Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý anglický šlechtic Richard Bancroft (R. Hrušínský nejml.) se na obchodní cestě ocitne i se svým strýcem Archibaldem (P. Nárožný) v Praze. Zde se seznámí s tajemnou krasavicí Olivií (I. Bartošová) a okamžitě se do ní zamiluje. Proto rád přijme pozvání na maškarní ples jejího opatrovníka, hraběte Kronberga (V. Preiss). Jenže postupně si mladík uvědomí, že dívku a její přátele vídá jen v noci. Odhalení tohoto tajemství na sebe nenechá dlouho čekat – ukáže se, že hrabě Kronberg ve svém sídle vládne početné skupině upírů, kteří si vyhlížejí nevinné oběti. Jednou z nich má být i Richard. Boj s krvežíznivými nočními bytostmi bude o to těžší, že na zabíjení upírů zdaleka neplatí všechny metody, o kterých se píše v knihách. Naštěstí je tu ještě Olivie, která se do Richarda také zamilovala… (Česká televize)

(více)

Recenze (304)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Snímek, jehož děj postupně sklouzl do něčeho přímo obludně hloupého. Měla to být komedie, takže jsem nečekala, že by upíři byli obdařeni nadprůměrným IQ, ale snad nebylo nutné, aby se projevovali jako tlupa, která právě nezákonně opustila zdi psychiatrické léčebny. P.S.: Kde měla Iveta Bartošová schované ty správné upíří tesáky ? ()

WinnJets 

všechny recenze uživatele

Zdejší hodnocení sice nic moc, ale mě se to přesto líbilo a nic na tom nemění ani jasná vykrádačka Polanského Plesu Upírů (který se mi rovněž velmi líbil). Na naše poměry je zde myslím velice slušná hororová atmosvéra neustále prokládaná osvěžujícími vtípky, kterým jednoznačně vévodí pan Petr Nárožný. Samotnému příběhu prospívá i to, že je vyprávěn hlavním hrdinou R.Hrušínským v první osobě a jeho partnerka I.Bartošová je (stejně jako Sharon Tate) naprosto okouzlující a rozkošná (bylo velmi rozumné ji nechat předabovat). Je asi každému jasné, že to žádné veliké umění není, nicméně já mám tenhle film prostě rád a vždy se u něj dobře pobavím. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Ale ano , vím, že nejde o žádné velké umění, některé vtípky jsou vcelku laciné, Hrušínský nesahá dědečkovi ani po kotníky, Bartošová má s herectvím společného asi tolik, co já s funkcí kardinála římskokatolické církve a námět je drze vykradený od Polanského, nicméně mám tenhle snímek rád tvrdím, že zábavný potenciál v sobě má slušný. Nárožný a zejména ve filmu jen řídce obsazovaný Preiss si své role vychutnávají a takový Kopřiva je pro mě v tomhle snímku mnohem přijatelnější, než v Troškových vesnických komediích. Celkový dojem 60 %. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak som filmu odpustil množstvo jeho slabín. Zbytočnú romanticko-komediálnu dejovú líniu, ktorá kazí dobre budovanú, hororovú atmosféru ( pochmúrna výprava, krvavé - v rámci krajiny vzniku - scény ), tým pádom aj obsadenie Hrušínský - Bartošová, ktorý do snímku vôbec nepasujú, teda pokiaľ by nešlo o upírsky námet, ale iba o historickú melodrámu. Soukup mal naštartované dobre, len sa mal skôr vydať drsnejšou, čisto hororovou cestou a nepolievať to všetko malinovým džemom a nepríliš vtipným humorom. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Tuto upírskou komedii jsem si z doby uvedení příliš nepamatoval. Měl jsem jen neurčité tušení, že byla nudná. 1) A vskutku. Hezké, i když neoriginální téma, s příjemnými herci, se režisérovi podařilo ztvárnit tak, že jsem u obrazovky málem usnul._____ 2) Nejmladší z Hrušínských (23 let) pro mě nadále zůstává úspěšným hercem jediné role (Diskopříběh 1)._____ 3) Za pozitivní zmínku však stojí věru příjemné stylové prostředí barokní Prahy. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (14)

  • Natáčelo se na zámku ve Valticích nebo také na zámečku Bzí, nedaleko Týna nad Vltavou. Také se natáčelo na zámku Hořín, konkrétně scéna domu u Golema a přilehlého hřbtiova, který si filmaři postavili zcela sami jen pro účel tohoto filmu. Vjezd do dvoru hlavního sídla upírů je pak Clam-Gallasův palác na Praze 1 v Husově ulici. (M.B)

Reklama

Reklama