Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mimořádný úspěch filmu Jaroslava Soukupa a Miroslava Vaice Vítr v kapse, který byl mimo jiné oceněn na Mezinárodním filmovém festivalu v Avelinu Hlavní cenou, nepochybně podnítil vznik Lásky z pasáže. Režisér Jaroslav Soukup a scenárista Miroslav Vaic se i tentokrát rozhodli natočit film o mladých pro mladé. Jde o příběh party z Václaváku, která se živí černým obchodem, vekslováním, podvody a krádežemi. V prostředí pasáží, bister, diskoték a barů se odehrává neobvyklý, křehký milostný vztah ústřední dvojice Pavla a Jany... Autenticita míst v centru Prahy, kam kameraman Richard Valenta provázel hrdiny filmu, dodává atraktivní Lásce z pasáže nesporně na divácké přitažlivosti, stejně jako herecké obsazení s Lukášem Vaculíkem v čele. Neodmyslitelnou složku filmu tvoří hudba Zdeňka Bartáka, velkým hitem se staly písně Michala Davida a Františka Janečka. (Česká televize)

(více)

Recenze (182)

DarkoCohen 

všechny recenze uživatele

Nijak zvlášť duchaplné to pochopitelně není, ale na mě to stejnak funguje. Parta mladejch kluků, kteří si chtějí pořádně užívat života a svobody a finance na to hledají po svém. Atmosféra ,,osumdesátek" ve filmech J. Soukupa je nezaměnitelná. Navíc se dá vždycky spolehnout na to, že herecké obsazení bude více než slušné. Z nejednoho režisérova objevu se postupem času stala velká hvězda, jako zde z L. Vaculíka. Vedle Větru v kapse a Kamarádů do deště se Láska z pasáže zařadila mezi moje velké srdcovky, při nichž mě sice na jednu stranu chytá melancholie, ale taktéž se mi vybaví hodně příjemných rodinných vzpomínek. 75% ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Jaroslav Soukup je komerčný režisér. Jeho filmy pre mládež, boli veľmi populárne, lebo boli iné ako sa vtedy točili. Ukázali aj niečo, čo bolo tak trochu tabu. Mladé hvizdy ( Vašut, Vaculík, Vetchý ) už tu ukázali, že sú dobrí. Film o vykrádaní bytov v Prahe. Vo filme je hudba, ktorá sa hrala. Je to plánovite spravené, pre vtedajšiu mladú generáciu. Ja tento film hodnotím 75%. ()

Reklama

rigby 

všechny recenze uživatele

Mladý Vaculík, toho jsem v té době hodně žral, stejně jako spousta jiných. A Láska z pasáže, to je dneska snad klasika filmů pro teenagery z osmdesátek. I když já to viděl ještě jako mladší, pak už jsem přece jen zbožňoval trochu jinou hudbu a styl života, než je ukázán v tomto filmu. Ale film se mi líbí dodneska. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Fuj, byla to přece jen děsná doba, mauzoleum. Ten film má dneska hlavně hodnotu jako dokument, ukazuje dobu, která už je nenávratně pryč, a jak to v ní vypadalo - ulice, auta, oblečení, reálie Prahy, hudba, která teda byla opravdu příšerná, ta pop music aneb Michal David (žel) navždy. Ten samý komentář platí i pro Diskostory, až na tu Prahu. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Sakra, v těch 80. letech musela bejt v Československu snad větší spotřeba Coca-coly, než v USA. Když vidim ty filmy z tehdejší doby, tak mam pocit, že nikdo neměl na práci nic lepšího, než navštěvovat bary a diskotéky a nalejvat se tam Coca-colou. Jinak Vaculík má sice účes jako debil, ale tady ukázal, že narozdíl od Tofifého, to rozhodně nebyl špatnej herec. No jo, jenže tenhle film (a jemu podobný) prostě stárnou, takže dneska na to divák spíš kouká jako na strašnou prdel, jaký ty lidi dřív měli bizarní účesy a hadry (ovšem hlavní záporák měl mikinu LONSDALE - WHAAU), jak choděj večer na diskotéku chlastat Coca-colu a trsaj tam na nějaký hitovky od Michala Davida a pak si zajdou zahrát skořápky s ministrem kultury. Hmm, když o tom tak přemejšlim, tak je to strašná hovadina, ale stejně dávám 3 hvězdičky. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (31)

  • Vůz, který ve filmu řídil Roby (Marek Vašut), byl Ford Escort MKIII vyráběný v Německu v letech 1980 až 1986. (JARDAHONDA)
  • Celý projekt začal námětem „Felicie“ o vekslácích z 80. let, který předal Miroslav Vaic Jaroslavu Soukupovi, který jej přepracoval na celovečerní snímek. (Monco)

Reklama

Reklama