Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šestnáctiletý Jirka Horáček (Rudolf Hrušinský nejml.) žije s otcem (Ladislav Potměšil) na plzeňském sídlišti. Táta mu dává dobře míněné rady, avšak Jirka jeho rad příliš nedbá. Čas tráví s kamarádem Romanem na diskotékách, kde se mu velice líbí Eva (Mariana Slováková). Ta patří k o něco staršímu frajírkovi Cáfovi, ale Jirka se nevzdává a snaží se dívku získat pro sebe. Ztracenou legitimaci mu domu přichází vrátit Jitka (Jaroslava Stránská), které dává najevo svůj nezájem. Avšak osud tomu chce, aby Jirkova veškerá snaha získat Evu, ztroskotala, čímž i prohrál sázku a musí se vydat do holičství. Otec ztrácí nervy a syn chodí domů pouze v době otcovi nepřítomnosti. Nakonec se náhodou setkají u snídaně a usmíří se. (TV Prima)

(více)

Recenze (562)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Film je správně ujetá šílenost z 80.let. Jinak, když vidím, kolik lidí dává odpad z pofidérních důvodů, dochází mi jedno: každá generace má své inkvizitory. Nacisti nadšeně zprovodili ze světa Židy jako příčinu hospodářského propadu Německa. Gotwaldovi komunisti po Vítězném únoru zprovodili ze světa každou známku kapitalismu a v monster-procesech odpůrce komunismu. Dětičky po sametové revoluci kritizují optimistické filmy točené za komunismu, protože už nikoho popravovat nesmí a na komunistické politiky si netroufnou, tak popravují hodnocením aspoň filmy, úspěšné komunistické herce a režiséry, Michala Davida... To je pak těžké podle hodnocení zjistit, jak je film dobrý, že? ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Rozumím svým odpadovým oblíbencům, ovšem film má v sobě určitý druh revolty, a řekl bych možná i vzdoru. Diskotéková rebelie 80tých let spojená i s rebelií vzhledovou či osobnostní. Vše je krásně sečteno v dobovém skandálním "účesu" potomka našeho nejuniverzálnějšího herce. Dnešní teenageři se musí na tento fakt dívat opravdu nechápavě. Slovní i groteskní humor, nejen Ladislava Potměšila, je také určitou kvalitou snímku, která se obejde bez zbytečně a přehnaně sexistického humoru, jenž je v podstatě podmínkou dnešních komedií o mladých. No a nakonec i ten Míša David měl v této době smysl pro melodii a hudba se k filmu opravdu hodí. Obraz doby těsně předrevoluční je podle mě v celku povedený, i když nova z toho neustálým opakováním časem udělá skutečný odpad. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Sice má zde tento filmeček mrzké hodnocení, ale já se u něj vždy dobře pobavil a bavit budu. Hity Michala Davida jsem měl v jisté době docela rád, než je začal hrát pořád dokola a vlastně z jejich slávy žije dodnes. Co se filmu týče, tak zápletka vyla sice plytká a místy nedochucená, ale našlo se tu dost humorných situací a především hlavní duo Potměšil a Hrušínský nejmladší podali slušné výkony. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

PRIMA - "Ty jo, to byly časy, když jsme byli ještě mladí." :-) Já tohle rozhodně můžu a kašlu na to, že jsou na čsfd Soukupovy filmy hodnoceny proklatě nízko. Já viděl Discopříběh nespočetně-krát a pořád mě baví stejně. Skvělá hudba, pohodový vtip, příjemně to uteče, takže mě to pokaždé nabije pozitivem. Ano, herecké výkony nejsou nic extra, ale o tom to přece není. 75% // (26.11.2015) NOVA CINEMA (4:3) - Pocééém, to byly časy, když jsme byli mladí...:-) Film mě fakt baví a nenudí. Dokonce přidávám. 77% // (9.2.2020) - Sranda, s klukem jsme se u toho bavili. 80% (with J.) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

já mam tenhle film rád, vždycky mě zaručeněn pobaví a to i když to neni úplně komediální film. Rudolf hrušínský nejml. je tady výbornej a je to určitě jeden z jeho nejlepších filmů, možná úplně nejlepší, ale mě se daleko víc líbil výkon Ladislava Potměšila, kterej prostě neměl chybu. Celým filmem provází dobrá hudba a pěkný písničky vztahující se k příběhu, sice to neni zrovna moje nejoblíbenější hudba, ale do filmu se perfektně hodila a nápad se zpívajícím Hrušínským nebyl špatnej, i když mu ty písníčky nazpíval Michal David. Je to jeden z mých oblíbených čekých filmů ()

Galerie (19)

Zajímavosti (42)

  • Scéna, kdy hlavní hrdina v podání Rudolfa Hrušínského nejml. běží úplně nahý přes náměstí, se natáčela na náměstí v západočeském městě Plzeň. (Lynette)
  • Jirka (Rudolf Hrušínský najml.) sa počas natáčania ubytoval v Plzenskom hoteli, v ktorom strávil štyri mesiace počas natáčania bez rodiny. Ako 16 ročný spoznal prvýkrát nočný život a začal piť alkohol. Najviac sa spriatelil so svojím filmovým otcom Ladislavom Potměšilom, s ktorým bol každý deň, ale ktorý mal zároveň nad ním dozor, nakoľko sa poznal veľmi dobre z jeho rodinou a mal to od nich v podstate nariadené. Síce mu nič nezakazoval, ale dal mu radu, že keď už pije, má si na večer vybrať iba jeden druh alkoholu a ostať pri ňom až do konca. Tejto rady sa Rudolf Hrušínský nejml. drží dodnes. (Raccoon.city)
  • Reklama na streche, kde chodí Jirka (Rudolf Hrušínský) fajčiť a pozerať na mesto, s nápisom Škoda do celého sveta" bola nainštalovaná iba pre účely filmovania a následne demontovaná. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno