Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Julia Robertsová získala Oscara za nejlepší ženský herecký výkon v tomto vzrušujícím, zábavném a nekonvenčním dramatu natočeném podle skutečných událostí. Erin Brockovichová (Robertsová) se ocitne ve svízelné situaci poté, co po automobilové nehodě, kterou nezavinila, prohraje spor o odškodné. Erin, která je bez peněz, bez práce i bez jakýchkoli vyhlídek, přiměje svého advokáta Eda Masryho (Albert Finney), jenž pro ni u soudu nedokázal vymoci slíbenou náhradu, aby ji zaměstnal ve své advokátní kanceláři. Tam náhodou narazí na případ znečišťování půdy a podzemních vod, které má zhoubné následky pro členy zdejší komunity. Svou neústupností a osobním zaujetím si Erin nakonec získá důvěru místních a pomůže Edovi vyhrát soudní spor s energetickou společností, která musí více než 600 poškozeným vyplatit nejvyšší odškodnění v dějinách Spojených států. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (390)

k212 

všechny recenze uživatele

No jo, prostě vím, že tímhle filmem si Soderbergh vykopal nezávislácký hrob a vstoupil tak definitivně na půdu "skvělé velké továrny na sny". (Ač už předchozí Out of Sight k tomu inklinoval, byl to pořád jen takový malý filmeček). Ale rozhodně bych ho neodsuzovala, už jen téma, na něž je nahlíženo civilně a zároveň s nadhledem. Spojení žánru komedie-drama... to zas až tak standardní není. A právě proto -ač pod zástěrkou tetičky komerce- je to přece jen osobitý film, který neodradí. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Vytoužený a zasloužený Oscar pro Julii Roberts. Mistrně zahraná role Erin Brockovich, na kterou bohužel J.Roberts zapomněla ve svém dlouhém děkovném projevu na předávání Oscarů (této ženě by přeci měla nejvíc poděkovat - kdyby jí nebylo, těžko by se teď Julia mohla těšit z naleštěného Oscara). I další herecké výkony stojí za zmínku. Obzvlášt Albert Finney zde už po několikáte utvrdil své herecké umění. A role také perfektně sedla Aaronu Eckhartovi. K tomu si přidejme výbornou režii a scénář a máme na světě to, co z toho vzniklo. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

A přesně v takových rolích Julii žeru. Sympatická žena se zdravým sebevědomím a trochou drzosti v těle bojuje proti bezpráví páchaném na nevinných lidech. Pohádkový příběh, na kterém je nejkrásnější fakt, že se skutečně stal. Chválím také Newmanovu hudbu a Eckharta, ten chlap je proklatě sexy i se šátkem na hlavě. ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Film se mi líbí. Je mi jedno, jak moc oskarově napsaný to bylo. Julia byla skvělá jako podle mě všichni ostatní v tomhle filmu a přiznávám, že mi trvalo dlouho než sem Aarona Eckharta poznala. Líbí se mi muzika Sheryl Crow a vůbec tak nějak všechno... That´s all you´ve got, lady! Two wrong feet and fucking ugly shoes! ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré soudní drama podpořené právě tím, že jde o film, založený na skutečné události. V jedné z hlavních rolí exceluje Albert Finney. Julia Roberts má samozřejmě krásný prsa, ale podle mého názoru si ztasloužila Oscara mnohem víc než Kim Basinger v L.A. Confidental (viz můj komentář.) Jo a víte co? Já bych Oscara za ty prsa klidně udělil. Tak ;-) ()

Galerie (73)

Zajímavosti (20)

  • Severoamerické tržby byly 125,6 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 256,3 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama