Reklama

Reklama

Norské domy snů

(pořad)
  • Norsko Eventyrlig oppussing
všechny plakáty
TV spot
Reality-TV / Dokumentární
Norsko, 2015, 44 min

Kamera:

Magnus Iversen

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejen Češi jsou národ chatařů, i Norové se ve volném čase vydávají do svých horských příbytků. O ty, které svým majitelům padají na hlavu, se postará interiérový designér Halvor Bakke a jeho tři řemeslně zdatní kamarádi... Nejúspěšnější severský lifestylový pořad je o tom, že mít vlastní pěkný dům je jako mít hrad. Sympatický designér a jeho šikovný tým s láskyplnou péčí přestavují a rekonstruují staré baráky a mění je na norské domy snů. Vychutnejte si drsnou, mrazivou krásu severské přírody v kombinaci s hřejivou láskou v srdci pečlivě opečovávaných domovů. Sledujte fascinující rekonstrukce na pozadí překrásné krajiny v atmosféře tradičního venkovského života. Užijte si „Jak se staví sen“ v norském provedení. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (19)

angel74 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od české verze tohoto lifestylového pořadu mají seveřané větší nadšení a zápal pro věc. Veškeré úpravy se snaží dělat v duchu nejlepších skandinávských tradic, přičemž dbají zejména na jednoduché linie nábytku, kvalitní přírodní materiály a harmonii objektu s okolní divokou krajinou. Interiérový designér Halvor Bakke a jeho tři zruční pomocníci navíc žádnou proměnou zbytečně nenarušují celkový ráz stavby. Rovněž se mi zdá, že tu panuje lepší atmosféra, taková srdečnější. (80%) ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od české varianty se neuvádí u každé rokonstrukce finance. Na webovkách uvádí 60 000 norských korun, což je nějakých 156600,- Kč + ubytování a pohoštění pro štáb  ... Poměrně drahé úpravy chat, u kterých někdy není jasné, zda jsou celoročně obyvatelné, ale spousta dobrých nápadů. Některé bych využila, pokud bych na to měla finance, pomocníky a čas. ()

Reklama

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Solidní podívaná na to jak jde zrekonstruovat postarší chatu do skvělého nového vzhledu. Z pořadů tohoto typu jeden z nejlepších, ač i zde nastávají "mizerné vtípky", či je zde kladen velký důraz na to, aby byly vidět loga firem a výrobců. Ostatně to je hlavní cíl takových pořadů-Celkově tedy slabší 3z5 za nádhernou přírodu a neotřelé postupy. ()

xyran 

všechny recenze uživatele

Jako zdroj nápadů v jednotlivých prvcích O.K. Jinak jde ale ve velké většině o ukázku toho, jak lze útulnou chajdu sprasit laminem, sádrokartonem a množstvím skla..Když vidím ty nové prosklené stěny, tak opravdu - děkuju nechci, tím spíš v Norském podnebí.. O kvantech nesmyslů jako polštáře, haldy svíček apod raději už ani nemluvě. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Přijedou na borovicovou chatu za kterou by v Čechách byli chataři rádi a předělají ji na luxusní byt, je to pořád dokola... 1. díl: .pastouška co potřebovala renovovat spíš zvenčí.,  2. díl: krásna zachovalá chata u jezera-sen, já bych nic neměnil,  3. díl: dům- sklad,  4. díl: dům nad mořem,  5. díl: posezení před chatou, 6. díl: kuchyň v horské chatě, ---- ---1. díl: vojenská stanice,  2. díl: dům na Špicberkách,  3. díl: pláž na skále,  4. díl: kopec s výhledem na telemark, 5. díl:  6. díl: ano, 7. díl: ano, 8 díl ano,: ------ 1. díl:  2. díl:  3. díl:  4. díl:  5. díl:  6. díl:  7. díl:  8. díl:  9. díl:  10. díl:---------  25. díl:  26. díl:  27. díl:  28. díl:  29. díl:  30. díl:  31. díl:  32. díl:  33. díl:  34. díl:  35. díl:  36. díl:  37. díl:  38. díl:  39. díl:  40. díl:  41. díl:  42. díl:  43. díl:  44. díl: ()

Galerie (68)

Zajímavosti (1)

  • Překlad z originálního norského názvu je střízlivější a totiž „Dobrodružná renovace“. (sator)

Reklama

Reklama