Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z mladého čističe oken se stane tipař bytových zlodějů. Podaří se mu začít nový poctivější život?  Devatenáctiletý Pavel Kříž tráví veškerý volný čas v pražských pasážích, bistrech a na diskotékách s partou zloděje Robyho. Pavel sice má maturitu, ale pracuje jako čistič oken, přičemž velkou část jeho příjmů tvoří zisk z podvodů, šmeliny a krádeží Robyho party, které dodává zaručené tipy. Není tedy příliš nadšen, když mu vedoucí úklidu přidělí mladou brigádnici Janu Hálkovou. Přestože se dívka netají nechutí k Pavlovu způsobu života, vznikne mezi nimi křehké citové pouto. To však nemůže vydržet v prostředí, v jakém se Pavel pohybuje. Mladík se dostává do stále větších problémů - část Robyho party je dopadena policií a on nemůže sehnat peníze na vrácení dluhu. Situace se vyhrotí v okamžiku, kdy parta zlodějů unese Janu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další z řady "pouličních akčňáků" (možná se tenhle výraz i uchytí :)) Jardy Soukupa, kde sice chybí humor "Kamaráda do deště" ale romantika a emotivní konec nikoliv. Musím uznat, že i přes vyprchané kouzlo, které musel mít film ve své době se stále jedná o zábavný snímek, který překonává minimálně polovinu současné české produkce. Ne-li víc. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Soukup, jehož režie je poznatelná na sto honů. Nemohu si pomoct, atmosféra socíku mě nikdy nepřestane fascinovat, vyrostli v něm moji rodiče, takže to znám jen z vyprávění a filmů a i když bych 100% neměnil, na filmy z té doby se vždy rád podívám. Na české poměry až neobvykle drsný a temný závěr dodává filmu pocit určité výjimečnosti. Příběh ale vlastně stojí za starou belu. Body tu získává právě jen ten komunismus a závěr. ()

Reklama

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Ďalší film typu Kamarát do deště, Discopříběh, Bony a klid o živote mládeže v šedej zóne v 80-tych rokoch. Príbeh Pavla, žijúceho na vlastnú päsť, privyrábajúci si dohadzovaním cieľov pre bytových zlodejov. Celkom dobre tu vidieť uvoľnenie 80-tych rokov na zobrazení sivej ekonomiky: bony, hazard. Pavlov život však skríži Jana, ktorá zháňa brigádu lebo ju nezobrali na vysokú školu. Ich spolužitie je komplikované, ale celkom prirodzene prerastie do romantického vzťahu. Záver však už je v socialistickej réžii. Zlodeji sú potrestaní, ale pre Pavla má príbeh tragický koniec. Kvalitná produkcia sa postarala o dobrú atmosféru podfarbenú anglickými piesňami Mira Žbirku a samozrejme Michala Davida. 70% ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Fuj, byla to přece jen děsná doba, mauzoleum. Ten film má dneska hlavně hodnotu jako dokument, ukazuje dobu, která už je nenávratně pryč, a jak to v ní vypadalo - ulice, auta, oblečení, reálie Prahy, hudba, která teda byla opravdu příšerná, ta pop music aneb Michal David (žel) navždy. Ten samý komentář platí i pro Diskostory, až na tu Prahu. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Bylo legrační sledovat některé české herce před třiceti lety, to bylo však to jediné k pousmání. Láska z pasáže je totiž dosti vážný film, jenž mi náradně sednul, úplně jsem se posunul v čase a držel pěsti milostnému vztahu Pavla a Jany s příhodnou kulisou písniček Michala Davida. Myslím si, že Jaroslav Soukup určitě uměl točit dobré filmy. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (31)

  • Libor Bouček sa vyjadril, že film videl "snáď 150 krát" a že stále verí, že "Lukáš to nakoniec dá." "No a potom mám vždy skazený večer", dodal. (Arsenal83)
  • Coby návštěvník baru se ve filmu se objevil i zpěvák Michal Penk. (carott)
  • Když se jezdilo s filmem po premiéře po městech, tak si Lukáš Vaculík užil své. Fanynky doslova ječeli všude kde se ukázal. (cariada)

Reklama

Reklama