Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý anglický šlechtic Richard Bancroft (R. Hrušínský nejml.) se na obchodní cestě ocitne i se svým strýcem Archibaldem (P. Nárožný) v Praze. Zde se seznámí s tajemnou krasavicí Olivií (I. Bartošová) a okamžitě se do ní zamiluje. Proto rád přijme pozvání na maškarní ples jejího opatrovníka, hraběte Kronberga (V. Preiss). Jenže postupně si mladík uvědomí, že dívku a její přátele vídá jen v noci. Odhalení tohoto tajemství na sebe nenechá dlouho čekat – ukáže se, že hrabě Kronberg ve svém sídle vládne početné skupině upírů, kteří si vyhlížejí nevinné oběti. Jednou z nich má být i Richard. Boj s krvežíznivými nočními bytostmi bude o to těžší, že na zabíjení upírů zdaleka neplatí všechny metody, o kterých se píše v knihách. Naštěstí je tu ještě Olivie, která se do Richarda také zamilovala… (Česká televize)

(více)

Recenze (304)

monolog 

všechny recenze uživatele

Jaroslava Soukupa nemusím, z jeho filmů se mi líbily akorát Pěsti ve tmě a podívat se ještě dokážu na některý jeho filmy s Vaculíkem, ale to je všechno. Takže vážně nechápu, jak se mi tenhle film mohl líbit mnohem víc, než Polanského Ples upírů, kterej úplně bezostyšně vykrádá? Příběh odsejpá, žánrová klišé jsou brána právě s tím lehkým nadhledem, který dává diváku tušit, že se autoři sice nijak příliš vážně neberou, ale že jenom sranda to taky není. Navíc se jim povedlo nesklouznout do záchodového ani vulgárního humoru. Bartošová sice není žádná super herečka, ale zase je v té době prostě roztomilá (a taky nadabovaná). A Viktor Preiss byl pro mě v té době archetypem upírského hraběte. Už jen kvůli němu se to musí vidět. Avšak i ostatní herci jsou nezapomenutelní, ale nejvíc mi v paměti utkvěl asi Vladimír Marek jako teplej upír Roman. Celkem se dá i atmosféra, která je na český horor hodně hutná a kulisy se mi taky líbily (oproti některým jiným to bude patrně tím, že jsem obyčejný divák a ne profík). A už jen hláška Jmenuji se Roman je podle mě dokonalá. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi, že pan Soukup sám neví, co by chtěl natočit. Jednu chvíli to vypadá na komedii, ale na to je tam málo vtipů. Pak to vypadá (ale skutečně jen vypadá) na horor, jenže tohle nemůže vystrašit nikoho pod 10 let, takže kde se stala chyba, co? Na druhou stranu je nutno podotknout, že Iveta Bartošová tu je v životní formě (rozuměj: překrásná a roztomilá), Hrušínský mladší je sympaťák, totéž Nárožný. K tomu mě pobavila Marie Drahokoupilová, jak vždy lovila svého srnečka… :-) Takže ty lepší dvě tomu dám, ale to je tak vše. BTW: Je zajímavé, že zrovna k tomuto filmu píši tisící komentář. Ale co už… ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Kdo by nechtěl krvavý biftek z Hrušínského, když ho vidí bulet s kapesníčkem v ruce? Na druhou stranu Preis, Nárožný, Táborský, Vízner, Pelzer, hřbitov, "dobrý pivo" nebo památka na Indii, vše na jedničku. Humorně-hororová atmosféra je parádní. Celkově oddychovka, která která není úplně hloupá - a to se počítá. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Skvělá horrorová komedie. Petr Nárožný, ačkoli skoro nemá co hrát, zahrál svou roli skvěle. Ještě je třeba vyzdvihnout výkon Oldřicha Víznera, který předvádí opravdu koncert, herecký. Když to tak vezmu, celé herecké obsazení je výborné, až na hlavní role, ale mladý Hrušínský ani Bartošová neurazí. Výborně prostředí, dobře navozená atmosféra, vtip tam, kde bychom ho nečekali. Taková rozverná taškařice, což bychom u filmu o upírech věru nepředpokládali. Rozhodně dobrý film. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Tuto svatbu buď máte rádi, či ji nesnášíte. Záleží nejen na mentální úrovni, ale i na lásce k žánru. Mám rád horory, ale toto rozhodně nic hrůzystrašného není. Je to spíše lehce strašidelná komedie s pěknou výpravou a démonickým Preissem a komickým, nalitým Nárožným.A díky těm dvěma přidávám * navíc. Jinak by se jednalo o solidně odvedený film z dob, ze které zbyly jen veliké a nenaplněné ambice. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (15)

  • Filmovanie stálo 23 miliónov korún, čo v dobe natáčania nebolo málo. (Raccoon.city)
  • „Realizačně náročný film, ale pro mě nádherná práce. Odjakživa jsem měl rád upírské příběhy, takže jsem si splnil svůj sen. Pár let mi ale trvalo, než se mi podařilo sehnat peníze,“ uvedl režisér filmu Jaroslav Soukup. (SONY_)

Reklama

Reklama