Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šestnáctiletý Jirka Horáček (Rudolf Hrušinský nejml.) žije s otcem (Ladislav Potměšil) na plzeňském sídlišti. Táta mu dává dobře míněné rady, avšak Jirka jeho rad příliš nedbá. Čas tráví s kamarádem Romanem na diskotékách, kde se mu velice líbí Eva (Mariana Slováková). Ta patří k o něco staršímu frajírkovi Cáfovi, ale Jirka se nevzdává a snaží se dívku získat pro sebe. Ztracenou legitimaci mu domu přichází vrátit Jitka (Jaroslava Stránská), které dává najevo svůj nezájem. Avšak osud tomu chce, aby Jirkova veškerá snaha získat Evu, ztroskotala, čímž i prohrál sázku a musí se vydat do holičství. Otec ztrácí nervy a syn chodí domů pouze v době otcovi nepřítomnosti. Nakonec se náhodou setkají u snídaně a usmíří se. (TV Prima)

(více)

Recenze (562)

wafc 

všechny recenze uživatele

Aneb jak jsme se v Plzni pokusili natočít veledildo. Mam radost z toho, že všechny dominanty v čele se Škodovkou, panelákem, Škodovkou, panelákem, Škodovkou, panelákem, logem Škodovky na paneláku, ''Kontíkem'', Škodovkou, panelákem, trolejbusem, panelákem BYLY VIDĚT!!! V Plzni stejně nic jinýho není. Jen kulturně deficitní wafc. ()

paascha odpad!

všechny recenze uživatele

Příšerná hrůznost, která by v jiné době zajistila autorům zpestření zbytku života v nějakém exotickém rekreačním zařízení. Dobová hříčka o trablech malého kominíčka, pyšné krásky, hloupé, leč dobré kadeřnice, a další řady svérázných figurek, především z řad dělného lidu. Vše je protkáno líbivými popěvky mistra Davida, superhvězdy disconevkusu, který zaplevelil českou hudbu svým "dílem" na dlouhá léta. Hnůj ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Dobrý český film. Už strašně dlouho jsem ho chtěla vidět, protože každý komu jsem řekla, že to jsem ještě neviděla, tak si ze mě dělal srandu. Film mám už zhlédnutý a docela ušel...Nebylo to nic světového, ale písničky pohodové a pořád jsem chytala záchvaty z toho jejich tance :D btw: Hrušínský bez těch vlasů pak vypadal jak debil. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

já mam tenhle film rád, vždycky mě zaručeněn pobaví a to i když to neni úplně komediální film. Rudolf hrušínský nejml. je tady výbornej a je to určitě jeden z jeho nejlepších filmů, možná úplně nejlepší, ale mě se daleko víc líbil výkon Ladislava Potměšila, kterej prostě neměl chybu. Celým filmem provází dobrá hudba a pěkný písničky vztahující se k příběhu, sice to neni zrovna moje nejoblíbenější hudba, ale do filmu se perfektně hodila a nápad se zpívajícím Hrušínským nebyl špatnej, i když mu ty písníčky nazpíval Michal David. Je to jeden z mých oblíbených čekých filmů ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála teen komedií, které se mi opravdu líbí. Příběh je takový "ze života" sídlištní mládeže, jenže tady ta mládež ještě přeci jen není tak úplně ztracená, jako ve skutečnosti. Nechutnosti tam nejsou vůbec žádný, i když semtam něco je trochu přehnaný (běh po náměstí třeba). Navíc je příjemný, že to není hlavně a především o sexu (jako v nových teen komediích ala Prcičky), že ze sexu a pití a podobně tam není vytvořen hlavní životní důvod mladých lidí. Osobně doufám, že Prcičky a jim podobné balasty jsou jen extrémním výstřelkem, který nemá se skutečností nic společného (a pravděpodobně se bohužel velice mýlím). Hudba Michala Davida jistě není můj milovaný Frankieboy, ale přesto se mi v tomhle filmu líbila a hodně dlouho jsem si myslel, že to mladej Hrušínskej skutečně zpívá sám a to je zase tím, že on to zpívání skvěle předstírá. Jelikož film se soustředí hlavně kolem Jirky, jeho otce a pak taky trochu té dívčiny Jitky, ostatní postavy jsou prostě jen figurky do počtu. Ale tihle dva, respektive tři, byli i dobře zahraný. Kritizovat dnes tenhle film je myslím hlavně otázkou módy, protože když to bylo nový, miloval to každej kolem těch dvaceti (a je celkem jedno, co dnes tvrdí). ()

Galerie (19)

Zajímavosti (42)

  • Jiří Horáček (Rudolf Hrušínský nejml.) stopuje a zastavuje mu Avia s plachtou. V dalším záběru se však veze na korbě bez plachty. (JoranProvenzano)
  • Tvůrci si půjčili ze Škodovky největší jeřáb v republice, který je vyzvedl do výšky 70 metrů, aby mohli natočit tu davovou scénu. Problém byl, že jeřáb je strašně těžký a celé plzeňské náměstí je podkopáno množstvím chodeb. Naštěstí to dobře dopadlo. (cariada)
  • Roman Pikl (Roman) sa k filmu dostal neštandardným spôsobom. Pôvodne šiel na hudobný konkurz, priniesol vlastné texty a hudbu, ale keď sa dozvedel, že tie už zastrešil Michal David, usúdil, že nemá nárok a chcel ísť preč. Bez najmenšej trémy povedal režisérovi Jaroslavovi Soukupovi, že tu nemám čo hľadať a ide domov, nakoľko herec nie je. "Herec už jsi", odpovedal režisér, ktorého oslovilo, že si mu vôbec niekto dovolil oponovať. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Reklama

Reklama