Reklama

Reklama

Mrazivá past

  • USA The Ice Road (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V odlehlé oblasti severní Kanady dojde k sesutí těžce přístupného diamantového dolu. Zůstane v něm uvězněna skupina horníků, kterým postupně dochází kyslík. Jedinou jejich nadějí na záchranu je tým v čele se zkušeným řidičem kamionu (Liam Neeson) schopným překonat nebezpečnou cestu přes zamrzlý oceán. Tuto takřka nemožnou misi komplikuje nejen ohromná vzdálenost a prudká bouře, ale také postupující obleva. Nic z toho se však nevyrovná jejich hlavní hrozbě... (Mirius FD)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (241)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Po Neesonovi siahnem kedykoľvek a mňa z tejto témy mrazilo hneď na začiatku. Tá predstava, že ide s niekoľko tonovym kamiónom po ľade a neviete, či vás to unesie po celú cestu... Žiaľ moja predstava bola dramatickejšia než samotné spracovanie a Neeson to zobral asi len kvôli predraženej hypotéke. Efekty a vizuál však boli slabé už od samého začiatku, keď sa tam vyvalil nákladiak, to bolo normálne vidieť, že to je natočený nejaký angličák alebo ide o počítačové spracovanie na úrovni odtrhnutého listu z omaľovánky. A potom tie preteky na ľade, to som len čumel. Kamióny idú pomaly dvestovkou a za nim praskajú diery v ľade, ale oni dokážu pred nimi utiecť... No proste dosť nevydarený film, béčko až céčko s áčkovými hercami. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Hloupý film, ve kterém praskající led pronásleduje jedoucí kamiony, aby se praskání následně na poslední chvíli zastavilo u jejich nohou, řidiči si řeknou pravidlo o diverzifikaci rizik, aby je při první příležitosti porušili, ale vrcholem stupidity je noha uvězněná ve smyčce ocelového lana napnutého mezi dvěma auty. A to jsme v první třetině filmu. Takové srágoroviny se v devadesátých letech laserovaly rovnou na DVD a posílaly se přímo do videopůjčoven. Ztráta času. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ústřední lehce béčkový nápad je v pohodě a byl bych ochoten tomu odpustit i ty triky z Wishe,ale bohužel je tu tolik nelogičností a na první pohled vedlejších detailů,které mi vadily natolik,že přebily ten zbytek.Už sme si tak nějak zvykli,že ve filmech čas plyne trochu jinak,ale tady už to překročilo hranici únosnosti a i přes to,že se zkraje mluví o "býčím závodě",kdy se nesmí zastavit,tak mají hrdinové čas se neustále vykecávat popřípadě na něco zírat (zvětšující se díra v ledu,spadlý most,...).Nemluvě o detailech jako ne zrovna sedící vzdálenosti,auta měnící pořadí (a v jeden moment i lehce barvu) atd atd.Jasně,od podobného filmu se asi nedají čekat zázraky,ale tohle bohužel není zas až tak hloupé (a navíc se to bere dost vážně) aby to bylo zábavné...40% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Ice Road" celkom funguje ako ľahký oddychový akčný thriller, no film je tak neskutočne hlúpy a niektoré jeho postavy sú schopní zvládnuť také veci, až to miestami prekračuje hranice únosnej inteligencie. Osobne som od momentu ako sa nám na scénu dostane postava, ktorá má s našimi hrdinami ísť a zabezpečiť, aby misia prebehla v poriadku som tušil, že toto bude jeden z tých klasických thrillerov, kde nebude našim najväčším problémom cesta, ale boj so zloduchom, ktorý sa na palubu infiltroval z trošku iných dôvodov. A úprimne si povedzme jedno. Kedykoľvek sa vo filme objaví postava z nejakej spoločnosti, ktorá ide len dohliadnuť na všetko, tak môžeme očakávať, že jeho ciele budú niekde trošku inde. No Benjamin Walker je v tomto filme miestami absolútne nesmrteľný. Je schopný vyjsť z toľkých situácii bez jediného škrabanca, až som miestami skutočne nechápal. Je škoda, že tento film sa nerozhodol byť thrillerovou drámou, kde je misia skutočne ústredným cieľom a nebezpečenstvom je práve tá ľadová cesta a nebezpečenstvá, ktoré predstavuje. To by bol oveľa zaujímavejší film, ktorý by som mohol aj ohodnotiť ako super. No miesto toho sme dostali toto. Nemyslím si, že ide o vyslovene zlý film, no rozhodne mal na viac. A výsledok je skutočne celkom slušné sklamanie. A pritom ani neriešim veci ako efekty a nie najlepšiu produkciu. Pretože to je ďalšia vec, o ktorej by sa dalo niečo povedať. Hodnotenie: C+ ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Mohl bych kroutit hlavou, do čeho to Liam Neeson zase vlezl, a snad bych i dal o hvězdičku méně, jenomže ono to není tak jednoduché. Tenhle film měl totiž vážně solidní potenciál navázat na odkaz Mzdy strachu nebo alespoň Peckinpahova Konvoje, mohl být něčím jako Nezastavitelný, takovou tou chlapáckou podívanou... Kdyby ho ale proboha natočil někdo jiný. Všechno je tu na svém místě a chápu, proč do toho Liam Neeson po přečtení scénáře šel, ovšem když režisér akčního filmu není schopný natočit pořádnou akční scénu, neustále nechává důležité věci, aby se stávaly mimo záběr, a když mu nepomáhají ani okaté, lacině vypadající digitální efekty, prostě to nejde. Snad kdyby Kenworth dal filmařům více peněz, když už je ten film reklama na jeho tahače, mohlo studio zaplatit někoho lepšího. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Film je venovaný zosnulému scénografovi Arvovi Greywalovi, pre ktorého bol tento film posledným projektom. (koba)
  • V průběhu filmu si můžeme povšimnout objevujících se a následně mizejících řetězů z hnacích kol tracků. (DJMaroko)
  • Ľadová cesta v kanadskom Severozápadnom teritóriu, ktorá inšpirovala film, má dĺžku 400 km, prechádza cez 64 zamrznutých jazier a na ľade má šírku asi 50. Vodiči nákladných vozidiel tu cestujú 14-16 hodín pri maximálnej rýchlosti 25 km/h. (Arsenal83)

Reklama

Reklama