Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdinové zanechali původních profesí číšníka a taxikáře a pronajali si prosperující diskotéku Brooklyn. Jejich poklidný život však naruší podvodník Kadlec, který nezapomněl, že to byli právě oni, kdo jej před dvěma lety dostali za mříže. Celou tu dobu myslel jen na pomstu. Dříve drobný podvodníček s pomocí svých kompliců, zetě Bureše a spoluvězně "Inženýra" se napojí na obchod s drogami a zahájí svou pomstu. Michal je zatčen pro znásilnění dívky, kterou v životě neviděl a Tomášovi nedá moc práce zjistit, že za vším je právě Kadlec. Dlouho také Tomáš netuší, že sympatická Ivana, která nastoupila do jejich podniku a do níž se zamiloval, pracuje také jako luxusní prostitutka a do podniku ji nasadil právě Kadlec. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (240)

no2 

všechny recenze uživatele

7/10 - V první polovině 90. let mi to přišlo jako opakovaný vtip. Dnes si ale říkám: Kéž by se aspoň takové "zábavové" filmy (jasně, od slovního spojení "zábavová kapela" :-) ) točily! Jasně, zkritizovat lze téměř vše, vychválit hlavně toho Augustu a pak snad jen toho Hryce. Atmosféra (a postavy) prvních kapitalistických let se vlastně moc neliší od posledních komunistických let. Ale film je opět koukatelný, hudba poslouchatelná, občas je to trapas, občas legrace a ta závěrečná pomsta dvou zmoklých kamarádů ve spolupráci s vlasatým Vašutem nemá chybu. ()

IronRocky 

všechny recenze uživatele

Docela zdařilé pokračování prvního dílu, které je stejně kvalitní jako díl první. Na scéne opět skvělá dvojka Vaculík a Tofi a proti nim opět Karel Augusta v roli Kadlece. Film má stejně jako první díl dobrou komediální stánku obohacenou kriminální zápletkou. Film je plnej skvělých scén a hlášek. A na filmu je ještě dobrej Vašut a Krainová. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Michal (Sagvan Tofi) s Tomášem (Lukáš Vaculík) se po revoluci vrhli na podnikání, a vedou známou a oblíbenou diskotéku Brooklyn. Spokojený život jim ale naruší návrat Kadlece z vězení, kde dlouhé roky spřádal plány na pomstu, a ihned po svém propuštění je začne realizovat. A tak Michal s Tomášem musí opět vymyslet plán, jak se Kadlece zbavit - pokud možno na mnohem delší dobu ... Sice je film takovou malou reklamou na Evropu 2 a při sledování je nutné vypnout minimálně půl mozku, a neklást si žádné otázky, páč logika pak trochu pokulhává. Nicméně i tak nelze tvrdit, že bych se vůbec nebavil - hlavně když je na scéně Marek Vašut - ten si natáčení vyloženě užíval (nebo že by si z rekvizitáře potajnu přivlastňoval ampulky s drogami?). Soukupovi musím pochválit i výběr muziky - oproti jeho předchozímu Discopříběhu je zvolený Technotronic opravdovou lahůdkou ... ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nová doba si žádá nové (nebo alespoň nějak chytře inovované) příběhy ... nelze jen tak bez přidané hodnoty bezmyšlenkovitě opisovat ze starých - a doufat, že diváctvo velkého světa neznalé vám to zbaští i s navijákem. V závěrečných titulcích jsem si kromě jiného přečetla i poděkování Policii České republiky - a marně jsem přemýšlela, zdali bylo míněno jako poklona za to, že pro potřeby české kinematografie nechala milá policie ze svých příslušníků udělat ukázkové ňoumy. Budiž jí útěchou, že podsvětí nedopadlo o nic líp. 2* ... za Lukáše Vaculíka, Sagvana Tofiho a Simonu Krainovou, kteří dělali co mohli - v rámci toho, co jim scénář a režie dovolily. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, který jsem dřív rád neměl, ale po X letech jsem na ně náhodou narazil v televizi a zjistil jsem, že to zase až tak špatný nebylo. Řikal jsem si, jestli zrovna Kamarádovi do deště II trochu nekřivdim, takže když to včera šlo v televizi, tak jsem se podíval. A musim konstatovat, že tohle fakt neni ten případ filmu, kterýmu bych po letech zvýšil hodnocení. Jedničku mám docela rád. Ta je sice trochu naivní, ale připadá mi, že se nebere tak moc vážně. V případě dvojky mám pocit, že tvůrci měli asi strašně velký ambice natočit nějakej trhák jak z Hollywoodu, ale vůbec se jim to nepovedlo. Taky v jedničce působili Tofifé s Vaculíkem dokonce i trochu sympaticky. Nebo minimálně mi aspoň nevadili. Ale tady jsou jejich postavy zralý na pár facek. Pobavilo mě snad akorát pár scén s Karlem Augustou. Kromě tý atmosféry začátku 90. let a dobrý muziky (Moby, Technotronic) film jinak nic moc nenabídne. Dvě hvězdy jsou až až... ()

Galerie (3)

Zajímavosti (9)

  • Režisér Jaroslav Soukup potreboval dievča, ktorej by diváci uverili, že je luxusná prostitútka, a preto si z agentúry "Czech models" vybral osem dievčat, z ktorých v konkurze najlepšie obstála Simona Krainová s nulovou hereckou skúsenosťou. (Raccoon.city)
  • Jaroslav Soukup měl připravený scénář i pro třetí díl, smrt Karla Augusty však plány zhatila. Soukup si nedovedl představit film bez padoucha Kadlece. (korbitch22)
  • Lukáš Vaculík souhlasil s účastí na filmu až poté, co Jaroslav Soukup několikrát přepsal scénář. (korbitch22)

Související novinky

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

Reklama

Reklama