Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uplynulo skoro deset let od doby, kdy dobrodruh Rick O'Connell a nebojácná egyptoložka Evelyn bojovali o své životy s 3000 let starou mumií. Vzali se, usadili se v Londýně a mají osmiletého syna Alexe, který je kombinací vlastností svých rodičů, chytrý a zvídavý po mamince, silný a odvážný po tatínkovi. Prapodivný Evelynin sen přivede celou rodinu zpátky do Egypta, kde objeví vzácný zlatý náramek boha Anúbida. Svůj vzácný nález dopraví do svého domu v Londýně, ale záhy jsou přepadeni nevítanými hosty, kteří znají jeho zázračnou moc. V první chvíli náramek zachrání malý Alex, který si ho nasadí na ruku. Protože nejde sundat, stane se rukojmím těch, co neváhají znovu oživit mumii egyptského velekněze Imhotepa a riskovat zánik celé civilizace. Rick, Evelyn i její potrhlý bratr Jonathan se neprodleně vydávají na cestu za záchranou Alexe. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (565)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa výborný film a výborné pokračovanie. Dejovo to je na rovnakej úrovni, ako bola jednička, myslím že sa tento diel naozaj podaril, čo sa o niektorých pokračovaniach povedať nedá. Koniec je dosť napínavý a možno sa to niekomu zdá prehnané, ale mne osobne to vôbec neprišlo. Film som si zamiloval už na prvýkrát a stále to trvá. Odporúčam všetkým priaznivcom dobrodružnej fantasy, akčnej nádielky a milovníkom prvého dielu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Slabší odvar prvního dílu, ale pořád zajímavější než Cohenův Kabaret dračího císaře. Ta záplava digitálních triků se kolem vás prožene jako pouštní bouře, ale žádné škody nenadělá (možná si za čas vzpomenete jen na směšně mizerného Krále Škorpióna). Proč nevezmeš toho zpropadeného O´Connellyho židlí po hlavě, jak si zvyklý z ringu Rocku..? ()

Reklama

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že by som bol vulgárny grobian, ktorý by sa vyžíval v neslušných výrazoch, nebodaj predpojato vetoval "Sommersovo vymakané bavičstvo" (ha-ha), ale jediné čo sa dá v náväznosti na predošlý multiplexový (s)hit rovnakého mediálneho zápachu v tomto prípade skonštatovať je to, že: "väčší rozpočet, väčšia kokotina..." ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ve filmu NESNÁŠIM malý děti který prakem střílej do prdele 2 vrahy, piráty nebo co to bylo. Mumie se vrací je toho bohužel plná. A už to holt není jednička, třeba naprosto trapnej černoch z Human Trafficu, kterej má vytuněnou vzducholoď at. atd. Ale stejně je to docela zábava. Ale co mě zklamalo nejvíc byl super blitkovej trik se škorpiónem, to bylo jak z Heroesu trojky. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Druhej dil presne splnuje pravidla druhejch dilu. Vic zaporaku, vic trikovejch scen, vic akce, proste jeste velkolepejsi podivana. Jenze cim je tohle pokracovani vyjimecny, je to, ze tu je i vic humoru a tudiz vetsi zabava. Na druhou stranu tu uz ale chybi atmosfera prvniho dilu. Sestava z prvniho dilu zustala, coz je dobre a dostal vic prostoru John Hannah, kterej spolu s Freddie Boathem je hlavni zdroj ruznejch vtipku. Taky tu ma Brendan vic hlasek a za partaka dostal slusnyho Oded Fehra. Jedinej problem filmu je zaporak. The Rock neni nejak zvlast dobrej herec, ale to by nevadilo. Problem je v tom, ze kdyz se na zaver vynori jako Kral Skorpion, pusobi spis k smichu, navic ma hlavu jak z gumy. Az na tenhle detail to je ale opet vyborna zabavna jizda, ktera sice neprekonava prvni di, ale je zhruba na stejne urovni. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (57)

  • Název filmu se poprvé objeví až na jeho konci. (POMO)
  • Dom používaný ako kaštieľ O'Connellovcov sa objavil ako súčasť knižnice v Múmia (1999). (Zeker)
  • Ardeth Bay (Oded Fehr) bojuje s Lock-Nahem (Adewale Akinnuoye-Agbaje) v O'Connellově sídle a ten ho sekne do levého ramene. Při následných záběrech v muzeu ale šrám na jeho těle několikrát chybí. (Robbi)

Související novinky

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

09.04.2012

Ačkoli závěr Hrobu Dračího císaře hláškou o jistém nálezu v Peru naznačoval pokračování, už se ho nikdy nedočkáme. Studio Universal se rozhodlo, že je načase s touto sérií skončit... a začít znovu od… (více)

Reklama

Reklama