Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z mladého čističe oken se stane tipař bytových zlodějů. Podaří se mu začít nový poctivější život?  Devatenáctiletý Pavel Kříž tráví veškerý volný čas v pražských pasážích, bistrech a na diskotékách s partou zloděje Robyho. Pavel sice má maturitu, ale pracuje jako čistič oken, přičemž velkou část jeho příjmů tvoří zisk z podvodů, šmeliny a krádeží Robyho party, které dodává zaručené tipy. Není tedy příliš nadšen, když mu vedoucí úklidu přidělí mladou brigádnici Janu Hálkovou. Přestože se dívka netají nechutí k Pavlovu způsobu života, vznikne mezi nimi křehké citové pouto. To však nemůže vydržet v prostředí, v jakém se Pavel pohybuje. Mladík se dostává do stále větších problémů - část Robyho party je dopadena policií a on nemůže sehnat peníze na vrácení dluhu. Situace se vyhrotí v okamžiku, kdy parta zlodějů unese Janu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Stojíte před naditou pokladnicí pevnosti Boyard a čas běží. Zopakujme si indicie: Pražskej velkosvět vosumdesátých let; Uskřékaná diskokreatura Michael D; Rebel Vaculík na scestí; Škoda že ne poslední kroky Frankieho Janečka; Šmelinář Tofi zrovna u ledu; Guy Ritchie českého socialismu Soukup. Pokud jste si stoupnuli na písmena dávající nápis: "Láska z pasáže" a mince se nesypou, nesmíte se divit. Správné řešení totiž zní: “Řídké lejno"… Byly to ale tenkrát časy. Trika Lonsdale se nesundávala, ani když se měla prát, hlavní hrdinka nosí bundu, v které se John Rambo vracel z Vietnamu a atlantské vedení Coca-Coly koketuje s myšlenkou přestěhovat všechny své fabriky blíž k Praze. Pokud se u filmu koncipovaného jako drama neustále usmíváte, bude asi někde problém. Nejspíš ve mně.. ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Tento film mi hodně přirostl k srdci..je zajímavé sledovat, jak se z drsného Lukáše Vaculíka postupně stává zamilovaný kluk, který je ochoten pro svou lásku se během chvíle zbavit i bytu. Velice příjemně mu sekunduje Tatiana Kulíšková, která hraje velice jemným a citilvým způsobem, což tomuto filmu dodává zvláštní půvab. Škoda jen toho smutného konce. ()

Reklama

Krysa SPK 

všechny recenze uživatele

V omšelých socialistických 80. let v Československu byly Soukupovy filmy pro mladé lidi posláním z nebe. Sex-symbol Lukáš Vaculík a písničky Michala Davida, které hrály na každé diskotéce - kdo nezažil nepochopí. Láska z pasáže je kult. Jen idiot dokáže napsat, že Vaculík má účeš jako debil nebo že je Michal David mistr sraček. Podle takových uživatelů by filmy jako Láska z pasáže měli projít digitální přeměnou: Vaculíkovi by měli lidé od počítačů místo patky dodat slušivého kohouta a lá Leoš Mareš a místo Michala Davida by měly film doprovázet Red Hot Chili Peppers nebo Linkin Park... Ano, spalme všechny filmy, kde jezdí žigulíky, kde se nosí hára, kde se pije Coca Cola a kde zpívá Michal David. Hned potom skočíme na filmy s Odřichem Novým, který nosí smoking a ulízaný vlasy dozadu a kde zpívá R. A. Dvorský ! ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Celkem vydařená československá krimi o životě v pražských pasážích, podvůdky a krádeže. Lukáš Vaculík, který raději myje výlohy obchodů, aby mohl splácet svůj dluh. Do toho trochu romantiky, písničky Michala Davida se stěžejní Nesnáším loučení.....a maličký bonus s Viky Cabadajem na úplném konci. Hvězdičku navíc pak dostává závěr, který posouvá film z průměru o stupínek výše. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Soukup, jehož režie je poznatelná na sto honů. Nemohu si pomoct, atmosféra socíku mě nikdy nepřestane fascinovat, vyrostli v něm moji rodiče, takže to znám jen z vyprávění a filmů a i když bych 100% neměnil, na filmy z té doby se vždy rád podívám. Na české poměry až neobvykle drsný a temný závěr dodává filmu pocit určité výjimečnosti. Příběh ale vlastně stojí za starou belu. Body tu získává právě jen ten komunismus a závěr. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (31)

  • Film sa natočili za 3,6 milióna korún a zisk bol cez 15 miliónov korún. (Raccoon.city)
  • Celý projekt začal námětem „Felicie“ o vekslácích z 80. let, který předal Miroslav Vaic Jaroslavu Soukupovi, který jej přepracoval na celovečerní snímek. (Monco)
  • Coby návštěvník baru se ve filmu se objevil i zpěvák Michal Penk. (carott)

Reklama

Reklama