Reklama

Reklama

Na nože: Glass Onion

  • USA Glass Onion: A Knives Out Mystery (více)
Trailer 1

VOD (1)

Proslulý detektiv Benoit Blanc vyrazí do Řecka rozmotat spletitou záhadu, ve které figuruje jeden miliardář a nesourodá parta jeho přátel. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (596)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Glass Onion: A Knives Out Mystery" je pre mňa asi jedným z tohtoročných najväčších prekvapení. Rian Johnson urobil pokračovanie k svojmu vynikajúcemu filmu z roku 2019 a mám pocit, že priniesol niečo ešte kvalitnejšie než naposledy. Mám pocit, že s touto partičkou hercov som si to celé užil absolútne na maximum. A opäť platí, že kvalitne spracovaná záhada s veľmi dobrým vyvrcholením a odhalením, ktoré ma úprimne prekvapilo. Ostal som normálne, že "What?" Tam to ale všetko nekončí. Pretože tento film je plný výborných momentov, ktoré stoja za to. Ako Edward Norton, ktorý si tú rolu bohatého Milesa Bronta užíva absolútne nadmieru. Ako Daniel Craig, ktorý je opäť v role Benoita Blanca úžasný. Plus je tu niekoľko tak dobre napísaných scénok, že som skutočne prekvapený, že ako som si to mohol nevšimnúť. Pretože sa skutočne ukazuje, ako málo vieme sledovať jednotlivé momentky a vie pútať našu pozornosť inými scénkami, ktoré urobia presne to, čo sa od nich očakáva. Plus kopec ďalších momentiek, ktoré nemôžem povedať, aby som vám neprinášal spoilery. Každopádne ide o jeden z tohtoročných highlightov, ktorý si zaslúži svoje miesto na mojej záverenčnej nástenke. Pretože tento film tam bude zaslúžene patriť a som rád, že ho môžem ohodnotiť svojim najsilnejším ratingom. Hodnotenie: A+ ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Chybí překvapení a svěžest jedničky ale stále dostatečně chytrá zábava. Postavy zajímavé i když v menším počtu, případ zajímavý, chytře vystavený ale s dlouhou expozicí a zbytečně roztažený dlouhými flashbacky. Mírné zklamání, ale kolik detektivek inspirovaných Agathou Christie, v dnešní době vzniká a ještě s takhle silnou sestavou. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Stylová whodunit mystery žánrovka, která je o řád lepší než ty nekoukatelné číčoviny s Poirotem. První díl jsem v kině prospal, takže mě příliš nezaujal a tohle bylo o něco zábavnější, ale pořád to není vyloženě můj cup of tea. Rian Johnson si 4 hvězdu ode mě zkrátka nezaslouží nikdy. Nejvíce se mi líbilo atraktivní prostředí samotného ostrova, které na pohled vypadá hezky, je to celé přepychové a luxusní a to já můžu. Z herců opět vládne Daniel Craig a sympatická je i Janelle Monáe, pro kterou mám slabost. Od Bautisty jsem čekal humornou vložku, to se bohužel nestalo a Edward Norton neurazí- nenadchne. Je to hezky natočené, dobře zahrané a samotné mysterium se jeví inteligentně, byť tentokrát mi to přišlo až moc průhledné a očividné ( v koncovce byl první díl údernější). Vtipné mi to moc nepřišlo, nenachází se tu žádné gagy a stopáž 140 minut je zbytečně moc, vzhledem k tomu, že se jedná jen o konverzačku. Přežil jsem to bez větších útrap, což se vzhledem k žánru cení. Není nad Korejské a Severské detektivky. 65% ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Děs. Nepamatuju se, že Daniel Craig v jedničce tak nebetyčně přehrával jako tady, ale prakticky se na něj nedalo dívat. Přišlo mi, že si napíchal něco do ksichtu nebo spadl do včelího hnízda, protože vypadal jako Hurvínek. Ovšem nebyl sám, přehrávali úplně všichni a otravný byli prakticky jeden jako druhý. Ještě se dala sympatická Janelle Monáe a komický trouba Bautista, jinak ale všichni hrůza (otřesná Kate Hudson), včetně Edwarda Nortona. Humor šel mimo mě, naprosto ujetě přepálená stopáž, nezáživné "detektivování," a prosím - miluju, miluju, MILUJU Agathu Christie, přečetla jsem od ní všechno, spoustu věcí x-krát. Srovnávat její brilantní detektivky s touhle hrůzou, to je fakt urážka. Takže ne, ne pro mě. Ani první díl mi nepřišel taková bomba, ale tahle přebarvená a uřvaná, užvaněná a rádoby cool vtipná demence, to je teda propad o 100%. Jedna hvězda za spárování Craiga a růžového Hugha Granta. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $40miliónov║ Tržby USA $13,280,000║ Tržby Celosvetovo $13,280,000▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Do kelu prvú polhodinu si tukáte na čelo, že na čom toto vlastne frčí. Úplný haluzný miš maš, herci ako na tripe, dokonca dosť otravný, až sú obavy čo ďalšie takmer dve hodiny môžu priniesť, keď to bolo tak vychvaľované!? No ale príchodom na zbohatlkov ostrov sa to rozbehne do správnych "detektívnych" koľají. Naberie to na správnych obrátkach a tie niečo cez dve hodiny ubehnú ako voda. Neskutočná gradácia s flashbekami. Na černošku Janelle Monáe sa pozerá dobre, je veľmi sympatická a v konečnom výsledku aj najviac strhne.  /80%/ ()

Galerie (347)

Zajímavosti (29)

  • Joseph Gordon-Levitt si rovnako ako v prvom filme Na nože (2019) aj tu strihol cameo. Tentokrát nahovoril hlasné "dong", ktoré bolo počuť pri každom odbití celej hodiny. (Mandragor)
  • Film sa natáčal v Grécku a Belehrade (Srbsko) od 28. júna do 13. septembra 2021. (Arsenal83)
  • V baru Glass Onion můžeme za Andi (Janelle Monáe) vidět reklamu na českou značku piva Pilsner Urquell. (Dak_02)

Související novinky

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

28.05.2024

Detektiv s výrazným jižanským přízvukem, Benoit Blanc, se vrací řešit nový podivuhodný případ... svůj zatím nejnebezpečnější. Jak už bylo dříve avizováno, z chválené detektivky Na nože režiséra Riana… (více)

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (více)

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (více)

Reklama

Reklama