Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý anglický šlechtic Richard Bancroft (R. Hrušínský nejml.) se na obchodní cestě ocitne i se svým strýcem Archibaldem (P. Nárožný) v Praze. Zde se seznámí s tajemnou krasavicí Olivií (I. Bartošová) a okamžitě se do ní zamiluje. Proto rád přijme pozvání na maškarní ples jejího opatrovníka, hraběte Kronberga (V. Preiss). Jenže postupně si mladík uvědomí, že dívku a její přátele vídá jen v noci. Odhalení tohoto tajemství na sebe nenechá dlouho čekat – ukáže se, že hrabě Kronberg ve svém sídle vládne početné skupině upírů, kteří si vyhlížejí nevinné oběti. Jednou z nich má být i Richard. Boj s krvežíznivými nočními bytostmi bude o to těžší, že na zabíjení upírů zdaleka neplatí všechny metody, o kterých se píše v knihách. Naštěstí je tu ještě Olivie, která se do Richarda také zamilovala… (Česká televize)

(více)

Recenze (304)

Elin odpad!

všechny recenze uživatele

Tak takhle teda ne. Filmy mám rád a vždy se na nich snažím najít alespoň něco dobrého. Ale ať jsem se snažil, jak jsem se snažil, tady jsem nenašel ani „fň“. Katastrofa, ze které pryští blbost a nekonečná nuda z každého záběru mě donutila sáhnout až na samé dno hodnotícího žebříčku. Vhodné snad jen k promítání v „hotelu“ Sing-Sing. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Iveta Bartošová je tady fakt nádherná, takže romantická linie vcelku funguje, a navzdory tomu že příběh těká mezi komedií a fraškou, tak si film díky výbornému mixu zvuku udržuje téměř mysteriózní atmosféru. Proto výsledný dojem není špatný, i když mu Soukup svou nedůslednou režií vůbec nepomáhá. Jako oddychovka kterou vidíte jednou v dětství a pak z nostalgie po dvaceti letech je to fajn. Ale že bych ho někomu doporučil na sledování, tak to vůbec, přestože u nás moc hororů a upírských filmů nevzniklo. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý film - překvapivě dobrý. A já ho tak dlouho ignoroval... Přitom jde o hororovou komedii se vším všudy, která je vtipná, když vtipná být má, a stejně tak i děsí, když se jí zachce. Při pohledu na Viktora Preisse a jeho nemrtvou šlechtu musí zaplesat srdce každého milovníka upířiny, trojice Petr Nárožný - Luděk Kopřiva - Petr Pelzer rajtuje na rakvích a vůbec vyvádí něco nepopsatelného, no a ani ten nejmladší Rudolf Hrušínský nakonec není úplně marný. Jedinou nezajímavou postavu zcela nezajímavě hraje Iveta Bartošová, ale s tím se bohužel nedá nic dělat.____"A ještě něco. Někdo z vás mi saje kapelníka! Pozval jsem ho za velké peníze až ze Salcburku. Chtěl toho ještě tolik napsat a teď si skládá rekviem!" ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Kdo by nechtěl krvavý biftek z Hrušínského, když ho vidí bulet s kapesníčkem v ruce? Na druhou stranu Preis, Nárožný, Táborský, Vízner, Pelzer, hřbitov, "dobrý pivo" nebo památka na Indii, vše na jedničku. Humorně-hororová atmosféra je parádní. Celkově oddychovka, která která není úplně hloupá - a to se počítá. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Filmu se nedá upřít skvělá výprava a krom toho špičkové obsazení. Když jsem byl malý, tak se mi film moc líbil, ale teď s odstupem času mi tam neskutečně vadí mladý Hrušinský - zejména to jeho vyprávění. Také si říkám, proč padlo rozhodnutí udělat z toho komedii, protože tento film a herci měli na to udělat z toho opravdový horor. Ale i tak je to velmi povedený a neopakovatelný počin… ()

Galerie (10)

Zajímavosti (15)

  • Filmovanie stálo 23 miliónov korún, čo v dobe natáčania nebolo málo. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno