Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý anglický šlechtic Richard Bancroft (R. Hrušínský nejml.) se na obchodní cestě ocitne i se svým strýcem Archibaldem (P. Nárožný) v Praze. Zde se seznámí s tajemnou krasavicí Olivií (I. Bartošová) a okamžitě se do ní zamiluje. Proto rád přijme pozvání na maškarní ples jejího opatrovníka, hraběte Kronberga (V. Preiss). Jenže postupně si mladík uvědomí, že dívku a její přátele vídá jen v noci. Odhalení tohoto tajemství na sebe nenechá dlouho čekat – ukáže se, že hrabě Kronberg ve svém sídle vládne početné skupině upírů, kteří si vyhlížejí nevinné oběti. Jednou z nich má být i Richard. Boj s krvežíznivými nočními bytostmi bude o to těžší, že na zabíjení upírů zdaleka neplatí všechny metody, o kterých se píše v knihách. Naštěstí je tu ještě Olivie, která se do Richarda také zamilovala… (Česká televize)

(více)

Recenze (304)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Tuto upírskou komedii jsem si z doby uvedení příliš nepamatoval. Měl jsem jen neurčité tušení, že byla nudná. 1) A vskutku. Hezké, i když neoriginální téma, s příjemnými herci, se režisérovi podařilo ztvárnit tak, že jsem u obrazovky málem usnul._____ 2) Nejmladší z Hrušínských (23 let) pro mě nadále zůstává úspěšným hercem jediné role (Diskopříběh 1)._____ 3) Za pozitivní zmínku však stojí věru příjemné stylové prostředí barokní Prahy. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Trochu (trochu hodně) podceňovaná hororová parodie. A přitom atmosféra je dokonalá, děj svižně odsýpá a herecké obsazení je skvělé (za všechny dokonalý Viktor Preiss v roli hraběte). I závěrečná písničká má hodně co do sebe (a to jinak Bartošovou nemusím). Jaroslav Soukup se za tohle nemusí stydět. 70%. ()

Reklama

lykan9 

všechny recenze uživatele

Díky hercům jako Petr Nárožný a Viktor Preiss je Svatba upírů koukatelnou českou slátaninou na upíří téma. Jaroslav Soukup je sice hrozný režisér, ale v tomto případě to ještě tak hrozné není a kdyby u hlavní ústřední dvojice volil lépe a místo Hrušínského a Bartošové vybral opravdové herce, tak by film povýšil minimálně o jednu příčku výše. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi, že pan Soukup sám neví, co by chtěl natočit. Jednu chvíli to vypadá na komedii, ale na to je tam málo vtipů. Pak to vypadá (ale skutečně jen vypadá) na horor, jenže tohle nemůže vystrašit nikoho pod 10 let, takže kde se stala chyba, co? Na druhou stranu je nutno podotknout, že Iveta Bartošová tu je v životní formě (rozuměj: překrásná a roztomilá), Hrušínský mladší je sympaťák, totéž Nárožný. K tomu mě pobavila Marie Drahokoupilová, jak vždy lovila svého srnečka… :-) Takže ty lepší dvě tomu dám, ale to je tak vše. BTW: Je zajímavé, že zrovna k tomuto filmu píši tisící komentář. Ale co už… ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Půjdu proti všem co tu nadávají na Soukupa. Mám totiž pocit, že tu hodnotí jeho dílo jako celek, jenže zde je řeč o konkrétním filmu. Ačkoliv ani mně jeho tvorba nepřipadá nějak zázračná a nejmladšího Hrušínského také moc nemusím, Svatba upírů je prostě skvělá. Hodně tomu pomohli herci, evidentně si natáčení užívali. Pokud je Karel Heřmánek nejlepším filmovým Luciferem a Josef Dvořák nejlepším pohádkovým vodníkem, pak Viktor Preiss je stopro nejlepším naším upírem! Všichni hráli skvěle a nemá cenu je tu jmenovitě hodnotit. I ta Džambulka tehdy ještě vypadala k světu byť už tehdy byla dabovaná.. :-). Velmi se mi líbila ta barokní atmosféra, konec konců osmnácté století bylo obdobím kdy u nás upírské a čarodějnické mánie dostoupily vrcholu. Staré a židovské město poskytlo ideální kulisy upírské Praze. Takže ať si tu někdo mává odpady, já dávám 4 svěcené střibrné kule ! * * * * ()

Galerie (10)

Zajímavosti (15)

  • „Realizačně náročný film, ale pro mě nádherná práce. Odjakživa jsem měl rád upírské příběhy, takže jsem si splnil svůj sen. Pár let mi ale trvalo, než se mi podařilo sehnat peníze,“ uvedl režisér filmu Jaroslav Soukup. (SONY_)

Reklama

Reklama