o firmě, která se tváří jako seriózní, ale obchoduje tak trochu nelegálně. Celá plejáda hvězd v čele s Tomem Cruisem, Gene Hackmanem a Edem Harrisem. Pravda, rozjezd to mělo pomalý, ale od doby, kdy Tom začal něco tušit, to byla jízda napětí. Pořád se něco dělo. A od této chvíle jsem si to opravdu užíval. A Tobin Bell, známý jako Jigsaw s výrazem nekompromisního zabijáka byl výtečný. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (13)

  • Meno Genea Hackmana sa neobjavilo v reklamných materiáloch k filmu. Jeho kontrakt vyžadoval, aby jeho meno bolo dôležitejšie než názov filmu vo všetkých reklamných materiáloch. Kontrakt Toma Cruisea ale zároveň vyžadoval, aby jeho meno a jedine jeho meno bolo dôležitejšie ako názov filmu vo všetkých reklamných materiáloch. Hackman sa teda rozhodol vypustil svoje meno zo všetkých reklamných materiálov úplne, vypustil svoju osobu a prekvapil tak všetkých divákov. Vo filme samotnom nasleduje Hackmanove meno po Cruiseovom a pred titulom. (pravo)

Související novinky

Zemřel herec Paul Sorvino

Zemřel herec Paul Sorvino

26.07.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Včera totiž zemřel také druhý slavný charakterní Paul Sorvino. 83letý veterán, známý pro hraní silných urostlých typů mužů, zemřel přirozenou smrtí ve svém domě… (více)

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Reklama

Reklama